Bestandssynchronisatie stoppen en hervatten

Wanneer je wijzigingen aanbrengt in je Dropbox-bestanden, synchroniseert Dropbox die wijzigingen tussen je computer en alle apparaten waarop je toegang hebt tot je bestanden in Dropbox. Als je de synchronisatie van je Dropbox-bestanden met je computer tijdelijk wilt stoppen, kun je de synchronisatie onderbreken en vervolgens weer hervatten wanneer je klaar bent.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

Synchronisatie stoppen

Synchronisatie van je Dropbox-bestanden met je computer tijdelijk stoppen:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Onderaan in het venster dat verschijnt staat een balk met de tekst ‘Indexing’ (indexeren), ‘Syncing [bestandsnaam]’ ([bestandsnaam] synchroniseren), ‘Syncing [x] files’ ([x] bestanden synchroniseren), ‘Syncing paused until [x]’ (synchronisatie onderbroken tot [x]) of ‘Your files are up to date’ (je bestanden zijn bijgewerkt). Beweeg de muis over deze tekst.
  3. Als je de muis eroverheen beweegt, verandert de tekst naar Bestandssynchronisatie onderbreken. Klik op die tekst.
  4. Klik om te kiezen hoelang je het synchroniseren wilt onderbreken. Je ziet het bericht Synchronisatie onderbroken tot en de tijd waarop de synchronisatie wordt hervat.

Opmerking: terwijl de synchronisatie is onderbroken, kun je nog steeds meldingen ontvangen over wijzigingen in je Dropbox-bestanden, maar de wijzigingen worden niet gesynchroniseerd.

Synchronisatie hervatten

Synchronisatie van je Dropbox-bestanden met je computer hervatten:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in je  taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Beweeg de muis over Synchronisatie onderbroken tot [x] onderaan het venster dat verschijnt.
  3. Klik op Synchronisatie hervatten.

Antwoorden uit de community
  1. Start Dropbox in batch file - Windows10