Dropbox installeren voor alle teamleden op Windows-computers

Bijgewerkt Dec 13, 2023
Teambeheerders kunnen de Dropbox desktop-app 'stil' installeren op de Windows-computers van alle teamleden via de methode met het Enterprise installatieprogramma. Dropbox-teambeheerders kunnen het installatieprogramma op afstand uitvoeren met een oplossing voor beheerde software of een implementatiemechanisme.
highlight icon

Opmerking: Dropbox biedt geen MSI-wrapper voor implementatie of installatie.

Het Dropbox Enterprise-installatieprogramma gebruiken

1. Als je een Dropbox-teambeheerder bent en het Enterprise-installatieprogramma wilt gebruiken, download dan eerst het offline installatieprogramma.
    • De naam van het installatieprogramma is 'Dropbox [x.y.z] Offline Installer.exe' (waarbij [x.y.z] staat voor de drie cijfers van de meest recente versie van het installatieprogramma).
  2. Om de Dropbox desktop-app 'stil' op je huidige computer te installeren, voer je het offline installatieprogramma uit met de optie /S of /NOLAUNCH eraan toegevoegd:
    • Met /S wordt de Dropbox desktop-app na afloop van de stille installatie gestart.
Dropbox x.y.z Offline Installer.exe /S
  • Met /NOLAUNCH wordt de Dropbox desktop-app na afloop van de stille installatie niet gestart.
Dropbox x.y.z Offline Installer.exe /NOLAUNCH
  1. Als je een oplossing voor beheerde software gebruikt, kun je de client op meer dan één apparaat implementeren met behulp van de 'stille' optie.
    • Dropbox wordt geïnstalleerd in de map Program Files (x86). Nieuwe gebruikers moeten zich aanmelden bij hun Dropbox-account en handmatig voorkeuren instellen.
    • Bestaande gebruikers hoeven zich niet opnieuw aan te melden of voorkeuren te configureren.
highlight icon

Opmerking: Er zijn twee versies van het offline-installatieprogramma, een 32-bits en een 64-bits. Je downloadt als volgt een specifieke versie: ga naar deze lijst met builds voor Dropbox-desktopclients, klik op de laatste stabiele build en klik vervolgens op de downloadlink voor 'offline installatieprogramma (32-bits)' of 'offline installatieprogramma (64-bits)'.

Welke oplossing voor beheerde software kan ik gebruiken?

Er zijn allerlei oplossingen voor beheerde software waarmee je toepassingen kunt implementeren voor je hele team, bijvoorbeeld SCCM of Groepsbeleid, maar Dropbox beveelt geen specifieke oplossing aan.

Heb je andere vragen over een bepaalde oplossing of over het uitvoeren van het Enterprise-installatieprogramma, neem dan contact op met je accountmanager. De contactgegevens vind je in de beheerconsole.