Support voor externe schijven voor Dropbox op macOS met Bestandsaanbieder

Bijgewerkt Jun 10, 2024
person icon

In dit artikel wordt een bètaproduct beschreven dat beschikbaar is voor in aanmerking komende gebruikers van alle Dropbox-abonnementen en onderworpen is aan aanvullende voorwaarden.

Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder is de nieuwste update van Dropbox die gebruikmaakt van Apple's bijgewerkte Bestandsaanbieder-API. Dropbox werkt naast deze wijzigingen actief aan het handhaven van de betrouwbaarheid en kwaliteit van onze synchronisatiefunctie, inclusief de optie om de Dropbox-map naar een externe schijf te verplaatsen.

Geschiktheid

Om in aanmerking te komen voor het opslaan van de Dropbox-map op een externe schijf met Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Je besturingssysteem moet macOS 15 zijn
    • macOS 15 bevindt zich momenteel in de bètafase
  • Er moeten minder dan 500.000 bestanden in de Dropbox-map op je apparaat staan

Er is alleen support voor externe schijven die:

highlighter icon

Opmerking: Als je een gekoppeld account hebt, kun je één account op een externe schijf hebben en een ander op je lokale station. Je kunt ook beide accounts op twee afzonderlijke externe schijven hebben.

Controleren of je externe schijf correct is geformatteerd

1. Open de Finder.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de externe schijf die je wilt controleren.
  3. Selecteer Toon info.
    • Als je externe schijf al is geformatteerd en versleuteld, staat er APFS (versleuteld) onder Structuur.
    • Als er iets anders staat dan APFS (versleuteld), volg dan de onderstaande instructies.

Je externe schijf converteren en versleutelen

Als je bent geselecteerd om deel te nemen aan de externe support voor de bètaversie van Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder, krijg je een uitnodiging om de bètaversie van Dropbox met Bestandsaanbieder uit te proberen. Op dat punt moet je eerst je harde schijf correct formatteren.

Volg de onderstaande instructies als je je externe schijf moet formatteren of versleutelen om aan de compatibiliteitsvereisten voor deze bètaversie te voldoen.

1. Open Launchpad.
  2. Ga naar Schijfhulpprogramma
  3. Klik in de linkerzijbalk met de rechtermuisknop op de externe schijf die je wilt converteren naar APFS.
  4. Selecteer Converteer naar APFS.
  1. Open de Finder.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de externe schijf die je wilt versleutelen voor de bètaversie van Dropbox met Bestandsaanbieder.
  3. Selecteer Versleutel.

De Dropbox-map naar een externe schijf verplaatsen

Zie de onderstaande instructies, afhankelijk van je situatie.

Als je een update hebt uitgevoerd naar Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder en de Dropbox-map naar een externe schijf wilt verplaatsen, volg je de onderstaande instructies.

De Dropbox-map verplaatsen:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk.
  2. Klik op je profielfoto of initialen.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op Account.
  5. Klik op Afmelden.
  6. Klik op Aanmelden bij Dropbox.
  7. Klik op Volgende.
  8. Klik op Geavanceerde instellingen wanneer 'Je bent bijna klaar' wordt weergegeven.
  9. Selecteer onder Locatie van Dropbox-map een maplocatie.
    • Vanuit dit scherm kun je ervoor kiezen om de Dropbox-map op je externe schijf op te slaan.
  10. Klik op Gereed.

Meer informatie over hoe je achterhaalt of je Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder gebruikt.

Als je geen update naar Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder hebt uitgevoerd en de Dropbox-map momenteel op een externe schijf hebt staan, kun je de Dropbox-map bijwerken en op je externe schijf laten staan. Meer informatie over uitvoering van een update naar Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder.

Als je nog geen update naar Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder hebt uitgevoerd en de Dropbox-map naar een externe schijf wilt verplaatsen:

1. Verplaats de Dropbox-map naar een externe schijf.
  2. Voer een update uit naar Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder.