Dropbox systemtillägg

Dropbox-systemtillägget installeras automatiskt när du installerar Dropbox-klienten. Det låter dig öppna filer som är enbart online från Utforskaren/Finder eller andra program från tredje part.

Anmärkningar:

• Den här informationen är specifik för användare med Windows och macOS 10.15 eller tidigare.
  • Installation av Dropbox systemtillägg gäller inte macOS 11 eller senare.
  • Om du är med i ett Dropbox-företagsteam kan en administratör på ditt team begränsa din möjlighet att installera eller avinstallera systemtillägget.

Installera Dropbox-systemtillägget manuellt

Dropbox-systemtillägget installeras automatiskt när du installerar Dropbox-klienten men det kan ibland blockeras av vissa systembehörigheter. Om det sker följer du instruktionerna nedan för att manuellt installera Dropbox-systemtillägget.

Obs! Manuell installation av Dropbox systemtillägg gäller inte macOS 11 eller senare.

Avinstallera Dropbox systemtillägg

Så här avinstallerar du systemtillägget:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Allmänt.
  5. Växla Dropbox systemtillägg till av.

Administratörer: Avinstallera systemtillägget från teamets datorer

Som en administratör kan du avinstallera Dropbox systemtillägg från teamets datorer. Gå till sidan för Dropbox systemtillägg i adminkonsolen, markera rutorna och klicka på Avinstallera.

När systemtillägget är avinstallerat kommer teammedlemmar fortfarande att kunna använda Dropbox-mappen i Utforskaren/Finder men alla filer som är enbart online blir tillgängliga offline och tillägget inaktiveras för både teamkontot och länkade personliga konton de kan ha.

Obs! Filer som är enbart online och blir tillgängliga offline resulterar i att filer laddas ner direkt till en teammedlems dator.

Är Dropbox-systemtillägget säkert?

Dropbox-systemtillägget är säkert och används endast för hantering av filer som är enbart online. Det liknar andra drivrutiner och systemtillägg du kan behöva installera för maskinvara eller programvara, som skrivare, hårddiskar eller skrivbordsprogram.

Läs mer om hur Dropbox håller dina filer säkra.