Så åtgärdar du synkningskonflikter med krypterade filer eller mappar

Uppdaterat Aug 30, 2024
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för alla Dropbox-användare.

Den här artikeln förklarar vad en synkningskonflikt med en krypterad fil eller mapp är, hur det uppstod och vad du kan göra för att åtgärda det.

Hur kan jag identifiera en synkningskonflikt med en krypterad fil eller mapp?

Om dina krypterade filer eller mappar har fastnat i synkningsstatus kan de identifieras med att ”synkningsstatus” (synkningsikon) inte försvinner. I Dropbox klienten ser du ”Synkning” i sidfoten, tillsammans med knappen ”Visa problem”. Om du klickar på den här knappen visas de krypterade filerna eller mapparna och ett meddelande som indikerar att de har ändrats lokalt och på distans.

Läs mer om hur du kontrollerar om filerna och mapparna synkas.

Hur uppstod en synkningskonflikt för min krypterade fil eller mapp?

En synkningskonflikt för en krypterad fil eller mapp uppstår vanligtvis när du eller någon annan modifierar en krypterad fil eller mapp medan du är utloggad från ditt Dropbox-konto.

Hur kan jag åtgärda en synkningskonflikt för en krypterad fil eller mapp?

För att åtgärda en synkningskonflikt flyttar du den lokala versionen av filen eller mappen till en säker plats utanför din Dropbox-mapp. Denna gör att Dropbox kan synka fjärrversionen och skapa en ny version av din fil eller mapp på dess ursprungliga plats på din enhet. Du kan sedan jämföra båda versionerna av filen eller mappen och manuellt återföra dina ändringar till den nya versionen vid behov.

highlighter icon

Obs: Om flytt av filen eller mappen inte fungerar på grund av att behörigheter saknas loggar du ut på ditt Dropbox-konto, flyttar den krypterade filen eller kartan till en säker plats utanför Dropbox-mappen och loggar sedan in igen på ditt Dropbox-konto.

Upplever du en annan typ av konflikt?

Du kan få ett felmeddelande om andra typer av filkonflikter. Läs om hur du åtgärdar varje typ: