Så här använder du Dropbox Capture

Med Dropbox Capture kan du spela in din skärm, kamera och mikrofon för att skapa videomeddelanden, ljudinspelningar, skärmklipp och GIF-filer som du kan dela med andra.

Hur mycket inspelningstid du har beror på planen:

• Kunder som har Dropbox Basic, Plus och Family kan spela in videor som är upp till två timmar och utan gräns för enskilda inspelningar.
  • Kunder som har Dropbox Professional, Standard, Advanced och Enterprise har obegränsad inspelningstid så länge storleken inte överskrider lagringsutrymmets gräns.

Den återstående inspelningstiden visas längst upp i Dropbox Capture-klienten i verktygsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac). Tiden visas när du har spelat in din första video. Om du raderar videor så tas deras längd bort från inspelningstiden. Ytterligare tid kan läggas till genom att värva till Dropbox Capture.

Obs! Mac-användare måste ge Dropbox Capture åtkomst till skärminspelning, kamera och mikrofon i Systeminställningar.

Så här spelar du in med Dropbox Capture

Så här spelar du in din skärm:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
    • Klicka på Skärminspelning + kamera för att spela in din skärm och kamera. Du kan även spela in din mikrofon om du vill.
    • Klicka på Skärminspelning för att endast spela in din skärm och mikrofon.
    • Klicka på GIF för att spela in din skärm som en GIF-fil.
  2. Välj vilken del av skärmen som du vill spela in.
  • Klicka en gång för att spela in eller ta ett skärmklipp av hela skärmen.
  • Klicka och dra för att spela in eller ta ett skärmklipp av en del av skärmen.
  • Tryck på mellanslagstangenten för att spela in ett specifikt fönster.

Obs! Tysta mikrofonen genom att klicka på mikrofonikonen i sidopanelen.

Läs om hur du aktiverar eller inaktiverar undertexter för videor som skapas med Dropbox Capture.

Så här spelar du in din kamera:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Klicka på Kamera.
  3. Klicka på den röda cirkelikonen i panelen till vänster för att börja spela in och klicka på ikonen igen för att sluta spela in.

Så här spelar du in din mikrofon:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Klicka på Ljudinspelning.
  3. Klicka på den röda cirkelikonen i panelen till vänster för att börja spela in och klicka på ikonen igen för att sluta spela in.

När du spelar in kan du:

• Klicka på ikonen Rita i sidopanelen medan du spelar in för att rita i inspelningen.
  • Klicka på ikonen Pausa i sidopanelen medan du spelar in för att pausa eller återuppta inspelningen.
  • Klicka på ikonen Gör om i sidopanelen medan du spelar in för att stoppa inspelningen och börja om.
  • Klicka på ikonen Avbryt i sidopanelen medan du spelar in för att stoppa och avbryta inspelningen.

En länk till dina inspelningar kopieras till urklipp och en kopia sparas i mappen ”Capture” i Dropbox-kontot.

Använd en extern mikrofon eller kamera

Så här använder du en extern mikrofon eller kamera för att spela in:

1. Anslut enheten.
  2. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  3. Klicka på ” (vertikal ellips) i det övre högra hörnet.
  4.  Klicka på Inställningar.
  5. Välj enheten som du vill använda från rullgardinslistan bredvid Kamera och Mikrofon.

Ta ett skärmklipp

Så här tar du ett skärmklipp med Dropbox Capture:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Klicka på Skärmklipp.
  3. Välj vilken del av skärmen som du vill fånga:
    • Klicka en gång för att ta ett skärmklipp av hela skärmen.
    • Klicka och dra för att ta ett skärmklipp av en del av skärmen.
    • Tryck på mellanslag för att ta ett skärmklipp av en specifik bild.

En kopia av bilden kopieras till urklipp och en sparas i mappen ”Capture” i Dropbox-kontot.

Så här kopierar du en länk till skärmklippet:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Klicka på ” (vertikal ellips) i det övre högra hörnet.
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Konfigurera När skärmklipp är redo till Kopiera länk.

Du ser ett meddelanden i nedre högra hörnet direkt efter du har tagit ett skärmklipp. Från meddelandet kan du:

• Förhandsvisning
  • Redigeringsverktyg
  • Radera

Från märkningsfönstret kan du:

• Lägg till text
  • Rita
  • Lägga till linjer och former
  • Beskär
  • Oskärpa

Åtgärden kopierar antingen länken eller bilden till urklipp och ersätter det ursprungliga skärmklippet i mappen ”Capture” i Dropbox-kontot när du sparar den märkta filen, beroende på inställningen När skärmklipp är redo.