Op alle apparaten aanmelden bij je persoonlijke en zakelijke account

Als je een Dropbox Business-gebruiker of een teamlid bent, kun je zowel een persoonlijk als een zakelijk account op je computer of mobiele apparaat hebben. Zo houd je je persoonlijke en zakelijke spullen gescheiden en heb je ze altijd bij de hand.

Of je je accounts nu koppelt op je computer, mobiele apparaat of dropbox.com, je ziet twee gescheiden mappen. Je kunt op de mappen klikken om tussen je accounts te schakelen zonder dat je je steeds opnieuw hoeft aan te melden.

Instructies weergeven voor:

Android

De mobiele app downloaden en aanmelden bij beide Dropbox-accounts

1. Koppel je persoonlijke en zakelijke account.
  2. Download en installeer de nieuwste versie van de Dropbox-app voor Android vanuit Google Play.
  3. Tik op Aanmelden.
  4. Voer het e-mailadres en wachtwoord van je zakelijke account in en tik op Aanmelden.
  5. Tik op Aanmelden.
  6. Voer het wachtwoord van je persoonlijke account in en tik op Aanmelden.

Een tweede account toevoegen in de mobiele app

1. Koppel je persoonlijke en zakelijke account.
  2. Zorg dat de Dropbox-app is bijgewerkt.
  3. Open de Dropbox-app en tik op de knop Menu.
  4. Tik op Instellingen.
  5. Tik op Aanmelden onder Dropbox-account.
  6. Voer het wachtwoord voor dat account in.

iOS

De mobiele app downloaden en aanmelden bij beide Dropbox-accounts

1. Koppel je persoonlijke en zakelijke account.
  2. Download en installeer de nieuwste versie van de Dropbox-app voor iOS vanuit de App Store.
  3. Tik op Aanmelden.
  4. Voer het e-mailadres en wachtwoord van je zakelijke account in en tik op Aanmelden.
  5. Tik op Aanmelden.
  6. Voer het wachtwoord van je persoonlijke account in en tik op Aanmelden.

Een tweede account toevoegen in de mobiele app

1. Koppel je persoonlijke en zakelijke account.
  2. Zorg dat de Dropbox-app is bijgewerkt.
  3. Tik op Account rechtsonder in het scherm.
  4. Tik op Aanmelden naast je persoonlijke of zakelijke account.
  5. Voer het wachtwoord voor dat account in.

Linux

Het gebruik van je persoonlijke en je zakelijke account op dezelfde Linux-computer wordt niet ondersteund. Je kunt je wel aanmelden bij het ene account op je computer en bij het andere via dropbox.com.

Mac

De desktopapp downloaden en aanmelden bij beide Dropbox-accounts

1. Koppel je persoonlijke en zakelijke account.
  2. Download en installeer de nieuwste versie van de Dropbox-app.
  3. Voer het e-mailadres en wachtwoord van je persoonlijke en zakelijke account in (in willekeurige volgorde).
  4. Klik op Persoonlijke Dropbox nu toevoegen of Zakelijke Dropbox nu toevoegen, afhankelijk van het account waarbij je al bent aangemeld.
  5. Voer het wachtwoord voor dat account in.

Een tweede Dropbox-account toevoegen aan de desktopapp

1. Koppel je persoonlijke en zakelijke account.
  2. Download en installeer de nieuwste versie van de desktopapp als je app niet up-to-date is.
  3. Klik in de menubalk op het Dropbox-pictogram.
  4. Klik op je profielfoto of initialen en selecteer Voorkeuren... in het menu.
  5. Selecteer het tabblad Account.
  6. Selecteer het tabblad Persoonlijk als je al bent aangemeld bij je zakelijke account. Selecteer het tabblad met de naam van je bedrijf als je al bent aangemeld bij je persoonlijke account.
  7. Klik op de knop Koppelen.
  8. Voer het wachtwoord voor je tweede account in.

Windows

De desktopapp downloaden en aanmelden bij beide Dropbox-accounts

1. Koppel je persoonlijke en zakelijke account.
  2. Download en installeer de nieuwste versie van de Dropbox-app.
  3. Voer het e-mailadres en wachtwoord van je persoonlijke of zakelijke account in (de volgorde is niet belangrijk).
  4. Klik op Persoonlijke Dropbox nu toevoegen of Zakelijke Dropbox nu toevoegen, afhankelijk van het account waarbij je al bent aangemeld.
  5. Voer het wachtwoord voor dat account in.

Een tweede Dropbox-account toevoegen aan de desktopapp

1. Koppel je persoonlijke en zakelijke account.
  2. Download en installeer de nieuwste versie van de desktopapp als je app niet up-to-date is.
  3. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.
  4. Klik op je profielfoto of initialen en selecteer Voorkeuren... in het menu.
  5. Selecteer het tabblad Account.
  6. Selecteer het tabblad Persoonlijk als je al bent aangemeld bij je zakelijke account. Selecteer het tabblad met de naam van je bedrijf als je al bent aangemeld bij je persoonlijke account.
  7. Klik op de knop Koppelen.
  8. Voer het wachtwoord voor je tweede account in.