Spara skärmklipp i ditt Dropbox-konto

Med skärmklippsfunktionen kan du automatiskt spara skärmklipp i ditt Dropbox-konto. När du har aktiverat den här funktionen händer följande:

• Skärmklipp sparas direkt i mappen Skärmklipp i ditt konto
  • En länk till skärmklippet kopieras till urklipp för enkel delning

Denna funktion är tillgänglig endast på Mac- och Windows-datorer, förutom Windows 10 i S-läge.

Obs! Om du använder macOS 10.15 (Catalina) eller senare ser du ett meddelande som säger att Dropbox vill ha åtkomst till filer i din skrivbordsmapp.

Klicka på OK för att säkerställa att Dropbox sparar dina skärmklipp. Du kan ändra detta val när som helst:

1. Öppna Systeminställningar.
  2. Klicka på Säkerhet och sekretess.
  3. Klicka på fliken Sekretess
  4. Klicka på Filer och mappar.
  5. Markera eller avmarkera rutan intill Skrivbord under Dropbox.

Så här sparar du skärmklipp i Dropbox på Mac- och Windows-datorer

Spara skärmklipp automatiskt i ditt Dropbox-konto på en Mac- eller Windows-dator:

1. Se till att Dropbox-klienten är installerad och öppen på datorn.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden
  3. Klicka på din profilbild eller dina initialer i övre högra hörnet.
  4. Klicka på Preferenser…
  5. Klicka på Importera.
  6. Markera rutan bredvid Spara skärmklipp i din Dropbox.

Obs! Om du använder en Mac-dator måste dina skärmklipp vara inställda på att sparas på skrivbordet för att den här funktionen ska fungera. Välj var dina skärmklipp ska sparas på en Mac-dator.

Så här väljer du om skärmklipp ska sparas på ditt Business-konto eller personliga konto

Om du har ett Dropbox Business-konto och du har kopplat det till ditt personliga konto och kopplat båda till din dator, kan du välja vilket konto dina skärmklipp ska sparas i. Du gör det genom att använda rullgardinsmenyn intill kryssrutan Spara skärmklipp i din Dropbox.

Så här sparar du skärmklipp i Dropbox på en mobil enhet

Skärmklippsfunktionen är inte tillgänglig på mobila enheter. Som ett alternativ kan du använda funktionen kamerauppladdningar för att ladda upp kamerarullen automatiskt till Dropbox.