Sådan aktiverer du LAN-synkronisering

Opdateret Feb 02, 2024

Hvad er et LAN?

Et LAN (lokalt netværk) er en trådløs eller kablet Ethernet-forbindelse mellem computere og andre enheder på en lokation.

Et LAN-netværk bruges som regel mellem mange enheder på et kontor og ikke mellem kun nogle få enheder i hjemmet. Hvis du er på et Dropbox-team, og hvis du ikke ved, om din computer er forbundet til et LAN-netværk, kan du spørge din administrator.

Hvad gør LAN-synkronisering?

Når LAN-synkronisering aktiveres, kan Dropbox bruge LAN-netværket til at synkronisere filer, som er gemt på LAN-netværket. Det kan gøre synkroniseringen af disse filer hurtigere.

Du kan aktivere LAN-synkronisering i præferencerne til Dropbox-computerappen. Se de trinvise instruktioner for din enhed nedenfor.

highlight icon

Bemærk! Hvis din computer er forbundet til et LAN-netværk, vil aktivering af denne indstilling i Dropbox-computerappen tilsidesætte dine indstillinger for båndbredde og muligvis fremskynde synkronisering af de filer, der er gemt på dit LAN-netværk.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvor nemt det er at synkronisere filer med Dropbox.

Sådan aktiverer du LAN-synkronisering i Dropbox-computerappen

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen.
    Bemærk!
    Hvis du ikke kan se ikonet på proceslinjen, skal du klikke på pilen for at se, om det vises i overløbsområdet.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Præferencer.
  4. Klik på fanen Båndbredde.
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for Aktivér LAN-synkronisering.
  1. Klik på Dropbox-ikonet på din menulinje.
  2. Klik på dine initialer øverst til højre.
  3. Klik på Præferencer.
  4. Klik på fanen Netværk.
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for Aktivér LAN-synkronisering.
highlight icon

Bemærk! LAN-synkronisering understøttes ikke på computere med Dropbox til macOS med Apple File Provider.

Ofte stillede spørgsmål om LAN-synkronisering

Hvordan fungerer LAN-synkronisering?

Med LAN-synkronisering i Dropbox kan brugerne af computerappen finde andre brugere på samme netværk via UDP-udsendelse, og der kan oprettes en sikker HTTPS-forbindelse direkte til disse andre klienter for at overføre data direkte, men underlagt de samme strikse adgangskontroller, som gælder for Dropbox-serverne.

Fungerer LAN-synkronisering på tværs af forskellige konti med delte mapper?

Ja, LAN-synkronisering fungerer på tværs af separate konti, der deler mapper. Det er kun filindholdet, der synkroniseres. Det synkroniserer ikke filnavne, mappestrukturer, tilladelser til deling eller andre oplysninger.

Hvordan finder LAN-synkronisering andre brugere og delte mapper?

Dropbox LAN-synkronisering bruger UDP-udsendelsespakker, som hver klient udsender med jævnlige mellemrum, og som indeholder nogle oplysninger om brugerkonti og delte mapper, som, klienten har lokalt (der deles ikke private oplysninger som navnet på den delte mappe). Andre klienter på samme LAN-netværk kan søge efter denne udsendelsespakke og bruge oplysningerne til at bestemme, hvilke klienter de skal kontakte, hvis du vil downloade data i den delte mappe.

Er overførslen mellem brugere, som bruger LAN-synkronisering, krypteret?

Ja. Der oprettes en krypteret HTTPS-forbindelse mellem brugerne ved hjælp af logonoplysninger, som er entydige for kontoen eller den delte mappe, der overføres data for. Logonoplysninger udstedes af Dropbox og gives kun til brugere, som har adgang til kontoen eller den delte mappe. Disse logonoplysninger ændres med jævne mellemrum, også når personer fjernes fra den delte mappe.

Hvilken type netværksforbindelse bruger LAN-synkronisering?

LAN-synkronisering bruger IPv4. Hvis dit netværk kun understøtter IPv6, kan du ikke bruge LAN-synkronisering.

Hvilken port bruger LAN-synkronisering?

Dropbox LAN-synkronisering bruger UDP-port 17500 til registrering og en TCP-port mellem 17599 og 17609 (ikke inkluderet) til dataoverførsel (den første, som er ledig).

Bruger LAN-synkronisering mDNS?

Nej. LAN-synkronisering bruger en brugerdefineret UDP-udsendelsesprotokol til registrering, som ikke er relateret til mDNS.

Hvordan håndterer LAN-synkroniseringen firewalls?

LAN-synkronisering virker kun med et enkelt UDP-udsendelsesdomæne. For de fleste brugere vil dette være en enkelt router eller mindre, afhængigt af routerkonfigurationen.

Hvis netværksadministratoren konfigurerer firewallregler i et udsendelsesdomæne eller undernet, er Dropbox underlagt disse regler.

Bemærk! Når der bruges lokale firewalls, f.eks. Windows Firewall, skal Dropbox have tilladelse.

Skal LAN-synkronisering altid være aktiveret?

Vi anbefaler, at du kun slår LAN-synkronisering til, når du har brug for det. Hvis det hele tiden er slået til, kan det skabe unødig trafik på lokalnetværket og gøre internetforbindelsen langsommere.