Bestanden uploaden naar Dropbox op een mobiel apparaat

Bijgewerkt Dec 15, 2023

De mobiele Dropbox-app biedt verschillende manieren om bestanden te maken en te uploaden naar je Dropbox-account, rechtstreeks vanaf je telefoon of tablet. Geüploade bestanden worden gesynchroniseerd op alle plaatsen waar je toegang hebt tot je bestanden in Dropbox.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

Materiaal uploaden vanuit andere mobiele apps

Je kunt materiaal vanuit andere mobiele apps (foto's, berichten, enz.) uploaden naar je Dropbox-account. Dit doe je als volgt:

1. Open de app waar het materiaal momenteel is opgeslagen.
  2. Selecteer wat je wilt uploaden naar je Dropbox-account.
  3. Klik op de knop of het pictogram Delen in de app.
  4. Selecteer de mobiele Dropbox-app.
highlight icon

Opmerking: je moet zijn aangemeld bij je Dropbox-account in de mobiele Dropbox-app.

1. Selecteer de opslaglocatie in Dropbox en sla je materiaal op.

Foto's en video's uploaden

Als de functie Camera-upload niet is ingeschakeld, kun je foto's handmatig toevoegen aan je Dropbox-account. Dat doe je zo:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Open de Dropbox-map waarin je je foto's wilt opslaan.
  3. Tik op de "+" (pluspictogram) onderaan je scherm.
  4. Kies Foto's uploaden.
  5. Tik op de foto's die je wilt uploaden.
  6. Tik op het mappictogram (Android) of Volgende (iOS) en selecteer de locatie waar je bestanden wilt toevoegen.
  7. Tik op Locatie instellen.
  8. Tik op Uploaden.
highlight icon

Opmerking: De Dropbox-app voor Windows-apparaten biedt op dit moment geen ondersteuning voor het uploaden van video's. Dit komt door beperkingen van het besturingssysteem.

Audiobestanden uploaden

iOS-gebruikers kunnen audio opnemen met de mobiele Dropbox-app en rechtstreeks opslaan in hun Dropbox-account. Dit doe je als volgt:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op het pictogram + (plus) rechtsonder op het scherm.
  3. Tik op Audio opnemen.
  4. Tik op het rode rondje om te beginnen met opnemen en op het rode vierkantje om de opname te stoppen.
  5. Selecteer de Dropbox-map waarin je het audiobestand wilt opslaan.
  6. Tik op Uploaden.
highlight icon

Opmerking: De mobiele Dropbox-app voor Windows in de S-modus (Dropbox Lite) en Android-apparaten biedt op dit moment geen ondersteuning voor het opnemen van audio.

Andere bestandstypen uploaden

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Open de Dropbox-map waarin je je bestanden wilt opslaan.
  3. Tik op '+' (plusteken) onderaan je scherm.
  4. Tik op Bestanden uploaden (Android) of Bestand maken of uploaden (iPhone/iPad).
  5. Tik op Uploaden (Android) of Bestand uploaden (iPhone/iPad).

Je kunt ook inhoud maken met Microsoft Office-programma's.

Meer informatie over het maken van inhoud met Microsoft Office-programma's.

Als je apparaat een SD-kaart heeft, kun je bestanden van de SD-kaart uploaden naar Dropbox. Dat doe je als volgt:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Open de Dropbox-map waarin je je foto's wilt opslaan.
  3. Tik op '+' (plusteken) onderaan je scherm.
  4. Selecteer Bestanden uploaden.
  5. Ga naar je SD-kaart en tik op de bestanden die je wilt uploaden.
  6. Tik op Uploaden (of Openen op sommige apparaten).
highlight icon

Opmerking: als je je SD-kaart niet ziet tijdens het bladeren naar de bestanden voor de upload, controleer je of Geavanceerde apparaten weergeven is aangevinkt door te tikken op de de menuknop bovenaan aan het scherm en te kijken bij Instellingen.

iPhone/iPad-gebruikers kunnen op een van de volgende manieren ook andere typen bestanden uploaden:

• Het iPhone/iPad-menu Open in wanneer dit wordt weergegeven in andere apps
  • Via App-extensies in iOS 8 en hoger