Så här ansluter du Google- och Outlook-kalendrar till Dropbox

Du kan ansluta din Google- eller Outlook-kalender till ditt Dropbox-konto. Kalenderintegrationen låter dig se kommande möten, gå med i möten och bifoga filer till möten direkt från datorn.

Vissa användare har åtkomst till nya App Center. Om du ser App Center i vänstra sidofältet på din Dropbox-startsida, kan du följa anvisningarna nedan för att koppla din Google- eller Outlook-kalender till ditt Dropbox-konto.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på App Center.
  3. Klicka på Google Kalender eller Outlook Kalender och kontakter.
    • Om du inte ser Google Kalender eller Outlook Kalender och Kontakter använder du sökfältet i App Center.
  4. Klicka på Anslut och följ anvisningarna.

Läs mer om App Center.

Så här ansluter du din Google- eller Outlook-kalender och kontakter:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild (eller den grå cirkeln) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Intill Google eller Outlook klickar du på Koppla till Google eller Koppla till Outlook och följer instruktionerna.

Gå med i möten inifrån Dropbox-klienten

När du har anslutit din kalender kan du nå dina schemalagda möten från Dropbox-klienten. För att gå med måste du ha skapat ett möte med något av följande program:

Så här går du med i möten i Dropbox-klienten:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  2. Klicka på fliken Till dig för att se kommande möten i Google- eller Outlook-kalendern.
    • Obs: Möten visas fem minuter innan mötet börjar och kvarstår 10 minuter efter det att det slutar
  3. Klicka på Gå med i Zoom-möte, Gå med i Google Hangouts eller Gå med i Google Meet för att gå med i ditt möte.

Bifoga filer till dina möten inifrån klienten

Det går att bifoga filer till dina möten direkt från datorn.

Så här bifogar du en fil till ett möte:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  2. Klicka på fliken Till dig för att se kommande möten i Google- eller Outlook-kalendern.
    • Obs: Möten visas fem minuter innan mötet börjar och kvarstår 10 minuter efter det att det slutar
  3. Kliccka på Bifoga under det möte där du vill bifoga en fil.
    • Dropbox kan också göra Förslag om att bifoga filer, som visas under mötets namn
  4. Klicka på filen som du vill bifoga.
  5. Klicka på OK (Windows) eller Välj (Mac).
    • Du kan bifoga upp till tre filer till ett möte

För att göra mötesanteckningar i en Dropbox Paper-mall klickar du på neråtpilen intill Bifoga och sedan på Gör anteckningar.

Kan andra se mina bifogade filer?

Om de andra deltagarna i mötet har åtkomst till filen som du bifogar genom Dropbox delningsbehörigheter, visas den även i deras flik Till dig. Annars är det bara du som ser den.

Koppla bort din Google- eller Outlook-kalender och kontakter från Dropbox

Så här kopplar du bort din Google- eller Outlook-kalender:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild (eller ansiktsikon) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Klicka på Google Kalender eller Outlook Kalender och kontakter.
  6. Klicka på Koppla från.