De Dropbox-systeemextensie

De Dropbox-systeemextensie wordt automatisch geïnstalleerd wanneer je de Dropbox-desktopapp installeert. Hiermee kun je alleen-online bestanden openen vanuit de Verkenner/Finder of apps van derden.

Opmerkingen:

• Deze informatie is bedoeld voor gebruikers van Windows en macOS 10.15 en lager.
  • De installatie van de systeemextensie van Dropbox is niet van toepassing op macOS 11 en hoger.
  • Als je deel uitmaakt van een zakelijk Dropbox-team, kan een beheerder in je team de mogelijkheid beperken om de systeemextensie te installeren of te verwijderen.

De Dropbox-systeemextensie handmatig installeren

Deze Dropbox-systeemextensie wordt automatisch geïnstalleerd wanneer je de Dropbox-desktopapp installeert, maar kan soms worden geblokkeerd door bepaalde systeemmachtigingen. Volg in dat geval de onderstaande instructies om de Dropbox-systeemextensie handmatig te installeren.

Opmerking: handmatige installatie van de Dropbox-systeemextensie is niet van toepassing op macOS 11 en hoger.

De Dropbox-systeemextensie verwijderen

Doe het volgende om de systeemextensie te verwijderen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Algemeen.
  5. Schakel de optie Dropbox-systeemextensie uit.

Beheerders: de systeemextensie van de computers van je team verwijderen

Als beheerder kun je de Dropbox-systeemextensie verwijderen van de computers van je team. Ga naar de pagina van de Dropbox-systeemextensie in de beheerconsole, vink de vakjes aan, en klik op Verwijderen.

Nadat de systeemextensie is verwijderd, kunnen teamleden de Dropbox-map nog steeds gebruiken in de Verkenner/Finder, maar al hun alleen-online bestanden komen offline beschikbaar en de extensie wordt uitgeschakeld voor zowel hun teamaccount als alle gekoppelde persoonlijke accounts die ze mogelijk hebben.

Opmerking: als alleen-online bestanden offline beschikbaar komen, worden ze rechtstreeks op de computer van het teamlid gedownload.

Is de Dropbox-systeemextensie veilig?

De Dropbox-systeemextensie is veilig en wordt alleen gebruikt voor het beheren van alleen-online bestanden. Hij is vergelijkbaar met andere stuurprogramma's en systeemextensies die je mogelijk moet installeren voor hardware of software, zoals printers, harde schijven of desktoptoepassingen.

Lees meer over hoe Dropbox je bestanden veilig en beveiligd houdt.