Snelkoppelingen naar webpagina's opslaan in je Dropbox-map

Je kunt een snelkoppeling naar een webpagina opslaan in een Dropbox-map, net zoals je een bestand opslaat. Snelkoppelingen worden geopend in je standaardwebbrowser.

Snelkoppelingen worden opgeslagen met de bestandsextensie .web. Je herkent ze aan de wereldbol.

Opmerking: in de mobiele Dropbox-app kun je snelkoppelingen wel openen, maar niet maken.

Snelkoppelingen maken in Dropbox

Een snelkoppeling maken vanuit dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com of open de desktopapp.
  2. Ga naar de map waarin je de snelkoppeling wilt opslaan.
  3. Klik op Maken.
  4. Klik op Snelkoppeling.
  5. Geef de URL en de Naam voor de snelkoppeling op.
  6. Klik op Maken.

Een snelkoppeling maken in de Dropbox-desktopapp:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in je  taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op + (plusteken).
  3. Klik op Snelkoppeling.
  4. Geef de URL en de Naam voor de snelkoppeling op.
  5. Kies in het vervolgkeuzemenu Locatie de map waar je de snelkoppeling wilt opslaan.
  6. Klik op Maken.

Een snelkoppeling hernoemen, verplaatsen, kopiëren of verwijderen

Hernoemen, verplaatsen, kopiëren of verwijderen van een snelkoppeling doe je op dezelfde manier als bij een gewoon bestand.

Een in Dropbox opgeslagen snelkoppeling bewerken

De titel van een snelkoppeling bewerk je net zoals je de naam van een bestand wijzigt. De URL kun je niet bewerken.

Kan ik een snelkoppeling delen?

Je kunt een snelkoppeling die je hebt opgeslagen in Dropbox, niet op dezelfde manier delen als een bestand. Als je een snelkoppeling wilt delen, kun je de URL sturen.

Je kunt wel de map delen waarin de snelkoppeling is opgeslagen. Iedereen met wie je de map hebt gedeeld, kan de snelkoppeling openen.