Så här använder du Dropbox Capture

person icon

Dropbox Capture är tillgängligt för alla Dropbox-kunder, men vissa funktioner kan kräva andra planer.

Med Dropbox Capture kan du spela in din skärm, kamera och mikrofon för att skapa videomeddelanden, ljudinspelningar, skärmklipp och GIF-filer som du kan dela med andra.
highlight icon

Obs! Mac-användare måste ge Dropbox Capture åtkomst till skärminspelning, kamera och mikrofon i Systeminställningar.

Titta på den här video för att se en snabb översikt över Dropbox Capture.

Hur stora kan inspelningar vara i Dropbox Capture?

Hur mycket inspelningstid du har beror på planen:

• Kunder som har Dropbox Basic, Plus och Family kan spela in videor som är upp till två timmar och utan gräns för enskilda inspelningar.
  • Kunder med Dropbox Professional, Essentials, Business, Business Plus, Standard, Advanced och Enterprise har obegränsad inspelningstid så länge storleken inte överskrider lagringsutrymmets gräns.

Den återstående inspelningstiden visas längst upp i Dropbox Capture-klienten i verktygsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac). Tiden visas när du har spelat in din första video. Om du raderar videor så tas deras längd bort från inspelningstiden. Ytterligare tid kan läggas till genom att värva till Dropbox Capture.

Så använder du kameraeffekter i Dropbox Capture

Innan du börjar spela in kan du söka efter effekter till kameran i Dropbox Capture, däribland att välja kamerastorlek, slå på eller stänga av kameran, välja virtuella bakgrunder och piffa upp utseendet.

highlight icon

Obs! Om du vill stänga av kameraeffekterna väljer du Ingen på menyn Virtuella bakgrunder och skjuter Piffa upp utseende till 0.

För att tillämpa kameraeffekter måste din kamera vara på. Slå på eller stäng av kameran:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Välj Skärm- och kamerainspelning eller Kamera.
  3. Klicka på kameraikonen för att slå på eller stänga av kameran.
highlight icon

Anmärkningar:

• När du stänger av kameran kommer bakgrunden att vara din Dropbox-avatar eller dina initialer på en enfärgad bakgrund. Funktionerna Virtuella bakgrunder och Utseende kommer att vara inaktiverade.
  • Om du startar en ny inspelning kommer kamerafunktionen att slås på och använda de senaste inställningarna du hade för virtuell bakgrund och piffa upp utseende.

Så här väljer du kamerastorlek:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Välj Skärm- och kamerainspelning eller Kamera.
  3. Klicka på den fyrkantiga ikonen under ansiktsbubblan längst ner till vänster.
  4. Klicka och håll ned hörnen för att justera kamerans storlek.

Så här väljer du en virtuell bakgrund:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Välj Skärm- och kamerainspelning eller Kamera.
  3. Klicka på ikonen med personen under ansiktsbubblan längst ner till vänster.
  4. Välj ett alternativ från menyn som visas:
    • Enfärgad bakgrund: Din bakgrund kommer att ersättas med en enda färg.
      • För att lägga till en ny färg, klicka på ”+” (plusikon) till höger om färgerna.
      • För att ta bort en färg, välj en färg och tryck på Delete på tangentbordet.
    • Ingen: Ingen bakgrundseffekt läggs till.
    • Oskärpa: Din bakgrund blir suddig.
    • Gradient: Din bakgrund kommer att ersättas med en färggradient.
    • Anpassad bild eller video: Bakgrunden ersätts med en anpassad bild eller video.
      • För att ladda upp en anpassad bild eller video som bakgrund, klicka på ”+” (plusikon) under Ingen, Oskärpa eller övertoning.
highlight icon

Anmärkningar:

• När du väljer ett alternativ kommer din bakgrund att uppdateras automatiskt.
  • Uppladdade bilder och videor sparas i ditt bakgrundsbibliotek om du inte raderar dem.

För att piffa upp ditt utseende:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Välj Skärm- och kamerainspelning eller Kamera.
  3. Klicka på ikonen med gnistor under ansiktsbubblan längst ner till vänster.
  4. Klicka och dra skjutreglaget för att justera styrkan på filtret.

Så här spelar du in med Dropbox Capture

Så här spelar du in på dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Skapa.
  3. Klicka på Skärminspelning.
    • Första gången du använder det ombeds du att ge behörighet till Dropbox Capture att använda din kamera och mikrofon.
  4. Följ anvisningarna i webbläsaren och välj Hela skärmen, Fönster eller Flik.
  5. Klicka på Delning.
  6. Välj dina inspelningsinställningar:
    • Klicka på mikrofonikonen för att slå på eller stänga av mikrofonen eller för att välja en annan mikrofon.
    • Klicka på kameraikonen för att slå på eller stänga av kameran eller för att välja en annan kamera.
  7. Klicka på startikonen (röd cirkel) för att starta inspelningen.
  8. Klicka på pausikonen (två vertikala linjer) eller stoppikonen (vit fyrkant i en röd cirkel) för att stoppa inspelningen.

Din capture sparas automatiskt på ditt Dropbox-konto.

highlight icon

Obs! Skärminspelningar som görs via dropbox.com sparas i den mapp som de initieras från. Men om du spelar in från en teammapp eller delad mapp kommer inspelningen att sparas i teamets mapp eller den delade mappen ”Capture”.

Så här spelar du in din skärm:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Välj vad du vill spela in:
    • Klicka på Skärm- och kamerainspelning för att spela in din skärm och kamera. Du kan även spela in din mikrofon om du vill.
    • Klicka på Skärminspelning för att endast spela in din skärm och mikrofon.
    • Klicka på GIF för att spela in din skärm som en GIF-fil.
  3. Välj vilken del av skärmen som du vill spela in:
    • Klicka en gång för att spela in hela skärmen.
    • Klicka och dra för att spela in en del av skärmen.
    • Tryck på mellanslagstangenten för att spela in ett specifikt fönster.
  4. Klicka på mikrofonikonen för att slå på eller stänga av mikrofonen.
  5. (Endast skärm- och kamerainspelning ) Klicka på ikonen med gnistor i din kameraförhandsvisning för att göra din bakgrund oskarp, om du vill.
  6. Klicka på startikonen (röd cirkel) för att starta inspelningen.
  7. Klicka på pausikonen (två vertikala linjer) eller stoppikonen (vit fyrkant i en röd cirkel) för att stoppa inspelningen.

Så här spelar du bara in kameran:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Klicka på Visa mer och sedan på Kamera.
  3. Klicka på mikrofonikonen för att slå på eller stänga av mikrofonen.
  4. Klicka på ikonen med gnistor längst ner i din kameraförhandsvisning för att göra din bakgrund oskarp, om du vill.
  5. Klicka på startikonen (röd cirkel) för att starta inspelningen.
  6. Klicka på pausikonen (två vertikala linjer) eller stoppikonen (vit fyrkant i en röd cirkel) för att stoppa inspelningen.

Så här spelar du bara in mikrofonen:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Klicka på Ljudinspelning.
  3. Klicka på startikonen (röd cirkel) för att starta inspelningen.
  4. Klicka på stoppikonen (vit fyrkant i en röd cirkel) för avsluta inspelningen.

När du spelar in din kamera eller skärm kan du:

• Klicka på ikonen Rita i sidopanelen för att rita i inspelningen.
  • Klicka på ikonen Pausa i sidopanelen för att pausa eller återuppta inspelningen.
  • Klicka på ikonen Gör om i sidopanelen för att stoppa inspelningen och börja om.
  • Klicka på ikonen Avbryt i sidopanelen för att stoppa och avbryta inspelningen.

En länk till dina inspelningar kopieras till urklipp och en kopia sparas i mappen ”Capture” i Dropbox-kontot.

Använd en extern mikrofon eller kamera

Så här använder du en extern mikrofon eller kamera för att spela in:

1. Anslut enheten.
  2. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  3. Klicka på ” (vertikal ellips) i det övre högra hörnet.
  4.  Klicka på Inställningar.
  5. Välj enheten som du vill använda från rullgardinslistan bredvid Kamera och Mikrofon.

Ta ett skärmklipp

Du kan använda Dropbox Capture för att ta skärmklipp, märka dem och sedan dela dem.

Läs om hur du tar och redigerar skärmklipp med Dropbox Capture.