Sådan bruger du Dropbox

Dropbox er stedet, hvor du kan opbevare alt dit arbejde. Du kan opbevare og dele filer, samarbejde om projekter og gøre dine bedste idéer til virkelighed – uanset om du arbejder alene eller sammen med kolleger og kunder.

Dropbox sikkerhedskopierer alle dine filer til skyen, så du altid har adgang til dem på nettet. Du kan gemme, få adgang til og dele dine vigtige ting hvor som helst og når som helst fra en hvilken som helst enhed.

Lad os gå i gang med at indstille Dropbox.

Få adgang til din konto

Du kan få adgang til din nye konto på 3 måder: Dropbox på computeren, dropbox.com og Dropbox-mobilappen. Du får mest ud af Dropbox ved at installere appsene på din computer, din tablet og din telefon.

Se dine filer og aktiviteter samme sted med computerappen og på dropbox.com. Du kan administrere kontoindstillinger, tilføje og dele dine ting, få opdateringer om deling og få adgang til Dropbox-funktioner som Paper og Dropbox Spaces.

Få flere oplysninger

Hold øje med ekstra information om specifikke funktioner. Du klikker bare på Få flere oplysninger, når linket vises, så får du flere oplysninger, trinvise instruktioner og ressourcer i hjælpecenteret direkte på samme side.

Sådan gør du: Kom i gang med din konto

Log på din Dropbox-konto på dropbox.com

1. Åbn en webbrowser.
2. Skriv https://www.dropbox.com.
3. Vælg en af følgende muligheder for at logge på:
– Klik på Log på, og skriv din e-mailadresse og din adgangskode.
– Klik på Log på med Google.

Sådan logger du på din Dropbox-konto Google-logon
Jeg har problemer med at logge ¨på min Dropbox-konto

Bemærk! Du kan forbinde din private konto og din arbejdsrelaterede konto på din computer eller mobilenhed og stadig holde kontiene adskilt. Det giver dig mulighed for at adskille private ting og arbejde, men hurtigt skifte mellem kontiene , uden at du behøver at logge af og på hver gang. Opbevar dine yndlingskattebilleder på din private konto, så du nemt kan se dem, også på arbejdet.

Har du ikke tilmeldt dig Dropbox endnu?

1. Opret en konto på dropbox.com.
2. Skriv dit navn og din e-mailadresse (e-mailadressen bliver brugernavnet til din Dropbox-konto).
3. Skriv en stærk adgangskode, du ikke bruger til andet.
4. Klik i feltet for at acceptere Dropbox' vilkår.
5. Klik på Opret en konto.

Hvad er e-mailadressen til min Dropbox-konto?
Find årsagen, hvis Dropbox siger, at en e-mailadresse allerede er i brug.
Skift eller nulstil adgangskoden til Dropbox.

Læs mere om din Dropbox-plan og lagerkvote

Din lagerkvote i Dropbox beregnes ved lægge den samlede mængde data, der opbevares i din Dropbox-konto, sammen. Dette inkluderer alle delte mapper og Dropbox Spaces, som du er medlem af, og filer indsamlet fra filanmodninger. Hvis nogen inviterer dig til en delt fil, en delt mappe eller et delt Space med et link, optager elementet ikke plads på din konto (medmindre du gemmer den på din Dropbox-konto). Læs mere om, hvordan delt indhold tæller med i lagerpladsen.

Hvilken Dropbox-plan har jeg nu?
Læs, hvordan du kan optjene gratis lagerplads.
Opgrader til Dropbox Plus eller Professional.
Se, hvordan du annullerer en gratis prøveversion af Dropbox eller opsiger dit abonnement.
Er der en grænse for, hvor mange enheder jeg kan forbinde med min konto?
Få svar på alle dine spørgsmål om betaling og afregning.

Dropbox-mobilappen

Dropbox-mobilappen gør det let at få adgang til filer fra en telefon eller tablet, du forbinder med din konto. Se kommentarer, scan kvitteringer og andre dokumenter med din telefons kamera, og gør filer tilgængelige offline.

