Wat is de Dropbox Business API en welke apps zijn beschikbaar voor mijn team?

Bijgewerkt Dec 15, 2023

De Dropbox Business API is een uitbreiding van het Dropbox Platform en is ontwikkeld om de tools die je team graag gebruikt, toe te voegen aan de werkplek.

De Dropbox Business API voorziet in een heel pakket aan oplossingen op het gebied van beveiliging, naleving en beheer, waaronder eDiscovery, preventie van gegevensverlies (Data Loss Prevention, DLP) en beveiligingsinformatie en gebeurtenissenbeheer (Security Information & Event Management, SIEM). Met de API kunnen fantastische nieuwe apps worden gemaakt.

Kijk hieronder voor meer informatie of ga naar onze pagina met oplossingen van derden om aan de slag te gaan.

Welke oplossingen van derden kan ik voor mijn team inschakelen?

Je kunt een lijst met apps bekijken op de pagina met teamapps van Dropbox Business. Deze pagina bevat ook snelle links naar de website van de app.

Bestaande oplossingen van derden zijn onder meer:

• Beveiligingsinformatie en gebeurtenissenbeheer: hiermee kunnen Dropbox Business-beheerders de activiteiten van medewerkers overzien en beheren, en via de beheerpagina vertrouwelijke gegevens inzien.
  • Preventie van gegevensverlies: beschermt vertrouwelijke gegevens zoals PII en PCI die zijn opgeslagen in Dropbox Business-accounts.
  • eDiscovery en wettelijke bewaarplicht: maakt veilig zoeken mogelijk en biedt de mogelijkheid om elektronisch opgeslagen informatie (Electronically Stored Information, ESI) in Dropbox Business-accounts te verzamelen en te bewaren.
  • Beheer van digitale rechten (Digital Rights Management, DRM): biedt versleuteling van derden voor organisatiegegevens die zijn opgeslagen in Dropbox Business-accounts.
  • Gegevensmigratie en back-up op locatie: biedt hulp bij het overzetten van grote hoeveelheden gegevens naar een andere locatie en het beveiligen van vertrouwelijke informatie met een gegevensback-up op locatie.
  • Identiteitsbeheer: geeft organisaties de mogelijkheid om hun Dropbox Business-team te laten verifiëren door een externe identiteitsprovider zoals Active Directory.
  • Aangepaste workflows: geeft gebruikers de tools in handen om zelf eigen apps te bouwen die Dropbox in hun bedrijfsprocessen integreren.

Hoe kan ik de bestaande apps van mijn team beheren?

Je kunt apps beheren op de authenticatiepagina in de Beheerconsole. Zo werkt het:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Scrol naar het gedeelte Teamapps.

Elke app krijgt een bijbehorend toegangstype met een van de volgende machtigingsniveaus:

• Teaminformatie: informatie over het team en de totale gebruiksgegevens
  • Teamcontrole: teaminformatie en een gedetailleerd activiteitenlogboek van het team
  • Toegang tot bestanden voor teamleden: teaminformatie en -controle en de mogelijkheid om gegevens te openen en aan te passen in de accounts van teamleden
  • Teamledenbeheer: teaminformatie en de mogelijkheid om teamleden toe te voegen, te bewerken en te verwijderen

Je kunt ook apps van je team verwijderen door op de X rechts ervan te klikken.

highlight icon

Opmerking: Het is mogelijk dat je teamleden naast de teamapps ook particuliere apps hebben gekoppeld aan hun account. Particuliere apps kunnen niet worden beheerd vanaf de pagina Authenticatie. Maar je kunt deze apps wel beheren via de activiteitenlogboeken van je team. De particuliere apps worden weergegeven in de feed voor accountactiviteiten van je teamleden.

Kunnen teamleden de apps weergeven die door een beheerder zijn gekoppeld?

Dropbox Business-beheerders kunnen apps installeren die hun verschillende typen toegang verlenen tot alles wat in een zakelijk account staat vermeld. Teamleden kunnen de apps weergeven die zijn gekoppeld aan hun zakelijke account (apps met een toegangsmachtiging tot bestanden voor teamleden) door naar de pagina Accountbeveiliging te gaan.

Kunnen teamleden oplossingen van derden toevoegen aan hun account?

Momenteel kunnen alleen Dropbox Business-beheerders oplossingen van derden inschakelen. Als teamleden proberen een teamapp toe te voegen, zien ze de volgende foutmelding: Alleen beheerders kunnen teamapps installeren.

Ik ben een ontwikkelaar: hoe kan ik nieuwe apps maken met de Dropbox Business API?

Met de Dropbox Business API kunnen ontwikkelaars krachtige bedrijfsapplicaties bouwen die ondersteuning bieden voor het beheer van een Dropbox Business-team en voor het verlenen van toegang tot de inhoud van bestanden van teamleden.

Belangstelling voor het maken van nieuwe apps voor Dropbox Business? Bekijk onze ontwikkelaarssite voor meer informatie.