Een synchronisatieconflict met versleutelde bestanden of mappen oplossen

Bijgewerkt Aug 30, 2024
person icon

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-gebruikers.

In dit artikel wordt uitgelegd wat een synchronisatieconflict met een versleuteld bestand of een versleutelde map is, hoe het is ontstaan en wat je kunt doen om het op te lossen.

Hoe herken ik een synchronisatieconflict met een versleuteld bestand of een versleutelde map?

Als je versleutelde bestanden of mappen zijn vastgelopen in de synchronisatiestatus, kunnen ze worden herkend aan een blijvend aanwezige 'synchronisatie wordt uitgevoerd' (synchronisatiepictogram). In de Dropbox desktop-app staat in de voettekst 'Synchroniseren', samen met de knop 'Problemen weergeven'. Wanneer je op deze knop klikt, worden de versleutelde bestanden of mappen weergegeven, samen met een bericht dat aangeeft dat ze lokaal en op afstand zijn gewijzigd.

Meer informatie over hoe je controleert of je bestanden en mappen worden gesynchroniseerd.

Hoe is er een synchronisatieconflict ontstaan in mijn versleutelde bestand of map?

Een synchronisatieconflict met een versleuteld bestand of een versleutelde map treedt meestal op wanneer jij of iemand anders een versleuteld bestand of een versleutelde map wijzigt terwijl je bent afgemeld bij je Dropbox-account.

Hoe los ik een synchronisatieconflict met een versleuteld bestand of een versleutelde map op?

Om een synchronisatieconflict op te lossen, verplaats je de lokale versie van het bestand of de map naar een veilige locatie buiten je Dropbox-map. Hierdoor kan Dropbox de externe versie synchroniseren en een nieuw versie van je bestand of map maken op de oorspronkelijke locatie op je apparaat. Vervolgens kun je beide versies van je bestand of map vergelijken en indien nodig je wijzigingen handmatig opnieuw toepassen op de nieuwe versie.

highlighter icon

Opmerking: Als de verplaatsing van het bestand of de map niet mogelijk is vanwege ontbrekende machtigingen, meld je dan af bij je Dropbox-account, verplaats het versleutelde bestand of de versleutelde map dan naar een veilige locatie buiten de Dropbox-map en meld je vervolgens opnieuw aan bij je Dropbox-account.

Heb je een ander type conflict?

Je kunt ook een foutmelding krijgen die betrekking heeft op andere typen bestandsconflicten. Meer informatie over hoe je de verschillende typen conflicten oplost: