Dropbox Backup: en oversikt

Oppdatert Mar 06, 2024
person icon

I denne artikkelen beskrives en funksjon som er tilgjengelig for kunder på alle Dropbox-abonnementer.

Med Dropbox Backup kan du sikkerhetskopiere alle filer eller mapper på datamaskinen eller enheten din til skyen. Når filene er sikkerhetskopiert til Dropbox Backup, kan du få tilgang til dem fra dropbox.com/backup/all. Hvis du er administrator for en teamkonto, kan du se hvordan du administrerer Dropbox Backup for teamet ditt.

Dropbox Backup-funksjoner

Sikkerhetskopiér en datamaskin

Med Dropbox Backup kan du velge hvilke datafiler og mapper du vil sikkerhetskopiere til skyen. Etter den første sikkerhetskopieringen vil eventuelle endringer du gjør i filer og mapper på datamaskinen din gjenspeiles i Dropbox Backup*.

Du kan få tilgang til de sikkerhetskopierte filene dine under «Mac» eller «PC», fra dropbox.dropbox/backup/all.

*Noen sikkerhetskopieringssynkroniseringer vil vise endringer i filer og mapper umiddelbart, og andre vil se endringer integrert hvert 15. minutt. Se hvordan du sjekker hvilken versjon du bruker nedenfor.

highlight icon

Merk: Hvis du er på en Dropbox-teamkonto, kan «Mac»- eller «PC»-mappen din være i teammedlemsmappen.

Sikkerhetskopiér en ekstern harddisk

Når du kobler til den eksterne harddisken og velger å sikkerhetskopiere den, sikkerhetskopieres filene dine til Dropbox Backup.

Etter at filene på den eksterne harddisken er sikkerhetskopiert, kan du få tilgang til dem på dropbox.com/backup/all.

highlight icon

Merk: Du kan ikke gjøre endringer (som å redigere, legge til, dele eller flytte) til filer som er sikkerhetskopiert fra en ekstern harddisk i Dropbox. Hvis du vil gjøre endringer i disse filene, må du gjøre dem direkte i filene på den eksterne harddisken. Sikkerhetskopien oppdateres automatisk hver time mens den eksterne harddisken er koblet til.

Gjenopprett filer og mapper fra en sikkerhetskopi

Med Dropbox Backup kan du gjenopprette sikkerhetskopierte filer og mapper til en ny datamaskin. Du kan enten laste ned sikkerhetskopien som en .zip-fil eller laste ned alle filene og mappene dine til de samme plasseringene som på den forrige datamaskinen.

Finn ut mer om å gjenopprette filer og mapper fra en sikkerhetskopi.

Planlegg regelmessige sikkerhetskopier for datamaskinen eller enheten din

Den oppdaterte versjonen av Dropbox Backup gir muligheten til å konfigurere automatiske sikkerhetskopier. Du kan planlegge sikkerhetskopiering med 15-minutters (anbefalt), daglige, ukentlige eller egendefinerte intervaller.

Slik får du tilgang til Dropbox Backup

På dropbox.com:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på ruteikonet øverst i venstre hjørne.
  3. Klikk på Sikkerhetskopiering i listen som dukker opp.

I Dropbox-skrivebordsappen:

1. Klikk på Dropbox-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac).
  2. Klikk på initialene dine øverst til høyre i vinduet som vises.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Sikkerhetskopier.
  5. Klikk på Konfigurer eller Administrer sikkerhetskopiering.

Se denne videoen for en rask innføring i Dropbox Backup.