Slik aktiverer du LAN-synkronisering

Oppdatert Feb 01, 2024

Hva er et LAN?

Et LAN, eller lokalnettverk, er en trådløs eller Ethernet-tilkobling mellom datamaskiner og andre enheter på et bestemt sted.

Det er mer sannsynlig at et LAN blir brukt mellom mange enheter i en kontorsetting enn mellom få enheter i en hjemmesetting. Hvis du er en del av et Dropbox-team og du ikke er sikker på om datamaskinen din er koblet til et LAN, spør du administratoren din.

Hva gjør LAN-synkronisering?

Ved aktivering av LAN-synkronisering får Dropbox beskjed om å bruke LAN til å synkronisere filer som er lagret på ditt LAN, noe som kan øke hastigheten på synkroniseringen for disse filene.

Du kan aktivere LAN-synkronisering i innstillingene for Dropbox-skrivebordsappen. Se nedenfor for trinnvise instruksjoner for din enhet.

highlight icon

Merk: Hvis datamaskinen er koblet til et LAN, overstyrer denne innstillingen i Dropbox-skrivebordsprogrammet båndbreddeinnstillingene og kan øke hastigheten på synkronisering av filer som er lagret på LAN-et.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å synkronisere filer.

Slik aktiverer du LAN-synkronisering i Dropbox-skrivebordsappen

1. Klikk på Dropbox-ikonet på oppgavelinjenMerk:Hvis du ikke ser raden med ikoner, klikker du på pilen for å se om de ligger i overløpsområdet.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på fanen Båndbredde.
  5. Merk av i boksen ved siden av Aktiver LAN-synkronisering.
  1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen.
  2. Klikk på initialene dine øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Nettverk-fanen.
  5. Merk av i boksen ved siden av Aktiver LAN-synkronisering.
highlight icon

Merk: LAN-synkronisering støttes for øyeblikket ikke på datamaskiner som kjører Dropbox for macOS med Apple File Provider.

Vanlige spørsmål om LAN-synkronisering

Hvordan fungerer LAN-synkronisering?

Dropbox LAN-synkronisering lar Dropbox-skrivebordsbrukere oppdage andre Dropbox-brukere på samme nettverk via UDP-kringkasting, og deretter danne en sikker HTTPS-forbindelse direkte til disse andre klientene for å overføre data direkte, underlagt de samme strenge tilgangskontrollene som Dropbox-serverne.

Synkroniserer LAN vanlige mapper på tvers av forskjellige kontoer?

Ja. LAN-synkronisering fungerer på tvers av to separate kontoer som har delte mapper mellom seg. Det synkroniserer bare filinnhold. Det synkroniserer ikke filnavn, katalogstruktur, deletillatelse eller annen informasjon.

Hvordan finner LAN-synkronisering andre brukere og delte mapper?

Dropbox LAN-synkronisering bruker UDP-«kringkasting»-pakker som hver klient sender ut med jevne mellomrom, og annonserer litt informasjon om hvilke brukerkontoer og delte mapper klienten har lokalt (uten å dele noen privat informasjon, som navnet på den delte mappen). Andre klienter på samme LAN kan se etter denne kringkastingspakken, og bruke denne informasjonen til å bestemme hvilke klienter de skal kontakte hvis de vil laste ned data i den delte mappen.

Er overføringen mellom brukere som bruker LAN-synkronisering, kryptert?

Ja. Brukere danner en kryptert HTTPS-forbindelse mellom seg ved å bruke legitimasjon som er unik for kontoen eller den delte mappen der data overføres. Disse legitimasjonene utstedes av Dropbox og gis kun til brukere som har legitim tilgang til kontoen eller den delte mappen. Påloggingsinformasjonen roteres med jevne mellomrom, inkludert i tilfeller der noen blir fjernet fra den delte mappen.

Hva slags nettverkstilkobling bruker LAN-synkronisering?

LAN-synkronisering bruker IPv4. Hvis nettverket ditt bare støtter IPv6, så kan du ikke bruke LAN-synkronisering.

Hvilken port bruker LAN-synkronisering?

Dropbox LAN-synkronisering bruker UDP-port 17500 for oppdagelse og en TCP-port mellom 17599 og 17609 (eksklusivt) for dataoverføring (den første tilgjengelige).

Bruker LAN-synkronisering mDNS?

Nei. LAN-synkronisering bruker en tilpasset UDP-kringkastingsprotokoll for oppdagelse, som ikke er relatert til mDNS.

Hvordan krysser LAN-synkronisering brannmurer?

LAN-synkronisering fungerer bare innenfor et enkelt UDP-kringkastingsdomene. For de fleste brukere vil dette være en enkelt ruter eller mindre, avhengig av hvordan ruteren er konfigurert.

Hvis nettverksadministratoren konfigurerer brannmurregler innenfor et kringkastingsdomene eller subnett, er Dropbox bundet av disse reglene.

Merk: Når du bruker lokale brannmurer, som Windows-brannmur, må Dropbox gis tillatelse.

Bør jeg alltid ha LAN-synkronisering aktivert?

Vi anbefaler at du bare slår på LAN-synkronisering når du trenger det. Hvis du har det på hele tiden, kan den øke overbelastningen på det lokale nettverket ditt og forårsake tregere internettforbindelse.