Slik bruker du Dropbox AI

Oppdatert Dec 21, 2023
person icon

I denne artikkelen finner du informasjon om alfafunksjoner som er tilgjengelige for kunder:

• Med Dropbox Professional-, Essentials-, Business- eller Business Plus-abonnement og for noen kunder med Dropbox Basic-, Plus-, Family-, Standard- og Advanced-abonnement.
  • I land der engelsk er valgt som foretrukket språk*.
    • Unntatt Canada, Storbritannia og land innenfor EØS (Det europeiske økonomiske samarbeidsområde).

Dropbox AI er underlagt tilleggsvilkår

*Noen unntak gjelder.

Du kan bruke Dropbox AI til raskt å finne det du leter etter, oppsummere innhold og mye mer.

Slå på Dropbox AI

Hvis du har tilgang til funksjoner drevet av Dropbox AI, kan du aktivere og deaktivere bruken av KI fra tredjepartsmodeller i innstillingene dine for å søke etter og oppsummere Dropbox-filene dine.

highlight icon

Obs! Hvis du er utenfor EØS eller Storbritannia, er KI fra tredjeparter slått på som standard. I alle tilfeller har du muligheten til å administrere bruken av KI fra tredjeparter i innstillingene dine. Finn ut mer om bruk av KI i Dropbox og personvern.

Slik administrerer du bruken av KI fra tredjeparter i Dropbox-kontoen din:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på initialene dine eller avataren din øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Gå til fanen KI-funksjoner fra tredjepart.
    • Slå for å aktivere KI fra tredjeparter.
    • Slå av for å deaktivere KI fra tredjeparter.

Dropbox AI-funksjoner er foreløpig kun tilgjengelige for utvalgte team som har registrert seg for tidlig tilgang. Finn ut hvordan du registrerer deg for tidlig tilgang til Dropbox-teamfunksjoner.

Teamadministratorer kan kontrollere bruken av KI fra tredjeparter for teamet ditt fra Innstillinger-fanen i administratorverktøyet.

Slik administrerer du bruken av KI fra tredjeparter for teamet ditt:

1. Logg på Dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk Administratorverktøy
  3. Klikk på Innstillinger i venstre sidestolpe.
  4. Gå til fanen KI-funksjoner fra tredjepart.
    • Slå for å aktivere KI fra tredjeparter.
    • Slå av for å deaktivere KI fra tredjeparter.

Sik bruker du Dropbox AI i en filforhåndsvisning

Du kan bruke Dropbox AI når du forhåndsviser tekstbaserte filer og lyd- eller videofiler. For å bruke denne funksjonen med en fil som noen har delt med deg, må du legge den til i Dropbox-kontoen din.

Slik bruker du Dropbox AI i en filforhåndsvisning:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på navnet på en fil for å åpne en forhåndsvisning.
    • Filen må være kompatibel med Dropbox AI. Du finner mer informasjon i spørsmålene nedenfor.
  3. Klikk på Dropbox-ikonet i topplinjen.
  4. Skriv inn spørsmålet ditt der det står Spør noe om denne filen.
  5. Trykk på Enter eller Spør.
    • Eller velg en av de forhåndsgenererte spørsmålene i sidestolpen.
    • Spesifikke sider vises under svaret for å fortelle deg hvilke deler av filen som inneholder svaret.

Slik bruker du Dropbox AI for søk

Hvis du er kvalifisert og valgt til å delta i alfaopplevelsen for Dropbox AI for søk, vil du se et banner med teksten «Finn det du trenger raskt med Dropbox AI for søk» når du klikker på søkefeltet.

Slik sikrer du at KI fra tredjeparter er på:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Administrer fra Dropbox AI for søk-banneret under søkefeltet.
  3. Da sendes du til fanen KI-funksjoner fra tredjepart . Gjør deretter følgende:
    • Slå  for å aktivere KI fra tredjeparter.
    • Slå av for å deaktivere KI fra tredjeparter.
highlight icon

Obs! Hvis du eller teamet ditt er med i alfatestingen av Dropbox AI og KI fra tredjeparter er , sendes bare innholdet som er relevant for en spesifikk forespørsel eller kommando, til våre KI-partnere for å generere et svar, et sammendrag eller en transkripsjon.

