Dropbox – tips och råd

Bocka av varje del i checklistorna byggblock och bli mästare på Dropbox, om du inte redan har gjort det. Är du klar med allt? Dags för några avancerade tips och tricks!

1. Skapa en filinlämning

Du kan samla in filer från andra, även om de inte har något Dropbox-konto.

Få det gjort!

röstningsruta med bockmarkering Skapa en filinlämning

glödlampa Tips

När du har samlat in filer från andra kan du skapa en länk till den mappen och dela den (även om de personer du delar med inte har några Dropbox-konton).

byggnadsarbete Byggblock

Delning och medlemmars lagringsutrymme: Delade mappar tar upp lagringsutrymme i kontot för alla som har åtkomst till den mappen. Delade länkar tar däremot enbart upp lagringsutrymme i filägarens konto (om du inte laddar ner filen).

2. Hantera ditt lagringsutrymme i Dropbox

Tar lagringsutrymmet slut i ditt Dropbox-konto eller på datorns hårddisk finns det några alternativ.

Få det gjort!

röstningsruta med bockmarkering Skaffa mer lagringsutrymme för kontot

röstningsruta med bockmarkering Uppgradera till Dropbox Plus eller Professional och få mer lagringsutrymme

röstningsruta med bockmarkering Spara hårddiskutrymme på datorn med selektiv synkning

glödlampa Tips

Har du ett Dropbox Plus-, Professional- eller Business-konto kan du även använda smart synkning för att spara hårddiskutrymme på datorn. Med smart synkning kan du se alla filer i ditt Dropbox-konto i mappen Dropbox på datorn, men spara hårddiskutrymme.

byggnadsarbete Byggblock

Kontots lagringsutrymme: Beroende på vilken plan du använder har ditt Dropbox-konto olika kapacitet (till exempel 2 GB eller 2 TB). Vi använder ord som lagring, lagringsutrymme och lagringskvot för att beskriva den här kapaciteten, men alla betyder samma sak.

3. Ladda upp skärmklipp

Använder du Dropbox-klienten går det att ställa in den så att skärmklipp automatiskt laddas upp till Dropbox. Du får också en länk till skärmklippet så att du enkelt kan dela det med andra.

Få det gjort!

röstningsruta med bockmarkering Ställa in att skärmklipp laddas upp automatiskt till Dropbox

glödlampa Tips

Delade länkar till ett skärmklipp fungerar jättebra i Dropbox Paper. Klistra bara in länken så ska bilden återges.

byggnadsarbete Byggblock

Klient och lagringskvot: Filer i mappen Dropbox på datorn använder fortfarande lagringsutrymme på datorns hårddisk.

4. Hantera fakturering av kontot

Har du ett betalt Dropbox-konto kan du enkelt uppdatera faktureringsinformation, få fakturor eller söka efter en debitering.

Få det gjort!

röstningsruta med bockmarkering Ändra betalningsmetod eller faktureringsinformation (till exempel adress) eller ändra faktureringscykel till månatlig eller årlig

röstningsruta med bockmarkering Hitta fakturor och kvitton

röstningsruta med bockmarkering Sök efter en debitering på kontokortet

glödlampa Tips

Har du köpt prenumerationen via en mobilappbutik kan du göra ändringar i Dropbox-kontot direkt genom den appbutiken.

byggnadsarbete Byggblock

Klienten och filsynkning: Ändrar du en fil i Dropbox-mappen på datorn synkas den ändringen tillbaka till Dropbox. Vill du ändra saker på datorn men inte synka ändringarna ska du först koppla bort den datorn från Dropbox.

5. Showcase

Du kan använda Showcase för att sammanställa delade filer på en enda snygg, organiserad sida. Obs! Den här funktionen finns tillgänglig enbart för användare av Dropbox Professional och kunder med planerna Advanced eller Enterprise i Dropbox Business.

Få det gjort!

röstningsruta med bockmarkering Skapa en monter

glödlampa Tips

Även om en monter kan se ut som en snygg webbsida fungerar filerna i den som vilken annan delad fil som helst. Redigerar man en fil i en monter ser läsarna alltid den senaste versionen.

byggnadsarbete Byggblock

Delning och läsarinfo: Som standard får personer du delar filer med kommentera och se vilka andra som visar en fil. Du kan inaktivera båda de här funktionerna om du vill.

Nästa steg

Tack för att du läser om byggblocken, att bli mästare och guiden med tips och tricks. Du är redo att använda Dropbox och släppa loss din kreativa energi. Behöver du fräscha upp kunskaperna går du till de här guiderna igen.

Är du ny på Dropbox?

Oavsett om du precis börjat använda Dropbox eller bara behöver lite repetition kan du få största möjliga nytta av ditt Dropbox-konto genom att använda vår självguidade utbildning eller våra virtuella, instruktörsledda kurser.