Administrer indhold i skyen direkte fra Dropbox

Du kan oprette, organisere og dele indhold i skyen, f.eks. G Suite- eller Microsoft Office Online-filer, direkte i Dropbox. Du slipper for at skulle skifte mellem apps for at finde dit arbejde og feedback. Alt dit indhold administreres, organiseres og gemmes direkte i Dropbox sammen med alle dine andre filer.

Sådan gør du: Opret indhold i skyen

Med Dropbox til G Suite kan du oprette, organisere og dele Google Docs-, Sheets- og Slides-filer på dropbox.com eller fra Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen. Alle de Google Docs-, Sheets- og Slides-filer, du opretter i Dropbox, gemmes på din Dropbox-konto og tæller med i din lagerplads. De ændringer, du foretager i disse Google Docs-, Sheets- og Slides-filer, bliver automatisk gemt på din Dropbox-konto (men ikke på din Google Drive- eller Google-konto).

Sådan opretter du nye Google Docs-, Sheets- eller Slides-filer på computeren:

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen.
  2. Klik på “+” (plustegnet).
  3. Klik på Google Docs, Google Sheets eller Google Slides.
  4. Vælg et navn og en placering til filen.
  5. Klik på Opret.

Sådan opretter du nye Google Docs-, Sheets- eller Slides-filer på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
  3. Gå til den mappe, hvor du vil gemme den nye fil.
  4. Klik på Opret.
  5. Klik på Google Docs, Google Sheets eller Google Slides.

Bemærk, at hvis du vil bruge Dropbox til G Suite, skal den e-mailadresse, du bruger til din Google-konto, være den samme, som du bruger til din Dropbox-konto.

Se, hvordan du ændrer e-mailadressen til din Dropbox.

Med Microsoft Office-integrationen kan du oprette og åbne Office-filer direkte fra din Dropbox-konto, foretage ændringer i Office-appen på mobilenheder og på internettet og få gemt ændringerne direkte i din Dropbox.

Sådan opretter du nye Microsoft Office-filer i computerappen:

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen.
  2. Klik på “+” (plustegnet).
  3. Klik på Word-dokument, Excel-projektmappe eller PowerPoint-præsentation.
  4. Vælg et navn og en placering til filen.
  5. Klik på Opret.

Sådan opretter du nye Microsoft Office-filer på dropbox.com:

1. Log på på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
  3. Gå til den mappe, hvor du vil gemme den nye fil.
  4. Klik på Opret.
  5. Vælg Word-dokument, Excel-projektmappe eller PowerPoint-præsentation.

Bemærk! Din nye Office-fil åbnes i Microsoft Office Online. Du skal have et Office Online-abonnement for at kunne bruge denne funktion.

Se, hvordan du arbejder med Microsoft Office-filer fra din Dropbox-konto.

Se, hvordan du åbner og redigerer Microsoft Word-, Excel- og PowerPoint-filer i Google, eller se, hvordan du åbner forhåndsvisninger af disse filer i din mobilapp.

Dropbox Paper

Del idéer ved hjælp af Dropbox Paper – et onlinearbejdsområde, som samler oprettelse og koordinering af dokumenter på ét sted. Med Paper kan du skrive, organisere arbejde med dine teammedlemmer, give og modtage feedback, gennemse designforslag og afholde møder, og I kan være fælles om at redigere dokumenter. Du kan vælge at dele dine dokumenter og give modtagerne tilladelse til at redigere eller se og skrive kommentarer til dit arbejde.

Paper gemmer dokumenter i skyen, så du har adgang til dem alle de steder, hvor du bruger Dropbox, herunder dropbox.com, Dropbox-computerappen og vores Dropbox- og Paper-mobilapps.