Du kan skrive et spørsmål om eller en kommando for filene dine i søkefeltet på dropbox.com, så får du et svar fra Dropbox AI basert på innholdet i kontoen din. Dropbox AI svarer basert på de mest relevante filene dine og oppgir kilden for svaret.

Slik stiller du et spørsmål i søkefeltet og får svar basert på innholdet i filene dine:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk i søkefeltet på toppen.
  3. Still et spørsmål om filene dine.

Hvordan bør spørsmål og kommandoer formuleres?

Det er et par ting du bør huske på for å få gode resultater fra Dropbox AI:

• Vær spesifikk.
  • Bruk tydelig, enkelt språk.

Når du skal stille spørsmål:

• Begynn spørsmålet ditt med «Hvem», «Hva», «Hvor», «Hvordan» og lignende.
  • Legg til et spørsmålstegn (?) på slutten av spørsmålet.
  • Bruk «er/finnes det» eller «oppsummer» for å utløse et AI-generert svar.

Eksempler: «Hva er oppskriften min på sjokoladekake?» eller «Hva er selskapets mål for Q2?»

.

Ved kommandoer:

• Begynn kommandoen med «Vis», «Finn», «Se etter», «Søk etter», «Gi meg», «Har jeg» osv.

Eksempel: «Vis meg bilder fra fotograferingen i går».

Vanlige spørsmål om bruk av Dropbox AI

Hvilke type filer fungerer med Dropbox AI for forhåndsvisninger?

Du kan bruke Dropbox AI i filforhåndsvisninger med følgende filtyper:

• Microsoft Office-dokumenter
  • eBooks
  • Videofiler som inneholder tale eller stemme
  • Lydfiler som inneholder tale eller stemme
    • Obs! Dropbox genererer en transkripsjon for video- og lydfiler hvis det ikke allerede eksisterer en. Det kan ta en stund å generere en transkripsjon før du kan stille spørsmål om filen din. Svar på spørsmål om video- eller lydfiler er basert på filens transkripsjon. Dropbox AI bruker ennå ikke det visuelle eller innholdet i videoer for å svare på spørsmål.
  • Tekst og tekst-tilstøtende filer
    • Rå tekstfiler
    • PDF-filer med valgbar tekst

Merknader:

• PDF-filene dine konverteres automatisk til skannbar tekst når du laster opp filen på Dropbox Professional, Standard, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise.
  • Hvis du har et annet abonnement, kan du bruke OCR-konvertering (Optical Character Recognition) for å gjøre PDF-filene om til skannbar tekst. Når de er konvertert og lastet opp til Dropbox, kan de inkluderes i KI-søk.

Hvilke typer filer fungerer skanner Dropbox AI for søk?

Dropbox AI for søk skanner følgende typer filer etter svar:

• Microsoft Office-dokumenter
  • Rå tekstfiler
  • Lyd- og videofiler som inneholder tale, og som har en transkripsjon.
  • PDF-filer med valgbar tekst

Merknader:

• PDF-filene dine konverteres automatisk til skannbar tekst når du laster opp filen på Dropbox Professional, Standard, Business, Advanced, Business Plus eller Enterprise.
  • Hvis du har et annet abonnement, kan du bruke OCR-konvertering (Optical Character Recognition) for å gjøre PDF-filene om til skannbar tekst. Når de er konvertert og lastet opp til Dropbox, kan de inkluderes i KI-søk.

Hvilke språk fungerer Dropbox AI med?

Alfaversjonen av Dropbox AI er tilgjengelig på engelsk.

Hvordan brukes dataene mine i Dropbox AI?

Dropbox bruker generative KI-modeller fra tredjeparter for å svare på spørsmålene dine. Disse maskinlæringsmodellene svarer på spørsmålene dine ved å bruke angitte filer. Dataene dine blir aldri brukt til å lære opp interne modeller hos samarbeidspartnere, og de slettes fra tredjepartsservere innen 30 dager.

Dataene dine deles aldri passivt med våre tredjeparts samarbeidspartnere innen generativ KI. Kun når du ser «Vi bruker KI fra tredjepart», sendes data som er relevante for den spesifikke forespørselen eller kommandoen din, til tredjeparts samarbeidspartnere innen generativ AI.

Finn ut mer om Dropbox AI og personvern.

Hvordan gir jeg tilbakemeldinger om Dropbox AI?

Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til hvordan vi kan forbedre denne opplevelsen. Bli med i eller start en diskusjon om Dropbox AI i vårt brukerforum.