Apps van derden op Dropbox beheren

Bijgewerkt Jan 26, 2024

Apps van derden zijn alle niet-Dropbox-apps op je computer, telefoon of tablet. Je kunt apps van derden koppelen aan zowel je persoonlijke als je team Dropbox-account.

Dropbox is niet verantwoordelijk voor apps die zijn ontwikkeld en worden aangeboden door andere bedrijven. We raden je aan de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van elke app door te lezen voordat je de app toegang geeft tot je Dropbox-account.

Als je beheerder bent van een Dropbox-teamaccount, lees dan hoe je app-integraties zoals Slack voor je team beheert.

Apps van derden koppelen aan je Dropbox-account

Een app van derden koppelen aan je Dropbox-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op App Center.
  4. Klik op de naam van de app waar je verbinding mee wilt maken.
    • Als je de app die je zoekt niet ziet, gebruik je de zoekbalk in het App Center.
  5. Klik op Koppelen of meer informatie.

Wat voor toegang heeft de externe app tot mijn Dropbox-account?

Wanneer je een app koppelt aan Dropbox, heeft die app toegang tot je algemene accountgegevens, zoals je geregistreerde e‑mailadres. Een app kan om verschillende toegangsniveaus tot je Dropbox-account vragen, bijvoorbeeld voor weergave, bewerking of beheer van je bestanden en mappen. Daarnaast kan een app ook op de volgende manieren toegang vragen:

• Toegang selecteren: biedt toegang tot een bepaald bestand in je Dropbox-account. De app heeft alleen toegang tot dat specifieke bestand en kan alleen een bestand maken en schrijven naar een bestand in diezelfde map.
  • Appmap: een bepaalde map in je Dropbox-account. De app heeft alleen toegang tot bestanden in die map.
  • Volledige Dropbox: alle mappen en bestanden in je Dropbox-account.

Je kunt controleren welke toegang een bepaalde app heeft tot je Dropbox-account. Dat doe je zo:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Gekoppelde apps.
  5. Klik op de app die je wilt bekijken. Naast machtigingen wordt aangegeven welke toegang die app heeft.

Een app van derden loskoppelen van je Dropbox-account

Mocht je een app van een derde op een bepaald moment willen ontkoppelen van je account, dan kun je dit doen in je accountinstellingen.

3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Gekoppelde apps.
  5. Klik op de pijl naast de app die je wilt ontkoppelen.
  6. Klik op Ontkoppelen.