Wat is een systeemvak of menubalk?

In het najaar van 2019 heeft Dropbox de Dropbox-desktopapp vernieuwd. Het nieuwe ontwerp omvat enkele wijzigingen in Dropbox in het systeemvak of de menubalk. Een van deze wijzigingen is het tabblad Voor jou.

Tot de nieuwe Dropbox-desktopmogelijkheden behoort ook het Dropbox-pictogram in het systeemvak (Windows) of de menubalk (Mac).

Het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk is handig om snel weer terug te keren naar je werk, direct vanaf het bureaublad. Het pictogram biedt eenvoudig toegang tot:

Klik op het Dropbox-pictogram om naar het menu van de Dropbox-desktopapp te gaan.

De locatie van het systeemvak hangt af van je Linux-installatie. In Ubuntu staat het systeemvak bijvoorbeeld bovenaan het scherm en ziet het er als volgt uit:

De Dropbox-app in het systeemvak
De Dropbox-app in het systeemvak

De menubalk staat bovenaan het scherm.

Klik op het Dropbox-pictogram om naar het menu van de Dropbox-desktopapp te gaan.

De Dropbox-app in de menubalk

Het systeemvak staat onderaan het scherm.

Als je het Dropbox-pictogram niet ziet, wordt het mogelijk automatisch verborgen door Windows. Klik op het witte pijltje om alle pictogrammen in het systeemvak weer te geven. Klik op het Dropbox-pictogram om naar het menu van de Dropbox-desktopapp te gaan.

De Dropbox-app in het systeemvak
De Dropbox-app in het systeemvak

Het Dropbox-pictogram wordt niet weergegeven in mijn systeemvak of menubalk. Is het verdwenen?

Het Dropbox-pictogram wordt alleen weergegeven in het systeemvak of de menubalk als je de Dropbox-desktopapp hebt gedownload en geactiveerd op je computer. Soms lijkt het alsof het Dropbox-pictogram is verdwenen. Dat komt doordat de desktopapp op je computer inactief is. Je kunt dit oplossen door de Dropbox-desktopapp opnieuw te starten of (opnieuw) te downloaden en je aan te melden bij je Dropbox-account wanneer je daarom wordt gevraagd.

Nieuw bij Dropbox?

Of je nu een beginnende Dropbox-gebruiker bent of alleen je kennis wat wilt opfrissen, je kunt meer uit je Dropbox-account halen door gebruik te maken van onze zelfgestuurde training of virtuele training onder leiding van een instructeur