Ladda ner och installera Dropbox-klienten på datorn

Uppdaterat Jan 16, 2024

Den här artikeln förklarar hur du laddar ner och installerar Dropbox-klienten på din Windows-, Mac- eller Linux-dator. Om du kör Windows 10 i S-läge kan du läsa om hur du installerar Dropbox Lite.

Om du vill komma åt Dropbox på din mobilenhet kan du läsa om hur du laddar ner Dropbox för mobila enheter.

När du har installerat Dropbox-klienten på din dator kan du komma åt Dropbox från ikonen i verktygsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac) eller Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).

Alla ändringar du gör i Dropbox-filer i klienten synkas automatiskt överallt där du kommer åt dina filer i Dropbox, även kontot på dropbox.com.

Läs mer om hur Dropbox synkar dina filer.

Så här laddar du ner och installerar Dropbox-klienten

Ladda ner och installera Dropbox-klienten på en Windows-, Mac- eller Linux-dator.

När du har installerat får du en uppmaning att antingen logga in eller skapa ett nytt konto. När du har loggat in följer du uppmaningarna för att synka filerna mellan din dator och ditt Dropbox-konto.

Du kan komma åt Dropbox från ikonen i verktygsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac) eller Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).

Så här installerar man Dropbox-klienten med adminbehörighet

Dropbox-klienten kräver adminbehörighet för att kunna köra med full funktionalitet på datorn. Detta aktiverar flera olika kärnfunktioner i Dropbox, däribland:

• Synkningssymboler som visar synkningsstatusen för filer och mappar
  • Högerklickbara kontextmenyer för att snabbt utföra åtgärder i Dropbox

För de flesta användare installeras klienten automatiskt med adminbehörighet. Om du inte installerade den med adminbehörighet kan du göra det genom att följa anvisningarna nedan.

highlight icon

Obs! Om du inte har administratörsbehörighet på datorn (om du till exempel använder en arbetsdator) kan du behöva be IT-avdelningen om hjälp.

Installera Dropbox-klienten med adminbehörighet

1. Om du redan har Dropbox installerat ska du avinstallera programmet.
  2. Ladda ner Dropbox-klienten.
  3. Öppna installationsprogrammet.
    • Högerklicka eller command-klicka inte på Kör som administratör.
  4. Följ instruktionerna i installationsguiden.
    • Om du ombeds att ange ett administrativt användarnamn och lösenord ska du ange dessa eller kontakta din administratör för att logga in.
    • Om du inte ombeds att ange något administrativt användarnamn och lösenord är du redan administratör på datorn.
  5. Slutför installationen och logga in på Dropbox.

Vanliga frågor om att ladda ner Dropbox-klienten

Varför kräver Dropbox-klienten för Mac åtkomst till nyckelringen?

Nyckelringen är ett system för lösenordshantering för Mac. Dropbox behöver åtkomst till din nyckelring för att verifiera ditt konto och ge ett extra skyddslager för Dropbox-klientens inställningar.

• Om du vill bevilja Dropbox åtkomst till nyckelringen klickar du på Tillåt eller Tillåt alltid när du uppmanas. Tillåt alltid rekommenderas för smidig åtkomst.
  • Om du klickar på Neka kommer du att få felmeddelandet ”Det gick inte att starta Dropbox”. Av säkerhetsskäl kommer Dropbox inte att starta utan åtkomst till din nyckelring.

Vad är Dropbox Web Helper för macOS?

Dropbox Web Helper har stöd för Dropbox användargränssnitt på Mac-datorer. Den körs bara när klienten är igång.

Dropbox Web Helper är en fristående process, så den kan startas och avbrytas vid andra tidpunkter än klienten. Anpassar du brandvägg eller antivirusprogram för Dropbox rekommenderar vi motsvarande anpassningar för Dropbox Web Helper.

Vad är Dropbox systemtillägg?

Dropbox-systemtillägget installeras automatiskt när du installerar Dropbox-klienten. Det låter dig öppna filer som är enbart online från Utforskaren (Windows), Finder (Mac) eller tredjepartsprogram.

Obs!

• Dropbox systemtillägg gäller inte för macOS 11 eller senare.
  • Om du är med i ett Dropbox-teamkonto kan en administratör på ditt team begränsa din möjlighet att installera eller avinstallera systemtillägget.
  • Installation av Dropbox systemtillägg gäller inte macOS 11 eller senare.
  • Om du använder macOS 10.15 eller tidigare och upplever problem vid installering av Dropbox systemtillägg kan du behöva uppdatera systeminställningarna för att tillåta det blockerade systemtillägget. Läs om hur du uppdaterar systeminställningarna.

Om du har Windows, macOS 11 eller tidigare eller Linux och har problem med att öppna filer som är enbart online i Dropbox-klienten kanske du saknar Dropbox systemtillägg.

Installera om Dropbox systemtillägg:

3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Allmänt.
  5. Växla Dropbox systemtillägg till .
  6. Avinstallera och installera om Dropbox-klienten.