Slik legger du til, sletter og importerer foreslåtte kontakter til Dropbox for deling

Oppdatert Dec 05, 2023
Når du skal dele en fil eller mappe i Dropbox, vil du se en liste over foreslåtte kontakter som du kan søke etter med e-post, navn eller gruppe. Denne artikkelen forklarer hvordan du legger til, importerer og sletter de foreslåtte kontaktene.

Slik legger du til kontakter i listen over foreslåtte kontakter

Navn og e-post legges til i listen over foreslåtte kontakter på flere forskjellige måter.

Slik legger du til noen til listen over foreslåtte kontakter:

• Del en fil eller mappe med den kontakten, eller åpne en fil eller mappe som kontakten har delt med deg
  • Merk den kontakten i et Paper-dokument, eller bli merket av vedkommende
  • Invitere noen til Dropbox, eller godta en invitasjon til Dropbox fra den kontakten

Etter en av disse handlingene, vil kontakten du har samhandlet med, bli lagt til i listen over foreslåtte kontakter.

highlight icon

Merk: Hvis du er på et Dropbox-team, vil team- og/eller gruppemedlemmer automatisk bli lagt til listen over foreslåtte kontakter.

Slik sletter du kontakter fra listen over foreslåtte kontakter

Hvis du har koblet til to Dropbox-kontoer, slettes kontaktene dine for begge kontoene hvis du sletter kontakter.

Slik sletter du alle kontaktene fra Dropbox samtidig:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbildet eller initialene).
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Generelt-fanen.
  5. Bla til Innstillinger.
  6. Klikk på Slett.
highlight icon

Merk: Det finnes flere typer kontakter som ikke slettes med denne handlingen:

Slik masseimporterer du kontakter fra Gmail og Outlook

Du kan importere kontaktene dine til Dropbox fra Gmail eller Outlook. Slik importerer du alle kontaktene dine fra et av disse tredjepartsprogrammene:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på ruteikonet øverst i venstre hjørne.
  3. Klikk på App Center i menyen som dukker opp.
  4. Klikk på Google-kalender eller Outlook-kalender og -kontakter.
    • Hvis du ikke ser det du leter etter, kan du bruke søkefeltet i App Center.
  5. Klikk på Koble til, og følg instruksjonene.

Slik sletter du kontakter som ble importert fra Gmail eller Outlook

For å fjerne kontakter som ble importert fra Gmail eller Outlook, må du koble fra den tredjepartsappen fra Dropbox. Slik gjør du det:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbildet eller initialene).
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Tilkoblede apper.
  5. Klikk på appen du vil koble fra.
  6. Klikk på Koble fra.
highlight icon

Obs! Når du fjerner Outlook-kontoen fra Dropbox, har ikke Dropbox lenger tilgang til noen av Microsoft-dataene dine. Hvis du sjekker i Microsoft-kontoen, kan det imidlertid hende Dropbox fortsatt vises som forbundet med kontoen. Dette er en Microsoft API-begrensning, og Dropbox har ikke tilgang etter at du har fjernet Outlook fra kontoen.

Kan jeg slette individuelle kontakter fra listen over foreslåtte kontakter?

Nei. Du kan ikke slette kontakter enkeltvis fra listen over foreslåtte kontakter, med følgende tre unntak:

• Hvis kontakten du vil slette, ble importert fra en tredjepartsapp. Du kan koble fra tredjepartsappen, slette kontakten fra den appen og deretter importere kontaktene dine på nytt til Dropbox.
  • Hvis du er Dropbox-teammedlem, kan du kontakte en administrator for å fjerne et medlem fra team ditt. De vil da bli slettet fra listen over foreslåtte kontakter.
  • Hvis du bruker Dropbox API (tilgjengelig på Dropbox-teamkontoer).