Så här hittar du Dropbox-mappen på en dator

Uppdaterat Jun 03, 2024
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för alla Dropbox-kunder.

Den här artikeln beskriver hur du hitta Dropbox-mappen på en dator när du har laddat ner Dropbox-klienten. Om du inte har gjort det än kan du läsa om hur du installera Dropbox-klienten på din dator.

När du har laddat ner Dropbox-klienten och loggat in kan du hitta standardplatsen för Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).

Men om du har flyttat Dropbox-mappen kan du se platsen i menyn Inställningar för Dropbox-klienten.

Så här öppnar du inställningarna för Dropbox-klienten:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac).
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Preferenser.

Så hittar du Dropbox-mappens plats

Välj ditt operativsystem nedan för att få instruktioner om hur du ser Dropbox-mappens plats.

När du är i menyn Inställningar:

1. Klicka på Synka på sidomenyn till vänster.
  2. Bläddra till avsnittet Dropbox-mappens plats.
  3. Klicka på sökvägen som visas för att kopiera Dropbox-mappens plats.
  4. Öppna Utforskaren.
  5. Klistra in sökvägen du kopierade i adressfältet i Utforskaren.
  6. Tryck på Retur på tangentbordet.

När du är i menyn Inställningar:

1. Klicka på Synka på sidomenyn till vänster.
  2. Bläddra till avsnittet Dropbox-mappens plats.
  3. Klicka på sökvägen som visas för att kopiera Dropbox-mappens plats.
  4. Öppna ett nytt Finder-fönster.
  5. Klicka på i menyraden och klicka sedan på Gå till mappar ...
  6. Klistra in sökvägen du kopierade i fönstret som visas.
  7. Tryck på Retur-tangenten på tangentbordet.

När du är i menyn Inställningar:

1. Klicka på Synka på sidomenyn till vänster.
  2. Bläddra till avsnittet Dropbox-mappens plats.
  3. Klicka på sökvägen som visas för att kopiera Dropbox-mappens plats.
  4. Öppna ett terminalfönster.
  5. Ange följande i terminalfönstret och ersätt ~/Dropbox med Dropbox-mappens plats:
cd ~/Dropbox​
6. Tryck på Enter.

Skapa en genväg till mappen Dropbox på datorn

För enklare åtkomst till Dropbox-mappen på datorn kan du skapa en genväg. Gör så här:

1. Gå direkt till Dropbox-mappens plats.
  2. Högerklicka på Dropbox-mappen.
  3. Klicka på Skapa kortkommando.
  1. Gå direkt till Dropbox-mappens plats.
  2. Högerklicka på Dropbox-mappen.
  3. Klicka på Skapa alias

Din genväg kommer att visas med alias bifogat till filens namn.

Enter följande kommando i terminalen och ersätt platshållarna med dina egna sökvägar:
In -s ~/DROPBOX-FOLDER-PATH ~/DESIRED-SHORTCUT-LOCATION
Du kan flytta genvägen till den plats du vill lagra den på.

Så här letar du upp Dropbox mappsökvägar programmässigt

Dropbox-mappen finns som standard i din användarmapp. Om du flyttat Dropbox-mappen eller om du kopplat både en jobbrelaterad och en personlig Dropbox kan mappen finnas på en annan plats eller ha ett annat namn än Dropbox. Du kan hitta mappsökvägen programmässigt genom en JSON-fil.

highlighter icon

Obs! Om du kopplat dina arbetsrelaterade och personliga konton på den här datorn kommer din JSON-fil att visa två konton. JSON-filen har bara ett konto listat om du har ett konto eller om dina konton inte är kopplade på den här datorn.

I JSON-filerna nedan:

• business/personal är typen av Dropbox-konto
  • host är en identifierare som unikt anger ett visst användarkonto och datorpar.
  • path är sökvägen till den här Dropbox-mappen

Välj operativsystem nedan för att se ytterligare anvisningar:

JSON-filen heter info.json och finns på någon av dessa båda sökvägar:

%APPDATA%\Dropbox\info.json
%LOCALAPPDATA%\Dropbox\info.json
I den här filen finns ett JSON-objekt som ser ut så här:

{"personal":

{"path": "/Users/<username>/Dropbox (Personal)",

"host": 123456789,

"is_team": false,

"subscription_type": "Basic"},

{"business":

{"path": "/Users/<username>/Dropbox (<business name>)",

"host": 123456789,

"is_team": true,

"subscription_type": "Business"}

JSON-filen heter info.json och finns här:
   ~/.dropbox/info.json
I den här filen finns ett JSON-objekt som ser ut så här:

{"personal":

{"path": "/Users/<username>/Dropbox (Personal)",

"host": 123456789,

"is_team": false,

"subscription_type": "Basic"},

{"business":

{"path": "/Users/<username>/Dropbox (<business name>)",

"host": 123456789,

"is_team": true,

"subscription_type": "Business"}

JSON-filen heter info.json och finns här:
~/.dropbox/info.json
I den här filen finns ett JSON-objekt som ser ut så här:

"personal": {

"path": /home/<username>/Dropbox

"host": 123456789,

"is_team": false

"subscription_type": "Basic"