Spara skärmklipp och skärminspelningar i ditt Drobox-konto

Med skärmklippsfunktionen kan du automatiskt spara skärmklipp och skärminspelningar i ditt Dropbox-konto. När du har aktiverat den här funktionen händer följande:

• Skärmklipp och skärminspelningar sparas automatiskt i en mapp i ditt konto som heter Skärmklipp
  • En länk till skärmklippet eller skärminspelningen kopieras till urklipp för enkel delning

Denna funktion är tillgänglig endast på Mac- och Windows-datorer, förutom Windows 10 i S-läge.

Obs! Om du använder macOS 10.15 (Catalina) eller senare ser du ett meddelande som säger att Dropbox vill ha åtkomst till filer i din skrivbordsmapp. Klicka på OK för att säkerställa att Dropbox sparar dina skärmklipp.

Så här sparar du skärmklipp och skärminspelningar i Dropbox på Mac- och Windows-datorer

Spara skärmklipp och skärminspelningar automatiskt i ditt Dropbox-konto på en Mac- eller Windows-dator:

1. Se till att Dropbox-klienten är installerad och öppen på datorn.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden
  3. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  4. Klicka på Preferenser…
  5. Klicka på Säkerhetskopior.
  6. Markera rutan bredvid Spara skärmklipp och skärminspelningar i din Dropbox.

Obs! Om du använder en Mac-dator måste dina skärmklipp vara inställda på att sparas på skrivbordet för att den här funktionen ska fungera. Välj var dina skärmklipp ska sparas på en Mac-dator.

Så här väljer du om skärmklipp och skärminspelningar ska sparas i ditt Business-konto eller personliga konto

Om du har ett Dropbox Business-konto och du har kopplat det till ditt personliga konto och kopplat båda till din dator, kan du välja vilket konto dina skärmklipp och skärminspelningar ska sparas i. Du gör det genom att använda rullgardinsmenyn intill kryssrutan Spara skärmklipp och skärminspelningar i din Dropbox.

Går det att spara skärmklipp i Dropbox på en mobil enhet?

Skärmklippsfunktionen är inte tillgänglig på mobila enheter. Som ett alternativ kan du använda funktionen kamerauppladdningar för att ladda upp kamerarullen automatiskt till Dropbox.