Snelkoppelingen naar webpagina's opslaan in je Dropbox-mappen

Je kunt een snelkoppeling naar een webpagina opslaan in een Dropbox-map, net zoals je een bestand opslaat. Snelkoppelingen worden geopend in je standaardwebbrowser.

Snelkoppelingen worden opgeslagen met de bestandsextensie .web. Je herkent ze aan de wereldbol.

Opmerking: in de mobiele Dropbox-app kun je snelkoppelingen wel openen, maar niet maken.

Een snelkoppeling naar een webpagina maken op dropbox.com

Voer deze stappen uit om een snelkoppeling te maken op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Open de map waarin je de snelkoppeling wilt opslaan.
  3. Klik op Nieuw bestand maken (dropbox.com).
  4. Klik op Snelkoppeling.
  5. Voer je URL en naam in.
  6. Klik op Maken.

Via je systeemvak of menubalk een snelkoppeling naar een webpagina maken

Als je in je systeemvak of menubalk een snelkoppeling vanuit Dropbox wilt maken:

1. Open de Dropbox-desktopapp en klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  2. Klik op + (plusteken).
  3. Klik op Snelkoppeling.
  4. Voer je URL en naam in.
  5. Kies in het vervolgkeuzemenu Locatie de map waar je de snelkoppeling wilt opslaan.
  6. Klik op Maken.

Een snelkoppeling hernoemen, verplaatsen, kopiëren of verwijderen

Het hernoemen, verplaatsen, kopiëren of verwijderen van een snelkoppeling doe je op dezelfde manier als bij een regulier bestand. Klik naast het bestand op (het pictogram met drie puntjes) en selecteer een optie in het vervolgkeuzemenu.

Een in Dropbox opgeslagen snelkoppeling bewerken

De titel van een snelkoppeling bewerk je net zoals je de naam van een bestand wijzigt. De URL kun je niet bewerken.

Kan ik een snelkoppeling delen?

Je kunt een snelkoppeling die je hebt opgeslagen in Dropbox, niet op dezelfde manier delen als een bestand. Als je een snelkoppeling wilt delen, kun je de URL sturen.

Je kunt wel de map delen waarin de snelkoppeling is opgeslagen. Iedereen met wie je de map hebt gedeeld, kan de snelkoppeling openen.