Dropbox ondersteunt mijn besturingssysteem niet meer

Bijgewerkt Sep 25, 2023

We brengen regelmatig nieuwe versies van de Dropbox-desktop-app uit met extra functies, betere prestaties en een hoger beveiligingsniveau. Deze nieuwe versies zijn echter niet altijd compatibel met oudere besturingssystemen. We beëindigen regelmatig de support van de Dropbox-desktop-app voor deze besturingssystemen. Als je een oudere versie van een besturingssysteem gebruikt, is het mogelijk dat je van Dropbox een melding ontvangt met uitleg dat deze versie niet langer wordt ondersteund.

Ontdek meer over welke besturingssystemen Dropbox ondersteunt op je apparaat.

Om te ontdekken welke versie van het besturingssysteem op je computer is geïnstalleerd:

1. Ga naar de pagina van je Dropbox-account.
  2. Scrol naar Apparaten en zoek het apparaat waar je meer over wilt weten.
  3. Ga naar Meest recente activiteit en wijs het pictogram i (kleine letter i) aan om het besturingssysteem van je apparaat te zien.

Wat gebeurt er met mijn Dropbox-account als Dropbox het besturingssysteem op mijn computer niet langer ondersteunt?

Als een besturingssysteem niet langer wordt ondersteund:

•  Je bestanden blijven veilig in je Dropbox-account staan.
  • De Dropbox-desktop-app stopt met het synchroniseren van wijzigingen in je bestanden en mappen.
  • Je wordt afgemeld bij de Dropbox-desktop-app op de computer die niet langer wordt ondersteund.

Hoe kan ik mijn besturingssysteem bijwerken?

Je moet het besturingssysteem van je computer bijwerken naar een ondersteunde versie om gebruik te blijven maken van de Dropbox-desktop-app.

Wat kan ik doen als ik mijn besturingssysteem heb bijgewerkt, en nog steeds problemen ondervind?

Als dit niet werkt, controleer dan of de formattering van je harde schijf door Dropbox wordt ondersteund.
  • Windows: Je moet een NTFS-geformatteerde harde schijf hebben.
  • macOS: Je moet een HFS+- of APFS-geformatteerde harde schijf hebben waarop de uitgebreide kenmerken niet zijn uitgeschakeld.
  • Linux: Je moet een harde schijf of partitie hebben die geformatteerd is voor een van de volgende typen bestandssystemen.
    • ext4
    • zfs (alleen op 64-bits systemen)
    • eCryptFS (ondersteund door ext4)
    • xfs (alleen op 64-bits systemen)
    • btrfs

Als je Windows gebruikt, controleer je of Dropbox misschien in de compatibiliteitsmodus wordt uitgevoerd.