Bestanden maken en uploaden in de mobiele Dropbox-app

De mobiele Dropbox-app biedt je verschillende manieren om bestanden te maken en te uploaden naar je Dropbox-account, rechtstreeks vanaf je telefoon of tablet. Zodra de bestanden zijn geüpload, worden ze gesynchroniseerd met Dropbox op je computer en al je andere gekoppelde apparaten.

Foto's en video's uploaden

Als de functie Camera-upload niet is ingeschakeld, kun je foto's handmatig toevoegen aan je Dropbox. Dit doe je als volgt:

1. Open Dropbox op je telefoon.
  2. Open de Dropbox-map waarin je je foto's wilt opslaan.
  3. Tik op het pluspictogram ( + ) rechtsonder in het scherm.
  4. Kies Foto's uploaden.
  5. Tik op de foto's die je wilt uploaden.
  6. Tik op het mappictogram (Android) of Volgende (iOS) en selecteer de locatie waar je bestanden wilt toevoegen.
  7. Tik op Locatie instellen.
  8. Tik op Uploaden.

Opmerking: De Dropbox-app voor Windows-apparaten biedt op dit moment geen ondersteuning voor het uploaden van video's. Dit komt door beperkingen van het besturingssysteem.

Audiobestanden uploaden

iOS-gebruikers kunnen audio opnemen met de mobiele Dropbox-app en rechtstreeks opslaan in hun Dropbox-account. Dit doe je als volgt:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op het pluspictogram ( + ) rechtsonder in het scherm.
  3. Tik op Audio opnemen.
  4. Tik op het rode rondje om te beginnen met opnemen en op het rode vierkantje om de opname te stoppen.
  5. Selecteer de Dropbox-map waarin je het audiobestand wilt opslaan.
  6. Tik op Uploaden.

Opmerking: de Dropbox-app voor Windows-apparaten biedt op dit moment geen ondersteuning voor het opnemen van audio.

Andere soorten bestanden uploaden

1. Open de Dropbox-app.
  2. Open de Dropbox-map waarin je je bestanden wilt opslaan.
  3. Tik op het pluspictogram ( + ) rechtsonder in het scherm.
  4. Tik op Bestanden uploaden (Android) of Bestand maken of uploaden (iOS).
  5. Tik op Uploaden (Android) of Bestand uploaden (iOS).

Je kunt ook inhoud maken met Microsoft Office-programma's.

Meer informatie over het maken van inhoud met Microsoft Office-programma's

Als je apparaat een SD-kaart heeft, kun je bestanden van de SD-kaart uploaden naar Dropbox. Dat doe je als volgt:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Open de Dropbox-map waarin je je foto's wilt opslaan.
  3. Tik op het pluspictogram ( + ) rechtsonder in het scherm.
  4. Selecteer Bestanden uploaden.
  5. Ga naar je SD-kaart en tik op de bestanden die je wilt uploaden.
  6. Tik op Uploaden (of Openen op sommige apparaten).

Opmerking: als je je SD-kaart niet ziet tijdens het bladeren naar de bestanden voor de upload, controleer je of Geavanceerde apparaten weergeven is aangevinkt door te tikken op de de menuknop bovenaan aan het scherm en te kijken bij Instellingen.

iOS-gebruikers kunnen op een van de volgende manieren ook andere soorten bestanden uploaden:

• Het iOS-menu Open in wanneer dit wordt weergegeven in andere apps
  • Via App-extensies in iOS 8 en hoger