Sådan gør du: Dropbox Paper

Sådan opretter du et Paper-dokument fra dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
2. Klik på Paper i sidepanelet i venstre side.
    Hvis Paper ikke vises til venstre, skal du klikke på Opret ny fil, klikke på Dropbox Paper, klikke på den mappe, hvor du vil gemme dit Paper-dokument, og klikke på Opret.
3. Klik på Opret nyt dokument.

Du kan bruge en Paper-skabelon til ofte anvendte dokumentformater. Se disse forslag til, hvordan du kan bruge skabeloner til at komme hurtigt i gang eller videre med et projekt:
Skabelon til dagsorden og mødereferater
Skabelon til projektplan
Skabelon til brainstorming

Du kan også gemme ethvert dokument som en skabelon, du kan dele. Tilpas formatet, så skabelonen passer til den måde, du arbejder på.

Se, hvordan du opretter, bruger og deler en skabelon i Dropbox Paper.

1. Åbn det Paper-dokument, du vil dele.
2. Klik på den blå knap Inviter (eller Del) øverst i dokumentet.
3. Efter Til skal du skrive e-mailadressen til den eller de personer, du vil dele med.
4. Klik på Indstillinger for at vælge, hvem der må se og redigere dokumentet.
5. Klik på Send. Modtagerne modtager en e-mail med en invitation.

1. Åbn det Paper-dokument, du vil dele.
2. Klik på knappen Kopiér link (kædeikonet) øverst i dokumentet. Linket kopieres til din udklipsholder.
3. Indsæt linket i en e-mail, chatbesked eller sms, og send. Modtageren kan få adgang til dokumentet med det niveau af tilladelser, du har angivet i
linkindstillingerne for filen.

Bemærk! Hvis du opretter et dokument i en delt mappe, kan alle medlemmerne af mappen åbne, søge efter og redigere dokumentet.

I Dropbox Paper kan du samarbejde med andre ved at skrive kommentarer til tekst og billeder, @omtale personer på en linje og i kommentarer og oprette opgaver.

@omtal nogen:
1. Skriv @ efterfulgt af navnet på en kollega.
2. Vælg den rette person på den viste liste.

Hvis den person, du @omtaler, ikke vises på listen, kan du skrive vedkommendes e-mailadresse, hvorefter vedkommende modtager en e-mailinvitation til at deltage i dokumentet.

Tilføj en kommentar:
1. Markér en linje med tekst.
2. Klik på kommentarikonet (taleboble) på formateringsværktøjslinjen.
3. Skriv din kommentar. Du kan @omtale enhver, der skal modtage en besked om kommentaren.
4. Klik på Offentliggør.

Du kan også skrive kommentarer til billeder og dele af billeder i dine Paper-dokumenter.

Opret opgaver
1. Klik påOpret opgave(afkrydsningsfelt) på værktøjslinjen, eller skriv [] + mellemrum (venstre kantparentes, højre kantparentes, mellemrum)).
2. Skriv opgaven ud for det viste felt.
3. @omtal kolleger eller dig selv for at tildele specifikke opgaver.
4. Tilføj en forfaldsdato ved at klikke på kalenderikonet ud for opgaven og vælge en dato.

Se, hvordan du kan se dine opgaver i Dropbox Paper.

Integrer værktøjer og indhold

Tredjepartsapps som Slack, Zoom og Microsoft Office kan integreres med Dropbox som hjælp til at strømline dit arbejde og holde fokus.

Dropbox App Center er et centralt sted, hvor du nemt kan finde, forbinde og administrere de apps, du har mest brug for.

Sådan gør du: Brug integrerede apps

Med Dropbox og Zoom kan du føre samtaler i realtid omkring delt indhold. Integrationen med Zoom giver dig mulighed for at præsentere filer i Zoom og at oprette og deltage i Zoom-møder direkte fra Dropbox. Du kan også se, hvem der har præsenteret dine filer med Zoom.

