Lägga till, radera och importera föreslagna kontakter till Dropbox för delning

Uppdaterat Dec 05, 2023
När du ska dela en fil eller mapp i Dropbox visas en lista med förslag på kontakter du kan söka efter utifrån mejladress, namn eller grupp. I den här artikeln beskrivs hur du lägger till, importerar och raderar dina föreslagna kontakter.

Lägga till kontakter i listan över föreslagna kontakter

Namn och mejladresser kan läggas till i listan över föreslagna kontakter på flera sätt.

Så här lägger du till någon i din lista över föreslagna kontakter:

• Dela en fil eller mapp med kontakten, eller öppna en fil eller mapp som kontakten har delat med dig
  • Tagga kontakten i ett Paper-dokument, eller taggas av personen
  • Bjud in någon till Dropbox eller acceptera en inbjudan till Dropbox från kontakten

Efter en av dessa åtgärder kommer kontakten du har interagerat med att läggas till i din lista över föreslagna kontakter.

highlight icon

Obs! Om du är med i ett Dropbox-team läggs team- och/eller gruppmedlemmar automatiskt till i listan över föreslagna kontakter.

Radera kontakter från din lista med föreslagna kontakter

Om du har kopplat två Dropbox-konton raderas dina kontakter på båda konton när de tas bort.

Så här raderar du alla dina kontakter från Dropbox samtidigt:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Allmänt.
  5. Bläddra till Inställningar.
  6. Klicka på Rensa.
highlight icon

Obs! Det finns flera typer av kontakter som inte kommer att raderas av den här åtgärden:

Importera en stor volym kontakter från Gmail och Outlook

Du kan importera dina kontakter till Dropbox från Gmail, Yahoo och Outlook. Så här importerar du alla dina kontakter från någon av dessa tredjepartsappar:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till vänster.
  3. Klicka på App Center på menyn som visas.
  4. Klicka på Google Kalender eller Outlook Kalender och kontakter.
    • Använd sökfältet i App Center om du inte hittar det du letar efter.
  5. Klicka på Anslut och följ anvisningarna.

Radera kontakter som importerats från Gmail eller Outlook

Om du vill ta bort kontakter som importerats från Gmail eller Outlook måste du koppla bort den tredjepartsappen från Dropbox. Så här gör du:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Anslutna appar.
  5. Klicka på den app du vill koppla från.
  6. Klicka på Koppla från.
highlight icon

Obs När du tar bort ditt Outlook-konto från Dropbox har Dropbox inte längre åtkomst till några av dina Microsoft-data.Men om du loggar in på ditt Microsoft-konto kan det fortfarande se ut som om Dropbox är anslutet till kontot.Det här är en Microsoft API-begränsning, och Dropbox har inte längre åtkomst när du tagit bort Outlook från kontot.

Kan jag radera enskilda kontakter från min lista över föreslagna kontakter?

Nej. Det går inte att radera enskilda kontakter från din föreslagna kontaktlista, med följande tre undantag:

• Om kontakten som du vill radera är importerad från en tredjepartsapp. Du kan koppla bort tredjepartsappen, radera kontakten från den appen och sedan importera dina kontakter till Dropbox igen.
  • Om du är medlem i ett Dropbox-team kan du kontakta en administratör för att ta bort en medlem från teamet. De kommer då att raderas från din lista över föreslagna kontakter.
  • Om du använder Dropbox API (tillgängligt på Dropbox teamkonto).