Hvis du allerede har Dropbox-appen på din telefon eller tablet, skal du blot logge på med din e-mailadresse og adgangskode eller bruge enkeltlogon med din Google- eller Apple-konto. Hvis du endnu ikke har appen på dine andre enheder, kan du downloade den fra dropbox.com/mobile eller enhedens appbutik.

Sådan gør du: mobilappen

Upload filer fra en telefon eller tablet med iOS

1. Åbn Dropbox-appen.
2. Åbn den mappe, hvor du vil gemme dine filer.
3. Tryk på plusikonet (+).
4. Tryk på Opret eller upload fil.
5. Tryk på Upload fil.
6. Tryk på Gennemse, og find den fil, du vil uploade.
7. Vælg den placering, hvor du vil gemme filen i din Dropbox-konto.
8. Tryk på Upload.

Upload filer fra en telefon eller tablet med Android

1. Åbn Dropbox-appen.
2. Åbn den mappe, hvor du vil gemme dine filer.
3. Tryk på plusikonet (+).
4. Tryk på Upload filer.
5. Find de filer, du vil uploade, og tryk for at vælge dem til upload.
6. Tryk på Upload.

Find instruktioner til netop din enhed (Android, iPad, iPhone, Windows Mobile eller Windows Tablet).

Sådan uploader du andre typer filer eller filer fra din enheds lager og eksterne SD-kort.

Automatisk kameraoverførsel

Brugere af Dropbox Plus og Professional kan slå kameraoverførsler til og automatisk gemme billeder og videoer fra en mobilenhed i Dropbox.

Gem skærmbilleder i din Dropbox-konto.

Scanning af dokumenter

Gem, organiser og del dit arbejde med Dropbox' dokumentscanner. Med dokumentscanneren kan du nemt uploade og organisere scanninger fra whiteboards, kvitteringer, skitser og andet direkte fra Dropbox-mobilappen.

Dropbox på computeren

Dropbox på computeren er et organiseret sted, der sætter arbejdet i fokus og holder dig ajour – direkte fra skrivebordet.

Med funktioner som oversigter, beskrivelser, opgaver, kommentarer, pins og delingsværktøjer giver computerappen dig mulighed for at omdanne enhver mappe til et sammenhængende arbejdsområde med Dropbox Spaces. Med Spaces kan du holde styr på dit arbejde og samarbejde på en endnu bedre måde.

Når du bruger Dropbox, er dit skrivebord også det sted, hvor du organiserer dine filer, mapper og Spaces, opretter indhold i skyen, deler og samarbejder med andre og ser din filaktivitet og dine meddelelser.

Sådan gør du: computerapp

Download og installer Dropbox-computerappen

Følg disse enkle trin for at downloade og installere Dropbox på din computer.

1. Download computerappen til din computer.
2. Når den er installeret, bliver du bedt om at logge på med adgangsoplysningerne til din Dropbox Business-konto. Du skal bruge samme e-mailadresse og adgangskode, som du bruger på dropbox.com (det gælder for alle dine enheder).
3. Når Dropbox er installeret på din computer, ser du computerappen og et Dropbox-ikon på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac) og en Dropbox-mappe på din harddisk.

Dropbox-programmet er tilgængeligt til operativsystemerne Linux, macOS og Windows.

Se denne artikel, hvis du kører Windows 10 i S-tilstand.
Få flere oplysninger om Dropbox' kompatibilitet med dit operativsystem.
Sådan ændrer du indstillingerne i computerappen på din computer.
Hvad gør jeg, hvis Dropbox ikke bliver installeret?

Føj en fil til din Dropbox-konto

Du kan føje stort set alle typer filer til din Dropbox-konto på flere måder. Fra computerappen:

1. Træk filen, og slip den i computerappen eller Dropbox-mappen på din harddisk.
2. Vælg Dropbox-mappen, når du bruger muligheden Gem som i de fleste programmer.

Bemærk! Hvis du tilføjer mange filer på en gang, kan det tage et stykke tid, før den første upload er færdig.

