Del indhold i Dropbox

Du kan dele alle de ting, du har gemt i din Dropbox. Og du vælger selv, om dem, du deler med, skal kunne redigere dine ting, eller om de kun skal kunne se dem.

Få mere fra hånden hver dag med nem og sikker deling. I stedet for at sende filer frem og tilbage som vedhæftede filer i e-mails, kan du dele dit arbejde fra din Dropbox-konto. Ændringer i filerne bliver automatisk opdateret i realtid hos alle dem, du har givet adgang til filerne. Brug Dropbox til at forenkle arbejdsprocesser lige fra samarbejdet med kolleger til deling af dit bedste feriebillede.

I dette kapitel beskriver vi, hvordan du deler indhold og anmoder om specifikke filer fra andre, også selvom de ikke har en Dropbox-konto.

Del med skrivebeskyttelse

Hvis du har brug for, at andre kan se dine filer, men ikke kan redigere dem, kan du dele filerne på to forskellige måder i Dropbox. Du kan invitere andre direkte fra en fil, en mappe eller et Dropbox Space, eller du kan oprette et entydigt link, som du kan sende via e-mail eller din foretrukne beskedapp.

Når du inviterer andre uden adgang til at redigere, modtager de en e-mail med et link til dit indhold. Modtagerne har adgang til den fil, den mappe eller det Space, du har delt, på deres egen Dropbox-konto, men de kan ikke redigere indholdet. Hvis du ønsker endnu bedre sikkerhed, kan du ændre tilladelserne, eller du kan gøre dine ting private igen.

Når du deler med et skrivebeskyttet link, kan modtagerne se en forhåndsvisning af den fil, den mappe eller det Space, du har delt, på dropbox.com, og de kan se eller downloade indholdet. De behøver ikke selv at have en Dropbox-konto for at kunne se og downloade, men de skal have en konto, hvis de vil se oversigten og bruge funktionerne i et Dropbox Space.

Delte links i Dropbox-mobilappen

Sådan deler du en fil, en mappe eller et Dropbox Space som skrivebeskyttet

Computerappen

Del med en e-mailinvitation:
1. Vælg det element, du vil dele.
2. Klik på Del i højre side af vinduet i computerappen.
3. Klik på Inviter via e-mail.
4. Skriv e-mailadressen til eller navnet på den eller de personer, du vil dele med, efter Til.
5. Vælg Kan se i rullemenuen til højre.
6. Klik på Del. Modtagerne modtager derefter en e-mail med et link til filen eller mappen.

Del med et link:
1. Vælg det element, du vil dele.
2. Klik på Del i højre side af vinduet i computerappen.
3. Klik på Kopiér link.
4. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan indsætte linket i en e-mail, en chatbesked eller andre steder.

dropbox.com

Del med en e-mailinvitation:
1. Log på dropbox.com.
2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
3. Peg på det element, du vil dele.
4. Klik på Del.
5. Skriv e-mailadressen til eller navnet på den eller de personer, du vil dele med, efter Til.
6. Vælg Kan se i rullemenuen til højre.
7. Klik på Del. Modtagerne modtager derefter en e-mail med et link til det indhold, du har delt.

Del med et link:
1. Log på dropbox.com.
2. Klik på Alle fileri venstre sidepanel.
3. Peg på det element, du vil dele.
4. Klik på Del (klik på Opret et link, hvis der ikke er oprettet et link).
5. Klik på Linkindstillinger for at vælge, hvem der skal have adgang eller for at slå download fra.
6. Klik på Kopiér link.
7. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan indsætte linket i en e-mail, en chatbesked eller andre steder.

Dropbox-mappen på din computer

1. Højreklik (eller Ctrl-klik) på filen, og klik på Kopiér Dropbox-link.
2. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan indsætte linket i en e-mail, en chatbesked eller andre steder.

Mobilappen

1. Gå til den fil, den mappe eller det Space, du vil dele.
2. Tryk på “” (de tre prikker).
3. Tryk på Del.
4. Tryk på Opret et link.
5. Hvis der allerede er oprettet et link til dette indhold, trykker du på Del ud for Alle med linket kan se.
6. Vælg den måde, du vil dele linket på.

Et Dropbox-link vil fortsætte med at virke, uanset om du omdøber eller flytter de delte filer, mapper eller Spaces i din Dropbox-konto. Hvis modtageren af et delt link downloader indholdet til sin computer og derefter foretager ændringer i indholdet, afspejles disse ændringer ikke på din Dropbox-konto.

Du kan når som helst indstille en adgangskode eller udløbsdato og slå download fra for et delt link.

Del med tilladelse til at redigere

Hvis andre skal kunne redigere det indhold, du deler med dem, kan du invitere dem direkte fra en fil, en mappe eller et Dropbox Space.

• Vælg Kan redigere, når du deler elementet.
  • Modtagerne skal være logget på en Dropbox-konto for at få adgang til og redigere dit indhold.
  • Når du deler mapper og Spaces, bliver modtagerne medlem af mappen eller dit Space.
  • Hvis indholdet i en delt mappe eller et delt Space ændres, bliver ændringerne synkroniseret til medlemmerne.
  • Del med en gruppe personer på en gang.

