Hoe de Dropbox-map te vinden op een computer

Bijgewerkt Jun 03, 2024
person icon

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-gebruikers.

In dit artikel wordt beschreven hoe je de Dropbox-map vindt op een computer nadat je de Dropbox desktop-app hebt gedownload. Als je dat nog niet hebt gedaan, lees dan hoe je de Dropbox desktop-app installeert op je computer.

Nadat je de Dropbox desktop-app hebt gedownload en je hebt aangemeld, vind je de standaardlocatie van de Dropbox-map in de Verkenner (Windows) of de Finder (Mac).

Maar als je de Dropbox-map hebt verplaatst, is de locatie ervan te vinden in het menu Voorkeuren van de Dropbox desktop-app.

Open de voorkeuren voor de Dropbox desktop-app.

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.

De locatie van je Dropbox-map weergeven

Selecteer hieronder je besturingssysteem voor instructies voor weergave van de locatie van je Dropbox-map.

Wanneer je in het menu Voorkeuren bent:

1. Klik op Synchronisatie in de linkerzijbalk.
  2. Scrol naar het gedeelte Locatie van Dropbox-map.
  3. Klik op het weergegeven pad om de locatie van je Dropbox-map te kopiëren.
  4. Open de verkenner.
  5. Plak het gekopieerde pad in de adresbalk van Windows Verkenner.
  6. Druk op Enter op je toetsenbord.

Wanneer je in het menu Voorkeuren bent:

1. Klik op Synchronisatie in de linkerzijbalk.
  2. Scrol naar het gedeelte Locatie van Dropbox-map.
  3. Klik op het weergegeven pad om de locatie van je Dropbox-map te kopiëren.
  4. Open een nieuw Finder-venster.
  5. Klik op Ga in de menubalk en klik vervolgens op Ga naar map….
  6. Plak het pad dat je hebt gekopieerd in het venster dat verschijnt.
  7. Druk op de Return-toets op je toetsenbord.

Wanneer je in het menu Voorkeuren bent:

1. Klik op Synchronisatie in de linkerzijbalk.
  2. Scrol naar het gedeelte Locatie van Dropbox-map.
  3. Klik op het weergegeven pad om de locatie van je Dropbox-map te kopiëren.
  4. Open een Terminal-venster.
  5. Voer in het Terminal-venster het volgende in en vervang ~/Dropbox door de locatie van je Dropbox-map:
cd ~/Dropbox​
6. Druk op Enter.

Een snelkoppeling maken naar de Dropbox-map op je computer

Wanneer je gemakkelijker toegang wilt tot de Dropbox-map op je computer, maak je een snelkoppeling. Dat doe je zo:

1. Ga rechtstreeks naar de locatie van de Dropbox-map.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de Dropbox-map.
  3. Klik op Snelkoppeling maken.
  1. Ga rechtstreeks naar de locatie van de Dropbox-map.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de Dropbox-map.
  3. Klik op Alias maken

Je snelkoppeling verschijnt met alias toegevoegd aan de naam van het bestand.

Voer in Terminal het volgende commando in en vervang de tijdelijke aanduidingen door je eigen paden:
In -s ~/DROPBOX-FOLDER-PATH ~/DESIRED-SHORTCUT-LOCATION
Je kunt de snelkoppeling verplaatsen naar de locatie waar je deze wilt opslaan.

Programmatisch de paden van Dropbox-mappen vinden

De Dropbox-map bevindt zich standaard in je gebruikersmap. Als je je Dropbox-map hebt verplaatst, of als je een zakelijk en persoonlijk account aan elkaar hebt gekoppeld, kan de map zich ergens anders bevinden of een andere naam hebben dan 'Dropbox'. Je kunt het pad van de map programmatisch vinden via een JSON-bestand.

highlighter icon

Opmerking: Als je je zakelijke en persoonlijke accounts aan elkaar hebt gekoppeld op deze computer, bevat het JSON-bestand twee accounts. In het JSON-bestand wordt slechts één account vermeld als je één account hebt of als je accounts op deze computer niet zijn gekoppeld.

In de onderstaande JSON-bestanden:

• is business/personal het type Dropbox-account
  • is host een identificatie die een specifieke combinatie van een gebruikersaccount en een computer aanduidt
  • is path het pad naar deze Dropbox-map

Selecteer hieronder je besturingssysteem voor verdere instructies.

De naam van het JSON-bestand is info.json en je vindt dit een van de volgende twee paden:

%APPDATA%\Dropbox\info.json
%LOCALAPPDATA%\Dropbox\info.json
Dit bestand bevat een JSON-object dat er als volgt uitziet:

{

{"personal":

{"path": "/Users/<username>/Dropbox (Personal)",

"host": 123456789,

"is_team": false,

"subscription_type": "Basic"},

{"business":

{"path": "/Users/<username>/Dropbox (<business name>)",

"host": 123456789,

"is_team": true,

"subscription_type": "Business"}

}
De naam van het JSON-bestand is info.json en je vindt dit in:
   ~/.dropbox/info.json
Dit bestand bevat een JSON-object dat er als volgt uitziet:

{

{"personal":

{"path": "/Users/<username>/Dropbox (Personal)",

"host": 123456789,

"is_team": false,

"subscription_type": "Basic"},

{"business":

{"path": "/Users/<username>/Dropbox (<business name>)",

"host": 123456789,

"is_team": true,

"subscription_type": "Business"}

}
De naam van het JSON-bestand is info.json en je vindt dit in:
~/.dropbox/info.json
Dit bestand bevat een JSON-object dat er als volgt uitziet:

"personal": {

"path": /home/<username>/Dropbox

"host": 123456789,

"is_team": false

"subscription_type": "Basic"