Forventede endringer med Dropbox for macOS på File Provider

Oppdatert Jan 16, 2024
person icon

I denne artikkelen beskrives en oppdatering tilgjengelig på alle Dropbox-abonnementer.

Dropbox for macOS på File Provider er den siste oppdateringen vår som bruker Apples oppdaterte File Provider API for dypere integrering med macOS og for å løse problemer knyttet til åpning av filer som kun er på nett i tredjepartsapplikasjoner. Denne oppdaterte versjonen inneholder også noen endringer som følge av API-et, som er beskrevet nedenfor.

Enheten din må kjøre macOS 12.5 eller nyere for å bruke den nyeste versjonen av Dropbox for macOS på File Provider. Det anbefales imidlertid på det sterkeste å bruke macOS 13.

Finn ut hvordan du finner ut om du er kvalifisert for denne oppdateringen.

highlight icon

Obs! Selv om vi anbefaler å velge den nyeste versjonen av Dropbox for macOS på File Provider, er ikke denne migreringen nødvendig for at du skal fortsette å bruke Dropbox.

Følgende oversikt viser endringene du kan forvente når du bruker Dropbox for macOS på File Provider. Vi fortsetter å oppdatere denne listen etter hvert som vi forbedrer Dropbox for macOS-opplevelsen.

Endringer som følge av File Provider API

Endringene under kreves av File Provider API og styres av macOS.

Oppdateringer Tilleggsinformasjon
Synkroniseringsikoner er endret for å samsvare med oppdaterte macOS-ikoner.
Synkroniseringen reguleres nå av macOS.
  • Synkroniseringen kan bli tregere for å spare batteri når datamaskinen har lavt batterinivå, ikke er koblet til strøm eller er for varm.
Endring av plasseringen til Dropbox-mappen din støttes ikke av Dropbox for macOS på File Provider.
  • Dropbox-mappen din vil flyttes til ~/Library/CloudStorage.
  • På grunn av endringen av Dropbox-mappens plassering, kan det hende at filer som tidligere var koblet sammen med enkelte tredjepartsapplikasjoner, må kobles sammen igjen.
  • Dropbox-mappen din i Finder finner du nå under Plasseringer og ikke under Favoritter.
  • Enkeltmapper kan flyttes fra Dropbox-mappen til Favoritter for rask tilgang.
  • Kunder med eksterne stasjoner vil ikke bli migrert til den oppdaterte Dropbox for macOS på File Provider-opplevelsen. Finn ut mer om Dropbox for macOS på File Provider og eksterne stasjoner.
Visning av Dropbox i Finder-verktøylinjen støttes ikke av Dropbox for macOS på File Provider.
Pakker oppfører seg nå som vanlige filer i stedet for kataloger.
  • Nye macOS-pakker vises som vanlige filer, men er faktisk pakker som inneholder andre filtyper.
    • macOS-pakker omfatter blant annet .pages, .numbers og .key.
  • Dette nye formatet har samme funksjonalitet som tidligere pakkefiler.
  • Eksisterende pakker vil bli oppdatert til det nye formatet neste gang de endres og synkroniseres.
  • Nye macOS-pakker er bare tilgjengelig på enheter som kjører Dropbox for macOS på File Provider.
Noen filtyper støttes ikke på Dropbox for macOS på File Provider.
Dropbox-filer eller -mapper som ikke er gjort tilgjengelige offline, kan automatisk gjøres tilgjengelige kun på nett hvis det er lite plass på harddisken.
  • Slik gjør du bestemte filer eller mapper tilgjengelige offline:
    • Velg alle de aktuelle filene eller mappene, høyreklikk og velg Gjør tilgjengelig når du er frakoblet.
  • Slik gjør du hele Dropbox-mappen tilgjengelig offline:
    • Gå til til Dropbox-mappen i ~/Library/CloudStorage, høyreklikk og velg Gjør tilgjengelig når du er frakoblet.
Enkelte nedlastede filer blir ikke regnet med når plassbruken beregnes.
  • Hvis du åpner en nettbasert fil fra Dropbox-skrivebordsappen, lastes det ned en fil på datamaskinen, men macOS regner ikke med disse filene ved beregning av plassbruk.
    • Filer som ikke er eksplisitt merket som tilgjengelige offline, vil automatisk bli gjort tilgjengelig kun på nett bare hvis harddisken din har lite diskplass.
    • Merking av filer som tilgjengelige offline, vil forhindre denne byttet. Opptatt diskplass vil da vises nøyaktig.

Kjente begrensninger

Vi jobber aktivt med å imøtekomme tilbakemeldinger fra kunder. Denne listen oppdateres hvis det gjøres endringer i File Provider API eller Dropbox for macOS på File Provider.

