Sådan stopper og fortsætter du filsynkronisering

Opdateret Oct 12, 2023

Hvis dine Dropbox-filer synkroniseres, betyder det, at de holdes opdateret alle de steder, hvor du har adgang til dine Dropbox-filer.

Hvis du f.eks. ændrer en fil i Dropbox-mobilappen, kan du se ændringen, når du åbner den samme fil på dropbox.com, i Dropbox-mobilappen og i Dropbox-mappen på din computer.

Du kan sætte synkroniseringen på pause i 30 minutter, 1 time, Indtil i morgen eller På ubestemt tid. Når synkronisering er sat på pause, opdateres ændringer i dine filer ikke automatisk i Dropbox-mappen på din computer.

Sådan sætter du synkroniseringen på pause

highlight icon

Bemærk! Du kan ikke sætte synkroniseringen på pause fra dropbox.com eller Dropbox-mobilappen.

Sådan stopper du synkroniseringen af dine Dropbox-filer midlertidigt:

1. Klik på Dropbox-ikonet i meddelelsescenter (Windows) eller på menulinjen (Mac).
  2. Klik på teksten nederst i det vindue, der vises. Den beskriver synkroniseringsstatussen og vises med pil ned ved siden af. Der vises en liste med muligheder for at sætte synkroniseringen på pause i 30 minutter1 timeIndtil i morgen eller På ubestemt tid.
  3. Klik for at vælge, hvor længe synkroniseringen skal sættes på pause. Der vises en meddelelse med, hvornår synkroniseringen genoptages.
highlight icon

Bemærk! Når synkroniseringen er sat på pause, kan du stadig modtage meddelelser om ændringer af dine filer. Ændringerne afspejles dog ikke i Dropbox-mappen på din computer.

Sådan genoptager du synkroniseringen

Hvis du vælger at sætte synkroniseringen på pause i 30 minutter, 1 time eller Indtil i morgen, genoptages synkroniseringen automatisk efter den valgte periode. Du kan dog også genoptage synkroniseringen manuelt ved at følge instruktionerne nedenfor.

Sådan genoptager du synkroniseringen af dine Dropbox-filer:

1. Klik på Dropbox-ikonet i meddelelsescenter (Windows) eller på menulinjen (Mac).
  2. Klik på teksten nederst i det vindue, der vises. Den beskriver synkroniseringsstatussen eller viser, hvornår synkroniseringen af filerne genoptages.
    • Eksempel: Synkronisering og sikkerhedskopiering af filer er sat på pause indtil 15:22.

3. Klik på Fortsæt.

Ofte stillede spørgsmål om at sætte synkroniseringen på pause

Hvad er synkronisering?

Hvis du redigerer dine Dropbox-filer, synkroniserer Dropbox ændringerne mellem din computer og alle de steder, hvor du har adgang til dine filer i Dropbox. Det betyder, at alle de ændringer, du foretager i en fil eller mappe, automatisk opdateres på dropbox.com, i Dropbox-mappen på din computer, i Dropbox-mobilappen og på de øvrige enheder, hvor du er logget på med din Dropbox-konto.

Hvilke fordele er der ved at sætte synkroniseringen på pause?

Der kan være tidspunkter, hvor du vil udsætte synkroniseringen til senere. Det kan f.eks. være, hvis du ikke vil synkronisere store filer på grund af begrænset Wi-Fi-båndbredde. Hvis det er tilfældet, kan du sætte synkroniseringen på pause for at udsætte synkroniseringen til et tidspunkt, der passer dig bedre.

Hvordan ved jeg, at synkroniseringen er sat på pause?

Når synkroniseringen er sat på pause, vises der en pauseknap på Dropbox-ikonet i meddelelsescenter (Windows) eller på menulinjen (Mac). Få mere at vide om synkroniseringsikoner i Windows, Linux og macOS.

Hvis synkroniseringen sættes på pause, sparer jeg så plads på computerens harddisk?

Når synkroniseringen er sat på pause, kan du føje filer til dine mapper på dropbox.com og i mobilappen, men disse nye filer optager ikke plads på computerens harddisk. De filer, der allerede findes på din harddisk, fjernes ikke.

Hvis du vil frigøre plads på din harddisk, findes der funktioner til det i Dropbox.

Få mere at vide om, hvordan Dropbox kan hjælpe dig med at spare plads på computerens harddisk.

Hvad sker der, når synkroniseringen sættes på pause?

Når synkroniseringen er sat på pause, vil ændringer i dine filer eller mapper på dropbox.com eller i Dropbox-mobilappen ikke blive afspejlet i Dropbox-mappen på din computer, før synkroniseringen genoptages. På samme måde vil ændringer i dine filer i Dropbox-mappen på din computer ikke blive afspejlet på dropbox.com eller i Dropbox-mobilappen, før synkroniseringen genoptages.

Bemærk!

• Hvis du sætter synkroniseringen på pause og derefter foretager ændringer i en delt mappe, kan andre brugere af den delte mappe ikke se disse ændringer.
  • Hvis du har forbundet flere konti på din computer og sætter synkroniseringen på pause for den ene konto, sættes synkroniseringen også på pause for de andre Dropbox-konti, hvor du er logget på.

Hvad sker der, når synkroniseringen genoptages?

Når du genoptager synkroniseringen, vil de ændringer, du har foretaget i filer og mapper, blive afspejlet alle de steder, hvor du arbejder med dine filer i Dropbox.

Bemærk!
Du kan vælge at prioritere bestemte filer, så de synkroniseres først.

Kan jeg stoppe synkroniseringen for bestemte mapper?

Ja, du kan bruge selektiv synkronisering til at stoppe synkroniseringen af bestemte mapper i Dropbox-mappen på din computer. Det sparer lagerplads på din harddisk, da mapperne kun synkroniseres på dropbox.com og i Dropbox-mobilappen. Få mere at vide om selektiv synkronisering.

Du kan også bede Dropbox ignorere bestemte filer.

Kan jeg stoppe synkroniseringen af alle filer permanent?

Ja. Når du sætter synkroniseringen på pause, kan du vælge indstillingen På ubestemt tid. Dette fjerner ikke filer, der allerede er synkroniseret.

Kan jeg fortryde synkroniseringen?

Det er ikke muligt at fortryde en enkelt synkroniseringshændelse. Du kan dog bruge versionshistorik til at gendanne tidligere versioner af filer.

Hvis du er på en betalt Dropbox-plan, kan du bruge Dropbox Rewind til at gendanne en mappe til en tidligere version.

Hvordan kan jeg se, om mine filer synkroniseres?