Wat is de maximale bestandsgrootte in Dropbox?

Bijgewerkt Nov 29, 2023
person icon

Dit artikel is bedoeld voor alle Dropbox-gebruikers.

De maximale bestandsgrootte van Dropbox is afhankelijk van het platform waarvan je uploadt. Zie onderstaande tabel voor meer informatie.

Platform Maximale bestandsgrootte
Desktopapp 2 TB
Mobiele app 2 TB
dropbox.com 350 GB*
Dropbox-API 375 GB

*Zie onze veelgestelde vragen hieronder voor best practices voor uploads van grote bestanden op dropbox.com.
highlight icon

Opmerkingen:

• Alle bestanden die je uploadt naar je Dropbox-account, moeten samen kleiner zijn dan de beschikbare opslagruimte. Als je account bijvoorbeeld een opslaglimiet van 2 GB heeft, kun je één bestand van 2 GB uploaden, of meerdere bestanden die samen maximaal 2 GB groot zijn.
  • Als je de opslaglimiet overschrijdt, stopt Dropbox met synchroniseren.

Veelgestelde vragen over uploadbeperkingen

Welke bestandstypen kan ik uploaden naar Dropbox?

Je kunt de meeste bestandstypen uploaden, maar er zijn uitzonderingen, zoals sommige typen symlinks, .lnk-bestanden en webgebaseerde bestanden .

Hoe upload ik een groot bestand op dropbox.com?

Als het bestand dat je wilt uploaden groter is dan 50 GB, raden we je aan de Dropbox desktop-app op je computer te downloaden en het bestand vanaf daar te uploaden. Je kunt het bestand ook comprimeren om de grootte terug te brengen tot minder dan 50 GB en het vervolgens uploaden via dropbox.com.

Als je toch probeert grote bestanden (>50 GB) te uploaden op dropbox.com, zorg dan voor een snelle en betrouwbare internetverbinding.

Hoe upload ik bestanden naar Dropbox?

Je kunt bestanden en mappen uploaden naar Dropbox op dropbox.com en via de Dropbox desktop-app. Je kunt ook foto's en video's uploaden vanaf je mobiele apparaat met behulp van de mobiele Dropbox-app.

Wat is de maximale grootte voor het uploaden van een bestand of map?

Op dropbox.com

Bestanden en mappen die je online uploadt via dropbox.com, kunnen elk maximaal 350 GB groot zijn. Als je echter grote bestanden (>50 GB) uploadt op dropbox.com, zorg dan voor een snelle en betrouwbare internetverbinding.

In de Dropbox-desktopapp:

Bestanden en mappen die worden geüpload via de Dropbox desktop-app, kunnen elk maximaal 2 TB groot zijn.

In de mobiele Dropbox-app

Bestanden en mappen die worden geüpload via de mobiele Dropbox-app, kunnen elk maximaal 2 TB groot zijn.

Meer informatie over het toevoegen van bestanden en mappen aan je Dropbox-account.

Is er een limiet voor de lengte van bestands- of mapnamen?

Ja, er zijn limieten voor de lengte van bestands- en mapnamen:

• Gebruik minder dan 260 tekens in bestands- of mappaden.
  • Gebruik geen speciale tekens in bestandsnamen.
  • Voeg geen spatie toe aan het einde van een bestands- of mapnaam.