Voorgestelde contacten toevoegen, verwijderen en importeren in Dropbox om ze te delen

Bijgewerkt Dec 05, 2023
Wanneer je naar Een bestand of map delen gaat in Dropbox, zie je een lijst met voorgestelde contactpersonen waarin je kunt zoeken op e‑mail, naam of groep. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je voorgestelde contactpersonen toevoegt, importeert en verwijdert.

Contactpersonen toevoegen aan de lijst met voorgestelde contactpersonen

Namen en e‑mailadressen kunnen op verschillende manieren worden toegevoegd aan je lijst met voorgestelde contactpersonen.

Iemand toevoegen aan je lijst met voorgestelde contactpersonen:

• Deel een bestand of map met die contactpersoon, of open een bestand of map die de contactpersoon met jou heeft gedeeld
  • Tag die contactpersoon in een Paper- document, of word getagd door hem of haar
  • Nodig iemand uit voor Dropbox, of accepteer een uitnodiging voor Dropbox van die contactpersoon

Na een van deze acties wordt de contactpersoon waarmee je communiceert toegevoegd aan je lijst met voorgestelde contactpersonen.

highlight icon

Opmerking: als je in een Dropbox-team zit, wordt het team- en/of groepslid automatisch toegevoegd aan je lijst met voorgestelde contactpersonen.

Contacten verwijderen uit je lijst met voorgestelde contactpersonen

Als je twee Dropbox-accounts hebt gekoppeld, worden de contactpersonen die je verwijdert, verwijderd bij allebei de accounts.

Al je contactpersonen in één keer verwijderen uit Dropbox:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Algemeen.
  5. Scrol naar Voorkeuren.
  6. Klik op Wissen.
highlight icon

Opmerking: de volgende typen contactpersonen worden niet verwijderd met deze actie.

Contactpersonen in bulk importeren uit Gmail en Outlook

Je kunt je contactpersonen importeren naar Dropbox vanuit Gmail of Outlook. Al je contactpersonen importeren uit een van deze apps:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op App Center.
  4. Klik op Google Agenda of Outlook Agenda en contactpersonen.
    • Als je niet ziet wat je zoekt, gebruik je de zoekbalk in het App Center.
  5. Klik op Koppelen en volg de aanwijzingen.

Contactpersonen verwijderen die zijn geïmporteerd uit Gmail of Outlook

Om contactpersonen te verwijderen die uit Gmail of Outlook zijn geïmporteerd, moet je de externe app loskoppelen van Dropbox. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Gekoppelde apps.
  5. Klik op de app die je wilt ontkoppelen.
  6. Klik op Ontkoppelen.
highlight icon

Opmerking: Wanneer je je Outlook-account verwijdert uit Dropbox, heeft Dropbox geen toegang meer tot je Microsoft-gegevens.Wanneer je echter in je Microsoft-account kijkt, staat er misschien nog steeds dat Dropbox is gekoppeld aan je account. Dit is een beperking van de Microsoft API en Dropbox heeft geen toegang nadat je Outlook hebt verwijderd uit je account.

Kan ik afzonderlijke contactpersonen verwijderen uit de lijst met voorgestelde contactpersonen?

Nee. Je kunt geen afzonderlijke contactpersonen verwijderen uit de lijst met voorgestelde contactpersonen, met de volgende drie uitzonderingen:

• Als de contactpersoon die je wilt verwijderen, is geïmporteerd uit een app van derden. Je kunt de app van derden loskoppelen, de contactpersoon uit die app verwijderen en je contactpersonen vervolgens opnieuw importeren in Dropbox.
  • Als je Dropbox-teamlid bent, kun je contact opnemen met een beheerder om een lid uit je team te verwijderen. Ze worden dan verwijderd uit lijst met voorgestelde contactpersonen.
  • Als je de Dropbox API gebruikt (beschikbaar voor Dropbox-teamaccount).