Branding op maat toevoegen voor gedeelde links of bestandsaanvragen

Bijgewerkt Feb 20, 2024
person icon

Deze functie is beschikbaar voor gebruikers met de Dropbox-abonnementen Professional, Essentials, Business, Advanced, Business Plus en Enterprise.

Met delen in je eigen huisstijl kunt je merkelementen aanpassen om je bedrijfsmerk te helpen vestigen bij klanten.
highlight icon

Opmerking: Als je lid bent van een Dropbox-team, beheert je beheerder mogelijk instellingen voor delen in merk eigen merk voor het hele team.

Delen in je eigen merk instellen

Dropbox Professional en -Essentials

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Branding.
  5. Voeg je merknaam en website toe:
    • Typ de naam die je aan je klanten wilt laten zien in het veld Merknaam.
    • Voeg eventueel een link naar je website toe.
      • Opmerking: Als er een link wordt ingevoerd, wordt de gebruiker doorgestuurd naar de website wanneer hij op het logo klikt.
  6. Voeg eventueel links naar je sociale media toe.
  7. Voeg je logo en achtergrond toe:
    • Klik op Logo uploaden om het logo van je merk te uploaden.
    • Klik op Achtergrond kiezen om een achtergrondkleur te kiezen of om een achtergrondafbeelding te uploaden.
  8. Bepaal wanneer je merkgebruik verschijnt door deze opties aan of uit te zetten:
    • Bestanden en mappen delen.
    • Bestandsaanvragen
    • Bestandsoverdrachten
  9. Klik op Wijzigingen opslaan.

Je kunt aan de rechterkant wisselen tussen voorbeeldweergaven van uw merkselecties door te klikken op Gedeeld bestand, Gedeelde map, E-mail, Bestandsoverdracht en Bestandsaanvraag.

Dropbox Standard, -Business, -Advanced, -Business Plus en -Enterprise

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Branding.
  5. Klik op Logo uploaden om het logo van je organisatie te uploaden.
  6. Klik op Achtergrond kiezen.  Je kunt een kleur kiezen, een aangepaste kleur toevoegen of een afbeelding uploaden.
  7. Klik op Wijzigingen opslaan.
  8. Wissel tussen Gedeeld bestand, Gedeelde map en E-mail om de verschillende weergaven van je huisstijl te bekijken.
highlight icon

Opmerking: logo's en achtergrondafbeeldingen verschijnen alleen bij het delen van presentatiesdocumenten of afbeeldingsbestanden.

Delen in je eigen huisstijl bewerken

Om delen in je eigen huisstijl te bewerken:
  1. Meld je aan op dropbox.com
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Branding.
  5. Bewerk je merknaam en website:
    • Wijzig de naam die je aan je klanten wilt laten zien in het veld Merknaam.
    • Bewerk of verwijder desgewenst de link naar je website.
      • Opmerking: als er een link wordt ingevoerd, wordt de client doorgestuurd naar de website wanneer hij op het logo klikt.
  6. Bewerk desgewenst de links naar je sociale media.
  7. Bewerk je logo en achtergrond:
    • Klik op X rechts boven het bedrijfslogo om het logo van je merk te wijzigen of te verwijderen.
    • Klik op X rechtsboven in de Achtergrondafbeelding om de afbeelding die op je startscherm verschijnt te wijzigen of te verwijderen.
  8. Bepaal wanneer je merkgebruik verschijnt door deze opties aan of uit te zetten:
    • Bestanden en mappen delen.
    • Bestandsaanvragen
    • Bestandsoverdrachten
  9. Klik op Wijzigingen opslaan.
highlight icon

Opmerkingen:

• Alleen teambeheerders kunnen logo's en achtergrondafbeeldingen uploaden of bewerken via de beheerconsole.
  • Teambeheerders kunnen de optie Leden kunnen hun eigen huisstijl instellen op Aan zetten om teamleden dezelfde opties voor merkgebruik te geven als Dropbox Professional-gebruikers.

Om delen in je eigen huisstijl te bewerken:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen in de linkerzijbalk.
  4. Klik op Teamprofiel onder Account.
  5. Klik onder Extern merkgebruik op Bewerken of verwijderen naast Bedrijfslogo of Achtergrondafbeelding om wijzigingen aan te brengen.
  6. Scroll omlaag om voorbeelden van gedeelde bestanden, gedeelde mappen en e-mailmeldingen weer te geven.

Delen in je eigen huisstijl

Dropbox Professional en -Essentials

Je professionele merkgebruik wordt toegevoegd telkens wanneer je bestanden of mappen aanvraagt of verzendt vanuit Dropbox. Ontvangers zien je merk in hun e-mailmelding en voorbeeldweergaven. Als je koppelingen naar websites hebt ingesteld, worden ontvangers naar je website gestuurd als ze op de afbeelding van je logo klikken.

Dropbox Standard, -Business, -Advanced, -Business Plus en -Enterprise

Je bedrijfsmerk wordt toegevoegd telkens wanneer je een bestand of map deelt via een rechtstreekse uitnodiging. Deel het bestand of de map op de gebruikelijke manier. De ontvanger ziet nu je merk in de e-mailmelding. Als je een achtergrondafbeelding bij je merk hebt ingesteld, verschijnt de afbeelding achter het voorbeeld van het item (bestand of map) dat de ontvanger bekijkt.