Hoe schakel je LAN-synchronisatie in?

Bijgewerkt Feb 02, 2024

Wat is een LAN?

Een LAN, of lokaal netwerk, is een draadloze verbinding of Ethernet-verbinding tussen computers en apparaten op een specifieke locatie.

Een LAN wordt vaker gebruikt voor grotere aantallen apparaten in een kantooromgeving dan voor enkele apparaten in een thuisomgeving. Als je lid bent van een Dropbox-team en niet weet of je computer verbonden is met een LAN, vraag dit dan aan je beheerder.

Wat is LAN-synchronisatie?

Door LAN-synchronisatie in te schakelen, vertel je Dropbox om je LAN te gebruiken om bestanden die op je LAN staan opgeslagen te synchroniseren. Dat kan de synchronisatie van die bestanden versnellen.

Je kunt LAN-synchronisatie inschakelen in de voorkeuren van de Dropbox desktop-app. Zie de stapsgewijze instructies hieronder voor jouw apparaat.

highlight icon

Opmerking: als je computer is verbonden met een LAN, worden bij inschakeling van deze instelling in de Dropbox desktop-app je bandbreedte-instellingen genegeerd en kan de synchronisatie van bestanden die op je LAN zijn opgeslagen, sneller verlopen.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

Hoe schakel je LAN-synchronisatie in op de Dropbox-desktop-app?

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk.
    Opmerking
    : als je het niet ziet in de rij met pictogrammen, klik je op de pijl om te zien of het zich in het overloopgebied bevindt.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op het tabblad Bandbreedte.
  5. Schakel het vakje naast LAN-synchronisatie inschakelen in.
  1. Klik in de menubalk op het Dropbox-pictogram.
  2. Klik rechtsboven op je initialen.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op het tabblad Netwerk.
  5. Schakel het vakje naast LAN-synchronisatie inschakelen in.
highlight icon

Opmerking: LAN-synchronisatie wordt momenteel niet ondersteund op computers met Dropbox voor macOS met Apple Bestandsaanbieder.

Veelgestelde vragen over LAN-synchronisatie

Hoe werkt LAN-synchronisatie?

Met Dropbox LAN-synchronisatie kunnen Dropbox-desktopgebruikers andere gebruikers op hetzelfde netwerk detecteren via UDP-broadcast en vervolgens een beveiligde HTTPS-verbinding met deze clients te maken om rechtstreeks gegevens over te dragen, volgens dezelfde strikte toegangscontroles als bij de Dropbox-servers.

Synchroniseert LAN-synchronisatie gemeenschappelijke mappen tussen verschillende accounts?

Ja. LAN-synchronisatie werkt tussen twee afzonderlijke accounts die onderling gedeelde mappen hebben. LAN-synchronisatie synchroniseert alleen de bestandsinhoud. Het synchroniseert niet bestandsnamen, directorystructuur, machtigingen voor delen of andere informatie.

Hoe vindt LAN-synchronisatie andere gebruikers en gedeelde mappen?

Dropbox LAN-synchronisatie gebruikt UDP-"broadcast"-datapakketten die iedere client regelmatig verstuurt om informatie te geven over welke gebruikersaccounts en gedeelde mappen die client lokaal heeft (zonder persoonlijke informatie te delen, zoals bijvoorbeeld de naam van de gedeelde map). Andere clients op hetzelfde LAN kunnen naar deze pakketten kijken en die informatie gebruiken om te bepalen met welke client zij contact moeten opnemen als ze gegevens in die gedeelde map willen downloaden.

Is de overdracht tussen gebruikers van LAN-synchronisatie versleuteld?

Ja. Gebruikers brengen een versleutelde verbinding tussen elkaar tot stand, met behulp van gegevens die uniek zijn voor de account of gedeelde map waaruit gegevens worden overgedragen. Deze gegevens worden uitgegeven door Dropbox en alleen aan gebruikers verstrekt die daadwerkelijk toegang hebben tot de account of gedeelde map. Deze gegevens worden regelmatig vervangen, bijvoorbeeld wanneer iemand uit een gedeelde map wordt verwijderd.

Van welke soort netwerkverbinding maakt LAN-synchronisatie gebruik?

LAN-synchronisatie gebruikt IPv4. Als je netwerk alleen IPv6 ondersteunt, kun je LAN-synchronisatie niet gebruiken.

Welke poort gebruikt LAN-synchronisatie?

Dropbox LAN-synchronisatie gebruikt UDP-poort 17500 voor detectie en een TCP-poort tussen 17599 en 17609 (exclusief) voor gegevensoverdracht (de eerste die beschikbaar is).

Maakt LAN-synchronisatie gebruik van mDNS?

Nee. LAN-synchronisatie gebruikt een eigen UDP-broadcastprotocol dat niet verwant is aan mDNS voor detectie.

Hoe komt LAN-synchronisatie door firewalls heen?

LAN-synchronisatie werkt alleen binnen een enkel UDP-broadcastdomein. Voor de meeste gebruikers zal dit een enkele router of kleiner zijn, afhankelijk van hoe de router is geconfigureerd.

Wanneer een netwerkbeheerder firewallregels binnen een broadcastdomein of subnet instelt, is Dropbox aan die regels gebonden.

Opmerking: bij het gebruik van lokale firewalls, zoals Windows Firewall, moet Dropbox eerst toestemming krijgen.

Moet ik LAN-synchronisatie altijd ingeschakeld hebben?

Wij raden aan om alleen LAN-synchronisatie te gebruiken wanneer dit nodig is. Als je het altijd ingeschakeld hebt, kan het lokale netwerk overbelast raken met een tragere internetverbinding tot gevolg.