Schakelen tussen gekoppelde Dropbox-accounts

Bijgewerkt Dec 18, 2023

Je kunt schakelen tussen twee gekoppelde Dropbox-accounts op dropbox.com, in de Dropbox desktop-app en in de mobiele Dropbox-app. Meer informatie over koppelen en ontkoppelen van Dropbox-accounts.

Je moet aangemeld zijn bij beide gekoppelde Dropbox-accounts in de websessie of app die je gebruikt om te schakelen tussen je accounts.

Als je accounts niet zijn gekoppeld, kun je op elk apparaat nog steeds overschakelen naar een ander Dropbox-account door je af te melden bij het ene account en je aan te melden bij het andere account.

Als je het e‑mailadres van je Dropbox-account wilt wijzigen, ga je naar dit artikel.

Schakelen tussen accounts

Je moet twee gekoppelde Dropbox-accounts hebben om volgens deze instructies tussen account te kunnen schakelen. Meer informatie over koppelen en ontkoppelen van Dropbox-accounts.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik onder Schakelen tussen accounts in het vervolgkeuzemenu op het account waarnaar je wilt schakelen.

Je hoeft niet te schakelen tussen gekoppelde accounts in Verkenner (Windows) of de Finder (Mac). Zodra je ze hebt gekoppeld en je je bij beide hebt aangemeld in de app, kunnen de mappen van beide Dropbox-accounts worden geopend, ongeacht waar ze in Verkenner of de Finder staan.

Om in de taakbalk of het menu van account te wisselen doe je het volgende:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik onder Schakelen tussen accounts in het vervolgkeuzemenu op het account waarnaar je wilt schakelen.
  1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op het accountpictogram (persoon) rechtsonder.
  3. Tik op de pijl omhoog en pijl omlaag rechts van je naam en e-mailadres.
  4. Tik op het account waarnaar je wilt overschakelen in het pop-upmenu.
  5. Meld je desgevraagd aan bij je gekoppelde account met je aanmeldgegevens.