Få mere at vide om delte mapper og Spaces i Dropbox.

Sådan gør du: Del med en direkte invitation

Del fra computerappen

1. Vælg det element, du vil dele.
2. Klik på Del i højre side af computerappen.
3. Klik på Inviter via e-mail.
4. Skriv e-mailadressen til eller navnet på den eller de personer, du vil dele med, efter Til.
5. Vælg Kan redigere på rullelisten til højre.
6. Klik på Del. Modtagerne modtager derefter en e-mail med et link til filen eller mappen.

Del på dropbox.com

1. Log på på dropbox.com.
2. Klik på Alle filer i venstre side.
3. Peg på det element, du vil dele.
4. Klik på Del.
5. Skriv e-mailadressen til eller navnet på den eller de personer, du vil dele med, efter Til.
6. Vælg Kan redigere i rullemenuen til højre.
7. Klik på Del. Modtagerne modtager derefter en e-mail med et link til det indhold, du har delt.

Filanmodninger

Brug filanmodninger til at indsamle og modtage filer (op til 20 GB) fra en person direkte i din Dropbox-konto. Når en anden klikker på linket i din filanmodning, skal vedkommende vælge filer på sin computer, indtaste sit navn og sin e-mailadresse og klikke på Upload. Det er det hele. Det er ikke nødvendigt at logge på, så alle kan tilføje filer – også selvom de ikke har en Dropbox-konto. Det er en nem måde at indsamle filer på, f.eks. feriebilleder, skoleopgaver eller tilbud fra leverandører, uden at folk skal have hjælp til processen.

Alle de filer, du indsamler, bliver automatisk samlet i én Dropbox-mappe eller et Space. Det er kun dig, der kan se de filer, som andre uploader, medmindre du vælger at dele alle filerne i mappen eller nogle af dem.

Sådan gør du: Opret en filanmodning

1. Log på dropbox.com.
3. Klik på Filanmodninger.
4. Klik på Opret en ny filanmodning.
5. Skriv navnet på mappen til de indsamlede filer under Hvad anmoder du om?.
6. Under Hvor skal disse filer placeres i din Dropbox? kan du se stien til den nye mappe. Klik på Skift mappe, hvis du vil vælge en anden placering til mappen. Du kan også klikke på Tilføj en deadline for at angive en deadline for filanmodningen. Eller vælg Tillad forsinkede uploads, og vælg en periode.
7. Klik på Næste.
8. Kopiér linket til filanmodningen, eller send invitationer direkte fra din Dropbox-konto.
– Klik på Kopiér link for at kopiere linket til filanmodningen, så du kan sende det til alle dem, du vil anmode om filer fra.
– Eller indtast e-mailadresserne til de personer, du vil anmode om filer fra, og send anmodningen direkte fra din Dropbox-konto. Klik på Færdig for at sende e-mailinvitationerne og gå tilbage til skærmbilledet Filanmodninger.

Du modtager en e-mail, når nogen uploader filer til din filanmodning.

Kommentarer og samarbejde

Samarbejde bliver nemmere, når I ved, at kommentarer ikke ligger begravet i indbakken. I stedet for at sende kommentarer frem og tilbage via e-mail, kan I skrive forslag direkte i den fil, I arbejder på. Del feedback til tekst, billeder og videoer, eller brug tags til at fortælle en anden, at du har skrevet kommentarer. Afhængigt af dine tilladelser kan du muligvis redigere tekst direkte i dokumentet.

Sådan gør du: Kommentarer og samarbejde

Alle, der har adgang til en Dropbox-fil, kan skrive en kommentar og se andre kommentarer, medmindre filejeren eller administratoren har slået denne funktion fra.

Bemærk! Når du skriver en kommentar, vil ejeren og alle andre, der har abonneret på filen, skrevet en kommentar i tråden eller er blevet @omtalt i kommentartråden, få besked om din kommentar.

Få mere at vide om, hvordan du redigerer eller sletter en kommentar, skjuler kommentarruden og ændrer indstillinger for meddelelser.

På dropbox.com

1. Åbn den fil, du vil skrive en kommentar til.
2. Hvis du vil skrive en kommentar til hele siden eller et billede, skal du klikke eller trykke på tekstfeltet Skriv en kommentar.
– Du kan skrive din kommentar, @omtale en anden og endda tilføje en emoji.
3. Klik på Offentliggør.

Du kan også skrive en kommentar til en bestemt del af en fil, hvis du er på dropbox.com og arbejder med en understøttet filtype.

Fra computerappen

1. Gå til den fil, du vil skrive en kommentar til.
2. Klik i tekstfeltet i højre side af skærmen, hvor der står Skriv en kommentar. – Du kan skrive din kommentar, @omtale en anden og endda tilføje en emoji.
3. Klik på Offentliggør.

Næste trin: Sikkerheden i Dropbox

Du har nu set, hvordan du kan dele indhold og samarbejde i Dropbox. Nu skal du se, hvordan du tilpasser indstillinger, overvåger forbundne enheder, aktive websessioner og de apps fra tredjeparter, som har adgang til din konto, angiver stærke adgangskoder og totrinsbekræftelse samt genopretter og gendanner filer.