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
  3. Peg på den fil, du vil præsentere, og klik på det afkrydsningsfelt, der vises til venstre.
  4. Klik på pilen ud for Del under filminiaturen i sidepanelet i højre side.
  5. Klik på Zoom
  6. Klik på Indtast Zoom-mødets id, og skriv dit mødes id.
  7. Klik på Fremvis.

Få mere at vide om at bruge Zoom med Dropbox.

Når du forbinder din Google- eller Outlook-kalender med din Dropbox-konto, kan du nemt finde det, du skal bruge, når du har brug for det. Kalenderintegrationen giver dig mulighed for at se kommende møder, deltage i møder og vedhæfte filer til møder direkte fra skrivebordet.

Forbind i App Center:

1. Log på på dropbox.com.
  2. Klik på gitterikonet øverst til højre, og vælg App Center.
  3. Klik på Google-kalender eller Outlook-kalender og kontakter.
    ‑ Brug søgefeltet i App Center, hvis du ikke ser Google-kalender eller Outlook-kalender og kontakter.
  4. Klik på Forbind, og følg instruktionerne.

Hvis du ikke kan se App Center i venstre sidepanel, kan du oprette forbindelse i dine kontoindstillinger:

1. Log på på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) øverst til højre.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på fanen Forbundne apps.
  5. Ud for Google eller Outlook skal du klikke på Opret forbindelse til Google eller Opret forbindelse til Outlook og følge meddelelserne for at give adgang.

Se, hvordan du vedhæfter filer og deltager i møder fra Dropbox.

Dropbox og Slack samler dit indhold og dine samtaler. Integrationen med Slack gør det muligt at dele filer og sende beskeder til andre i Slack direkte fra Dropbox. Du kan se, hvem der har delt din fil i Slack, hvornår de delte den, og hvilke kanaler de har delt den på.

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
  3. Hold markøren over navnet på filen, og klik på det afkrydsningsfelt, der vises til venstre.
  4. Klik på pilen ud for Del under filminiaturen i sidepanelet i højre side.
  5. Klik på Slack. Du kan eventuelt skrive en besked.
  6. Klik påSendud for den kanal eller person, du vil dele med.

Få mere at vide om at bruge Slack med Dropbox.

Kom i gang med Dropbox App Center

1. Log på på dropbox.com
2. Klik på gitterikonet øverst til højre, og vælg App Center.
3. Gennemse eller søg efter en app, du vil forbinde eller have mere at vide om.

Spar tid med genveje

Du kan oprette og gemme en genvej til en webside på din Dropbox-konto på samme måde som til en fil. Med genveje kan du nemt gemme indhold fra projektstyringsværktøjer eller produktivitetsværktøjer online – endda avisartikler, wikisider og Paper-dokumenter – sammen med resten af dit arbejde i Dropbox. Du kan oprette genveje fra proceslinjen eller menulinjen og på dropbox.com. I Dropbox-mobilappen kan du åbne genveje, men du kan ikke oprette dem.

Bemærk! Genveje har filtypenavnet .web og vises med et globusikon i dine mapper. De åbnes i din standardbrowser.

Få mere at vide om genveje.

Sådan gør du: Opret en genvej til en webside

1. Log på dropbox.com, eller åbn appen på computeren.
2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
3. Åbn den mappe, du vil gemme genvejen i.
4. Klik på Opret ny fil.
5. Klik på Genvej.
6. Indtast webadressen og et navn.
7. Klik på Opret.

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen.
2. Klik på “+” (plustegnet)
3. Klik påGenvej.
4. Indtast webadressen og et navn.
5. Vælg den mappe på rullelisten Placering, du vil gemme genvejen i.
6. Klik på Opret.

Næste trin: Deling og samarbejde

Du ved nu, hvordan du opretter og organiserer indhold med Dropbox, og vi vil nu beskrive, hvordan du deler dit indhold og anmoder om filer fra andre. Vi vil også se på, hvordan du kan bruge kommentarer og noter, når du samarbejder med andre.