De geavanceerde functies van je Dropbox-account leren gebruiken

Als je dat nog niet hebt gedaan, vink dan alle items in de checklist Aan de slag aan. Gedaan? Dan ben je er klaar voor om een meester in Dropbox te worden.

1. Bestanden veilig bewaren

Tweestapsverificatie is onmisbaar. Als deze functie is ingeschakeld, heb je je gebruikersnaam, wachtwoord en een eenmalige code nodig om je aan te melden bij Dropbox. Als je ooit je apparaat verliest of dit gestolen wordt, of als iemand je wachtwoord in handen krijgt, blijven je bestanden toch veilig.

Doen!

keuzevak met vinkje Tweestapsverificatie inschakelen

gloeilamp Hint

Je kunt regelmatig de status van je account controleren met onze functie voor beveiligingscontrole. Je kunt ook andere accountinstellingen beheren via het menu Instellingen op de Dropbox-website.

bouwconstructie Bouwsteen

Accounthygiëne: Stel altijd een uniek wachtwoord in voor elke app of service die je gebruikt en gebruik nooit hetzelfde wachtwoord. Op deze manier levert een beveiligingsprobleem met de ene app of service geen gevaar op voor andere apps of services.

2. Een Paper-document beginnen

Paper is meer dan alleen maar een document, het is een werkplek voor je creatieve proces (of dat van je team). Schrijf en bewerk documenten met anderen in real time, ontvang feedback, brainstorm, beoordeel werk en keur het goed en beheer projecten rechtstreeks vanaf je werkplek. Het is allemaal gratis met je Dropbox-account.

Doen!

keuzevak met vinkje Een Paper-document beginnen

gloeilamp Hint

Paper-documenten nemen geen opslagruimte in beslag in je Dropbox-account. Ook kun je kiezen of je je document wilt delen en of degenen met wie je het deelt, het document kunnen bewerken, weergeven of er opmerkingen aan kunnen toevoegen.

bouwconstructie Bouwsteen

Documenten en bestanden: Het woord 'document' wordt vaak gebruikt in Dropbox. Het is gewoon een ander woord voor bestand. Een document is één bestand (in dit geval een Paper-bestand).

3. De mobiele Dropbox-app aanpassen

Haal het maximale uit Dropbox en maak kennis met enkele speciale functies van onze mobiele app. Met Camera-uploads worden foto's en video's op je telefoon automatisch opgeslagen in Dropbox. Met de documentenscanner kun je de camera van je telefoon gebruiken voor het scannen en uploaden van afgedrukte documenten. En door Dropbox-bestanden offline te maken, zijn ze altijd beschikbaar op je telefoon of tablet, zelfs als je geen internet of mobiele verbinding hebt.

Doen!

keuzevak met vinkje Camera-uploads inschakelen

keuzevak met vinkje Je telefoon gebruiken voor het scannen van documenten

keuzevak met vinkje Bestanden offline beschikbaar maken

gloeilamp Hint

Je kunt meldingen en andere zaken beheren in het hetzelfde menu Instellingen.

bouwconstructie Bouwsteen

Delen: Gedeelde bestanden en mappen hebben in Dropbox een unieke plek. Als je ze verwijdert, worden ze automatisch verwijderd voor iedereen met wie je ze gedeeld hebt.

4. Synchronisatiepictogrammen en gemakkelijk toegang tot bestanden

De Dropbox-desktopapp maakt de map Dropbox op je computer, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot je bestanden. De app heeft twee andere geweldige functies: de synchronisatiepictogrammen laten de synchronisatiestatus van je bestanden zien, terwijl je met het Dropbox-pictogram in het systeemvak of op de menubalk snel kunt zien welke activiteit er heeft plaatsgevonden in je bestanden en je account.

Doen!

keuzevak met vinkje Weten wat de betekenis van alle statuspictogrammen voor bestandssynchronisatie en Dropbox is

keuzevak met vinkje Het pictogram voor het systeemvak of de menubalk vinden op je computer

gloeilamp Hint

Wanneer je vanaf een andere locatie op je computer bestanden kopieert naar Dropbox, verschijnt het bestand meteen in de Dropbox-map. Onthoud echter dat het uploaden van dit bestand misschien nog niet volledig is voltooid. Ga naar de synchronisatiepictogrammen als je zeker wilt weten wat de status is.

bouwconstructie Bouwsteen

Verwijderde bestanden en synchronisatie: wanneer je een bestand verwijdert uit de Dropbox-map op je computer, wordt dit bestand overal verwijderd uit Dropbox.

5. Verwijderde of oudere versies van bestanden terugzetten

Dropbox is niet alleen een thuisbasis voor je belangrijkste materiaal, maar houdt ook momentopnamen bij van hoe je account er eerder uitzag: verwijderde bestanden, of vorige versies van een bestand, zijn met één klik weer terug te zetten.

Doen!

keuzevak met vinkje Teruggaan naar een oudere versie van een bestand

keuzevak met vinkje Een verwijderd bestand of een verwijderde map terughalen en terugzetten

gloeilamp Hint

Dropbox kan je alleen helpen een verwijderd bestand of een eerdere versie van een bestand terug te zetten, als dat bestand was opgeslagen in Dropbox.

bouwconstructie Bouwsteen

Verwijderingen en gedeelde mappen: Als je een bestand in een gedeelde map verwijdert of verplaatst, heeft die wijziging gevolgen voor alle andere leden van die map. Gebruik in dat geval Bestanden zoeken om erachter te komen wat er gebeurd is of neem contact op met je teambeheerder als je lid bent van een Dropbox-team.

Volgende stappen

Bedankt voor het lezen! Als je klaar bent met deze handleiding voor gevorderden, ga je naar onze handleiding met tips en trucs. Daarin vind je een aantal functies die je veel tijd kunnen besparen en functies waarvan je denkt: 'Ik wist niet dat dat kon in Dropbox.'

Nieuw bij Dropbox?

Of je nu een beginnende Dropbox-gebruiker bent of alleen je kennis wat wilt opfrissen, je kunt meer uit je Dropbox-account halen door gebruik te maken van onze zelfgestuurde training of virtuele training onder leiding van een instructeur