Hoe werken mappaden voor gekoppelde Dropbox-accounts?

Bijgewerkt Feb 01, 2024
Als je de Dropbox desktop-app gebruikt en een persoonlijk Dropbox-account aan een Dropbox-teamaccount hebt gekoppeld, gebruiken we een mappad op je computer om de accounts te scheiden. Dit betekent dat je dan twee Dropbox-mappen op je computer hebt.
Klik hieronder op het besturingssysteem dat je gebruikt voor meer informatie over mappaden.

De Dropbox-desktop-app ondersteunt gelijktijdig zowel persoonlijke accounts als Dropbox-teamaccounts. Hiervoor moet de desktop-client lokaal de naam wijzigen van de (nu meerdere) Dropbox-mappen, zodat er een duidelijk onderscheid kan worden gemaakt. Dropbox-gebruikers met alleen een persoonlijk account hebben dit item in hun basismap wanneer ze Dropbox op hun computer installeren:

Dropbox

Dropbox-gebruikers met alleen een teamaccount hebben dit item in hun basismap wanneer ze Dropbox op hun computer installeren:

Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>)

Dropbox-gebruikers die hun persoonlijke account en teamaccount hebben gekoppeld, hebben meerdere items in hun basismap:

Dropbox (persoonlijk)

Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>)

highlighter icon

Opmerking: 'Personal' kan zijn vertaald als 'persoonlijk'.

Wanneer een gebruiker met een persoonlijk account een teamaccount koppelt, wordt er in Windows ook een verborgen koppeling gemaakt op de oude Dropbox-locatie die verwijst naar het eerste account dat is gekoppeld. Bijvoorbeeld:

Dropbox -> C:\Gebruikers\<GEBRUIKERSNAAM>\Dropbox (Persoonlijk)

De Dropbox-map is dus verplaatst naar Dropbox (<Persoonlijk>). De koppeling in Dropbox verwijst naar deze map met het nieuwe label.

highlighter icon

Opmerking: als een gebruiker zich eerst aanmeldt bij zijn teamaccount en daarna zijn persoonlijke account koppelt, wordt de verborgen koppeling niet gemaakt.

De Dropbox-desktop-app ondersteunt gelijktijdig zowel persoonlijke accounts als Dropbox-teamaccounts. Hiervoor moet de desktop-client lokaal de naam wijzigen van de (nu meerdere) Dropbox-mappen, zodat er een duidelijk onderscheid kan worden gemaakt. Dropbox-gebruikers met alleen een persoonlijk account hebben dit item in hun basismap wanneer ze Dropbox op een computer installeren:

Dropbox

Dropbox-gebruikers met alleen een teamaccount hebben dit item in hun basismap wanneer ze Dropbox op een computer installeren:

Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>)

Dropbox-gebruikers die hun persoonlijke account en teamaccount hebben gekoppeld, hebben meerdere items in hun basismap:

Dropbox (persoonlijk)

Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>)

highlighter icon

Opmerking: 'Personal' kan zijn vertaald als 'persoonlijk'.

Wanneer een gebruiker met een persoonlijk account een teamaccount koppelt, wordt er in Windows ook een verborgen symbolische link gemaakt op de oude Dropbox-locatie die verwijst naar het eerste account dat is gekoppeld. Bijvoorbeeld:

Dropbox -> /Gebruikers/<GEBRUIKERSNAAM>/Dropbox (Persoonlijk)

De Dropbox-map is dus verplaatst naar Dropbox (<Persoonlijk>). De symbolische link in Dropbox verwijst naar deze map met het nieuwe label.

highlighter icon

Opmerking: als een gebruiker zich eerst aanmeldt bij zijn teamaccount en daarna zijn persoonlijke account koppelt, wordt de verborgen symbolische link niet gemaakt.

warning icon

Belangrijk: Als je de nieuwste Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder gebruikt, is je Dropbox-map verplaatst naar ~/Library/CloudStorage. Wijziging van de locatie van je Dropbox-map wordt niet langer ondersteund.