Kontrollér filopdateringer og meddelelser fra proceslinjen eller menulinjen

Dropbox-ikonet på proceslinjen (Windows) og menulinjen (Mac) giver dig hurtig adgang til de seneste filer og til meddelelser og indstillinger til appen. Du klikker bare på ikonet for at se opdateringer eller ændre indstillinger.

1. På fanen Til dig vises en personlig liste med dine filer, mapper og Dropbox Spaces, herunder dine højdepunkter, dine filer og mapper markeret med stjerne og dine kalenderbegivenheder og -møder.
2. På fanen Seneste vises de filer der er åbnet og/eller redigeret for nylig.
3. På fanen Meddelelser vises de seneste aktiviteter på dine Dropbox-filer og på de filer, der er blevet delt med dig. Meddelelser kan også dukke op på skrivebordet.
4. Fra Dropbox-ikonet kan du også:
– Søge efter indhold i din Dropbox-konto
– Oprette en webbaseret fil i Dropbox Paper, Microsoft Office eller G Suite
– Åbne Dropbox Paper på din computer
– Åbne dropbox.com i din webbrowser
– Åbne computerappen eller Dropbox-mappen på din computer afhængigt af dine indstillinger
– Gennemse og opdatere indstillingerne til appen

Åbn Dropbox-mappen i dit filsystem i stedet for computerappen

Når du installerer computerappen, oprettes en Dropbox-mappe på din harddisk. Den fungerer lige som alle andre mapper i dit filsystem, bortset fra at de filer du opretter i den eller flytter til den, bliver uploadet til Dropbox i skyen.

Sådan bruger du Dropbox-mappen i Finder eller Stifinder i stedet for computerappen:
1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen
2. Klik på dit profilbillede eller dine initialer i øverste højre hjørne.
3. Klik på Præferencer.
4. Klik på rullelisten ud for Åbn mapper i:, og vælg Finder eller Stifinder.

dropbox.com

Du kan administrere dine kontoindstillinger og se dine filer og aktiviteter ét sted på dropbox.com. Du kan også tilføje og dele dine ting og få adgang til funktioner som Paper.

Sådan gør du: dropbox.com

Føj en fil til din konto

Når du er logget på dropbox.com, kan du nemt føje filer til din konto ved at trække og slippe dem fra din computers filsystem. Eller du kan følge disse trin for at uploade en fil eller en mappe fra din computer:

1. Log på www.dropbox.com.
2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
3. Gå til den mappe, hvor du vil gemme din fil eller mappe.
4. Klik på Upload filer eller Upload mappe.
5. Naviger til filen eller mappen i filsystemet på din computer.
6. Klik på Åbn.

Se og skift kontoindstillinger

Du kan se og opdatere din profil og dine kontoindstillinger på dropbox.com fra en hvilken som helst enhed.

1. Log på www.dropbox.com
2. Klik på din avatar i øverste højre hjørne.
3. Klik på Indstillinger.– På fanen Generelt kan du se og ændre dine brugeroplysninger og din e-mailadresse og indstille sprog, dato og klokkeslæt.
– På fanen Plan kan du se, hvilken type Dropbox-konto du bruger, dens status og mængden af ledig lagerplads.
– På fanen Sikkerhed har du mulighed for at kontrollere din kontos sikkerhed, skifte adgangskode og indstille totrinsbekræftelse. Du kan også se og administrere de enheder, der er forbundet med din konto.
– På fanen Meddelelser kan du tilpasse de e-mailmeddelelser, du vil modtage. Du kan vælge, om du vil have besked om ting som filaktivitet, enheder og browsere, ændringer af Dropbox Paper-dokumenter og nyheder og tip fra Dropbox.
– På fanen Forbundne apps kan du se, hvilke apps du har integreret med Dropbox, og hvilke apps der bruges til at åbne filer og har adgang til dine Dropbox-filer. Du kan også se kontakter, der er importeret fra dine mobilenheder, og indstille standarder for åbning af Paper-dokumenter på din computer.

Næste emne: Synkronisering

Med Dropbox kan du få adgang til de nyeste versioner af dine filer på enhver computer, telefon eller tablet, som du har forbundet med din Dropbox-konto. Det er muligt på grund af en central funktion, vi kalder synkronisering.