Oppdateringer Tilleggsinformasjon
Dropbox Transfer støtter ikke nye macOS-pakker.
Handlinger som involverer et stort antall filer, kan ta lengre tid enn vanlig å fullføre.
  • Synkronisering eller oppdatering av en Dropbox-konto med over 300 000 filer kan ta lenger tid enn i tidligere versjoner.
    • Bruk av selektiv synkronisering kan bidra til å øke hastigheten på overføringen ved å redusere antallet filer du har lagret på harddisken.
Det kan hende at enkelte filtyper ikke synkroniseres på macOS 12.
  • Filer eller mapper synkroniseres kanskje ikke hvis navnet inneholder byte-order-merket (BOM).
  • Filer eller mapper synkroniseres kanskje ikke hvis navnet begynner med et mellomrom etterfulgt av et enkelt tall.
  • Problemene ovenfor er løst på macOS 13 og nyere.
Bruk av flere versjoner av Dropbox-skrivebordsappen på enheten din kan forårsake synkroniseringsproblemer.
Dropbox-skrivebordsappen kan ta lengre tid å synkronisere eller kan låse seg ved synkronisering etter oppdatering til macOS 14.
  • Enkelte brukere ser en engangsresynkronisering som kan ta timer å fullføre ved oppdatering til macOS 14.0.
    • Du kan se et varsel om at synkronisering står fast.
    • Dette er et kjent problem utenfor Dropbox sin kontroll.
    • Foreløpig ser vi at dette bare påvirker brukere som var på File Provider på et tidspunkt mens de var på macOS 12.5–13.2 og har nå oppdatert til macOS 14.0.
    • Omstart av datamaskinen kan løse dette problemet.
    • Hvis du fortsatt opplever problemet et par timer etter omstart, kontakter du Dropbox kundestøtte for å få hjelp.
LAN-synkronisering støttes foreløpig ikke.
Enkelte filer eller mapper med svært lange navn eller som er plassert i dypt nestede mappestrukturer, blir ikke synkronisert.
  • Grensen på navnelengde for en fil eller mappe avhenger av hele banen.
  • Den nåværende grensen for banelengde er 8096 tegn.
Noen typer filer kan ikke synkroniseres mens et program aktivt redigerer dem.
  • På macOS 13 vil disse filene bli tydelig identifisert i vinduet Vis synkroniseringsproblemer i Dropbox-skrivebordsappen.
    • For å gjenoppta synkroniseringen lukker du programmene som aktivt redigerer disse filene.
AirDrop fungerer ikke hvis Dropbox Backup er aktivert.
  • Dette er et kjent problem som Dropbox-ingeniører jobber med å løse.
    • Kontakt Dropbox-støtte for å få hjelp til å løse dette problemet på enheten din.
Hvis du kjører CrowdStrike Falcon Endpoint Security Extension og Dropbox samtidig, kan det forårsake systemfeil.
  • Hvis du kjører CrowdStrike Falcon Endpoint Security Extension på macOS 13.2 eller eldre, overføres du ikke til den oppdaterte versjonen av Dropbox for macOS på nåværende tidspunkt.
    • Dette problemet er løst på macOS 13.3 og nyere.
Safari kan ikke åpne .html- eller .css-filer uten full disktilgang.
  • Hvis du åpner .html- eller .css-filer fra Dropbox kan det føre til en feil i Safari.
  • Hvis du vil fortsette å bruke Safari:
    • Klikk på Apple-logoen øverst til venstre på skjermen.
    • Åpne systeminnstillingene.
    • Klikk på Personvern og sikkerhet.
    • Klikk på Full disktilgang.
    • Klikk på «+» (plusstegnet).
    • Velg Safari.
    • Klikk på Åpne.
Dropbox Vault kan ikke åpne filer eller mapper fra Dropbox-skrivebordsappen.
  • Du vil ikke ha tilgang til filer og mapper som er lagret i Dropbox Vault på Dropbox-skrivebordsappen.
    • Du har fortsatt tilgang til Vault-filene dine på nettet.
Sammenkoblet Dropbox-konto kan ikke være på forskjellige opplevelser på samme enhet.
  • Hvis du har to Dropbox-kontoer knyttet til en enhet, må begge kontoene oppfylle kvalifikasjonskravene for å overføre til Dropbox for macOS på filleverandøren på den enheten.
    • Hvis begge kontoene er kvalifisert, etter å ha valgt å overføre til Dropbox for macOS på filleverandøren, vil begge kontoene bli oppdatert på oppstartsbedrift av Dropbox skrivebordsapp.
    • Hvis én konto ikke er kvalifisert, vil begge kontoene forbli på den eldre Dropbox for macOS-opplevelsen.
  • Hvis du har to sammenkoblede kontoer, men bare én er logget på Dropbox- app på enheten din, kan du overføre den kontoen hvis den er kvalifisert.