Snelkoppelingen naar webpagina's opslaan in je Dropbox-mappen

Je kunt een snelkoppeling naar een webpagina opslaan in een Dropbox-map, net zoals je een bestand opslaat. Snelkoppelingen worden geopend in je standaard webbrowser.

Snelkoppelingen worden opgeslagen met de bestandsextensie .web. Je herkent ze aan de wereldbol.

Opmerking: in de mobiele Dropbox-app kun je snelkoppelingen wel openen, maar niet maken.

Snelkoppelingen maken in Dropbox

Zo maak je een snelkoppeling naar een webpagina in Dropbox:

1. Meld je aan op dropbox.com of open de desktopapp.
  2. Ga naar de map waarin je de snelkoppeling wilt opslaan.
  3. Klik op Maken.
  4. Klik op Snelkoppeling.
  5. Geef de URL en de Naam voor de snelkoppeling op.
  6. Klik op Maken.

Je kunt ook via het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk een snelkoppeling maken. Dit doe je als volgt:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  2. Klik op + (plusteken).
  3. Klik op Snelkoppeling.
  4. Geef de URL en de Naam voor de snelkoppeling op.
  5. Kies in het vervolgkeuzemenu Locatie de map waar je de snelkoppeling wilt opslaan.
  6. Klik op Maken.

Een snelkoppeling hernoemen, verplaatsen, kopiëren of verwijderen

Het hernoemen, verplaatsen, kopiëren of verwijderen van een snelkoppeling doe je op dezelfde manier als bij een regulier bestand. Klik naast het bestand op (het pictogram met drie puntjes) en selecteer een optie in het vervolgkeuzemenu.

Een in Dropbox opgeslagen snelkoppeling bewerken

De titel van een snelkoppeling bewerk je net zoals je de naam van een bestand wijzigt. De URL kun je niet bewerken.

Kan ik een snelkoppeling delen?

Je kunt een snelkoppeling die je hebt opgeslagen in Dropbox, niet op dezelfde manier delen als een bestand. Als je een snelkoppeling wilt delen, kun je de URL sturen.

Je kunt wel de map delen waarin de snelkoppeling is opgeslagen. Iedereen met wie je de map hebt gedeeld, kan de snelkoppeling openen.