Waarom moet Dropbox 'mijn bestanden opnieuw synchroniseren'?

Bijgewerkt Sep 20, 2023

Als je net lid bent geworden van een Dropbox-team of je net hebt afgemeld, ontvang je mogelijk de meldingen 'Dropbox moet je bestanden opnieuw synchroniseren. Dit kan even duren' en 'Je huidige bestanden worden opgeslagen in Dropbox (oud).'

Wat betekent dit?

Dropbox synchroniseert je bestanden opnieuw met je computer om de overgang naar of uit het team te kunnen afronden.

Dropbox wijzigt in Verkenner (Windows) of Finder (Mac) de naam van je Dropbox-map van 'Dropbox ([accountnaam])' in 'Dropbox (oud)' om je bestanden tijdens dit proces veilig te houden. Dropbox maakt vervolgens een nieuwe map op dezelfde locatie op je computer en synchroniseert je bestanden in deze map ook.

Hoe werkt dit?

Je krijgt dan twee mappen.Dit wordt gedaan om er zeker van te zijn dat kopieën van je bestanden veilig zijn opgeslagen op je computer terwijl de bestanden opnieuw worden gesynchroniseerd. We raden je aan om tijdens de synchronisatie geen enkele handeling uit te voeren in de map 'Dropbox (oud)'. Meer informatie over hoe Dropbox je bestanden veilig bewaart.

Wat moet ik doen?

Hoe lang dit proces duurt, hangt af van het aantal bestanden en de grootte van de bestanden. Nadat het proces is voltooid, kun je de map 'Dropbox (oud)' van je computer verwijderen en de nieuwe map 'Dropbox ([accountnaam])' gebruiken.

Meer informatie over probleemoplossing voor selectieve synchronisatie.