Noen vanlige feilrettinger for Dropbox Android-appen

Oppdatert Feb 12, 2024
person icon

Informasjonen i denne artikkelen gjelder for alle Dropbox-kunder som bruker Dropbox Android-appen.

Denne artikkelen inneholder feilsøkingstrinn for problemer som kan oppstå på Dropbox Android-appen.

Hvorfor åpnes ikke filene mine?

Hvis du ikke kan åpne filer som er lagret i Dropbox på Android-appen, kan det hende selve filen er skadet. Forsøk å vise filen i et tredjepartsprogram for å finne ut om det er et problem med selve filen:

1. Åpne Dropbox-appen og naviger til filen.
  2. Trykk på pilen til høyre for filen.
  3. Bla opp og velg Eksporter.
  4. Velg en passende app til å åpne filen i (hvis du f.eks. eksporterer en bildefil, velger du en bildevisningsapp).

Hvis du ikke kan vise filen i en annen app, kan det hende filen er ødelagt. Hvis dette er tilfellet, vil du ikke være i stand til å vise filen i Dropbox-appen.

Enn om jeg ikke kan åpne, forhåndsvise, laste opp eller laste ned en fil på Dropbox Android-appen?

Dropbox Android-appen må ha internettilkobling for å åpne, forhåndsvise og laste filer opp eller ned. Hvis du ikke kan fullføre en av disse handlingene, må du sjekke at du har en sterk WiFi- eller datatilkobling og forsøke å laste filen på nytt.

Hvis du er koblet til internett, og fortsatt har problemer, kan du forsøke å logge av og deretter på igjen:

1. Trykk på Konto nederst på skjermen.
  2. Trykk på Innstillinger.
  3. Trykk på Logg av Dropbox.
highlight icon

Merk: I desember 2021 slettet vi albumfunksjonen fra Android-appen. Denne endringen fjernet ikke bilder eller videoer du har lastet opp til appen. Du kan fremdeles finne de opplastede bildene og videoene dine i Bilder-fanen eller på dropbox.com/photos.

Mislykkes nedlastingen eller opplastingen på grunn av filstørrelse?

Du kan støte på problemer når du laster ned store filer fra Dropbox-appen på en mobilenhet. Mobilklientene våre har dessverre ikke en funksjon for å gjenoppta nedlastingen, så store filer (vanligvis større enn 100 MB) lastes kanskje ikke ned på riktig måte. Dette gjelder spesielt ved bruk av mobildata, der forbindelsen kan være varierende.

Hvis en opplasting mislykkes på den mobile enheten, kan du forsøke å laste opp filen via Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen. Dropbox-skrivebordsprogrammet kan håndtere filer og mapper av enhver størrelse, og så mange filer og mapper du ønsker. Hvis du ikke har Dropbox installert på datamaskinen din, kan du laste ned programmet og logge på Dropbox-kontoen din.

Hvordan avbryter jeg en opplasting?

1. Naviger til filen.
  2. Trykk på pilen til høyre for filnavnet.
  3. Velg Avbryt.
  4. Gjenta for andre filer du ønsker å avbryte opplastingen av.

Det ser ut til at jeg har et hurtigbufferproblem – hva bør jeg gjøre?

Hurtigbufferproblemer kan løses ved å installere Dropbox Android-appen på nytt, men du kan også tømme hurtigbufferen manuelt:

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på Konto nederst på skjermen.
  3. Trykk på Innstillinger.
  4. Bla ned til Avanserte funksjoner-delen og trykk på Tøm hurtigbuffer.

Hvordan sletter jeg søkehistorikken?

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på Konto nederst på skjermen.
  3. Trykk på Innstillinger.
  4. Trykk på Tøm nylig søkelogg.

Hva om jeg ikke kan oppdatere til den nyeste versjonen av Android-appen til Dropbox?

Noen Android-brukere har rapportert problemer med oppdatering eller automatisk oppdatering til ny versjon av Android-appen til Dropbox fra Google Play.

Ingeniørteamet hos Dropbox samarbeider med Google for å finne en løsning. I mellomtiden kan du selv løse problemet ved å gjøre følgende:

1. Trykk på Hjem-knappen på den mobile enheten med Android, eller knappen nederst på enheten, den andre fra høyre, med et bilde av et hus på seg.
  2. Trykk på App-menyen, eller ikonet med rutenett av små firkanter nederst på skjermen.
  3. Velg Innstillinger fra listen med apper.
  4. Gå til Programmer > Administrer programmer.
  5. Velg Alle-fanen.
  6. Finn Google Play-appen i listen med programmer.
  7. Trykk på Slett data.
  8. Bekreft at du fjerner all lokalt lagret data fra enheten (ingen grunn til bekymring, dette vil ikke påvirke appene på enheten eller Dropbox).

Google Play vil gjenoppbygge det den trenger når du kjører det igjen. Når det er gjort, kan du oppdatere til nyeste versjon av Dropbox-appen til Android som normalt.

Hvordan avslutter jeg overleggsproblemer på Android-appen til Dropbox?

Problemer med overlegg er vanligvis forårsaket av andre programmer som er installert på Android-enheten.

For å løse dette problemet kan du prøve å deaktivere appen som forårsaker overlegget. Dette vil gjøre det mulig å knytte appen til Dropbox ved å trykke på Tillat-knappen. Du kan deretter aktivere app på nytt.

Hva om jeg ikke kan logge på Android-appen til Dropbox?

Hvis du har problemer med å logge på Android-appen til Dropbox, eller om du har problemer med å laste ned og laste opp filer når du har logget på, kan installasjon av den nyeste versjonen av appen løse disse problemene.