Wat is een conflict met alleen-lezen?

Bijgewerkt Jan 19, 2024

Een alleen-lezen conflict betreft een bestand dat Dropbox maakt bij het bewerken van een bestand of map waarvoor je alleen-lezen machtigingen hebt. Dit gebeurt meestal als de Dropbox desktop-app of de mobiele Dropbox-app offline is (omdat er bijvoorbeeld geen internetverbinding is of als de synchronisatie wordt onderbroken).

Om ervoor te zorgen dat alle wijzigingen worden opgeslagen, zal Dropbox de volgende keer dat je Dropbox start:

• Een nieuwe map maken met de naam '[bestandsnaam] (conflicten met alleen-lezen)'.
  • Alle bewerkte bestanden verplaatsen naar die map.
  • De oorspronkelijke mappen of bestanden die je probeerde te bewerken opnieuw maken.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

Een alleen-lezen conflict oplossen

Je kunt een conflict met alleen-lezen het beste oplossen door bewerkingsrechten voor het bestand of de map aan te vragen, beide versies te vergelijken en ze handmatig samen te voegen.

Bewerkingsrechten voor een bestand of map kun je rechtstreeks bij de eigenaar van het bestand aanvragen. Als je deel uitmaakt van een Dropbox-team en niet weet wie de eigenaar van het bestand of de map is, kun je contact opnemen met je beheerder.

Als je de eigenaar van het gedeelde bestand bent, kun je de machtigingen voor het bestand wijzigen zodat meer mensen de map kunnen bewerken.