Een apparaat koppelen of ontkoppelen

Wanneer je de Dropbox-app (mobiele app of desktopapp) downloadt op je apparaat en je aanmeldt, wordt dat apparaat gekoppeld aan je account.

Opmerking: een apparaat wordt niet gekoppeld als je je alleen in de browser aanmeldt op dropbox.com en niet in de app.

Basic-gebruikers hebben een limiet van drie gekoppelde apparaten.

Waar kan ik een lijst met mijn gekoppelde apparaten bekijken?

Voer deze stappen uit om een lijst met je gekoppelde apparaten te zien op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto (of de grijze cirkel).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Beveiliging.
  5. Bekijk je gekoppelde apparaten onder Apparaten.

Hoe ontkoppel ik een apparaat van mijn Dropbox-account?

Voer deze stappen uit om een apparaat te ontkoppelen van je Dropbox-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto (of de grijze cirkel).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Beveiliging.
  5. Bekijk je gekoppelde apparaten onder Apparaten.
  6. Klik op de X naast het apparaat dat je wilt ontkoppelen.

Als je alleen de Dropbox-map en de gesynchroniseerde bestanden wilt verwijderen van een apparaat, kun je alles extern verwijderen.

Wat gebeurt er wanneer een apparaat wordt ontkoppeld?

Als je een apparaat hebt ontkoppeld, kun je het eenvoudig opnieuw koppelen door je weer aan te melden bij de Dropbox-app op dat apparaat.

Let op het volgende als je een computer ontkoppelt van je Dropbox-account:

• Je wordt afgemeld bij de Dropbox-app op dat apparaat.
  • De Dropbox-map en alle bestanden die lokaal zijn gesynchroniseerd blijven op het apparaat staan. Maar wijzigingen in de map en de bestanden die je via je Dropbox-account aanbrengt, worden niet meer gesynchroniseerd.
  • Bestanden die je hebt ingesteld als alleen-online (met de functie Slimme synchronisatie), kunnen niet meer worden geopend op het apparaat.

Let op het volgende als je een mobiel apparaat ontkoppelt van je Dropbox-account:

• Je wordt afgemeld bij de Dropbox-app op dat apparaat, waardoor eventuele offline bestanden niet meer kunnen worden geopend.