Spara skärmklipp i ditt Dropbox-konto

Med skärmklippsfunktionen kan du automatiskt spara skärmklipp i ditt Dropbox-konto. När du har aktiverat den här funktionen händer följande:

• Skärmklipp sparas direkt i mappen Skärmklipp i ditt konto
  • En länk till skärmklippet kopieras till urklipp för enkel delning

Obs! Den här funktionen är tillgänglig endast på Mac- och Windows-datorer, med undantag för Windows 10 i S-läget.

Så här sparar du skärmklipp i Dropbox på Mac- och Windows-datorer

Spara skärmklipp automatiskt i ditt Dropbox-konto på en Mac- eller Windows-dator:

1. Se till att Dropbox-klienten är installerad och öppen på datorn.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden
  3. Klicka på din profilbild eller kugghjulsikonen längst upp till höger.
  4. Klicka på Preferenser…
  5. Klicka på Importera.
  6. Markera rutan bredvid Spara skärmklipp i din Dropbox.

Obs! Om du använder en Mac-dator måste dina skärmklipp vara inställda på att sparas på skrivbordet för att den här funktionen ska fungera. Välj var dina skärmklipp ska sparas på en Mac-dator.

Så här väljer du om skärmklipp ska sparas på ditt Business-konto eller personliga konto

Om du har ett Dropbox Business-konto och du har kopplat det till ditt personliga konto och kopplat båda till din dator, kan du välja vilket konto dina skärmklipp ska sparas i. Du gör det genom att använda rullgardinsmenyn intill kryssrutan Spara skärmklipp i din Dropbox.

Så här sparar du skärmklipp i Dropbox på en mobil enhet

Skärmklippsfunktionen är inte tillgänglig på mobila enheter. Som ett alternativ kan du använda funktionen kamerauppladdningar för att ladda upp kamerarullen automatiskt till Dropbox.