De Dropbox-map verplaatsen naar een nieuwe locatie

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de Dropbox-map kunt verplaatsen naar een andere locatie op je computer via de voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp

Gebruik je Dropbox nog niet? Ontdek hoe je met Dropbox zonder moeite mappen kunt delen.

Opmerkingen:

Als je synchronisatieproblemen ondervindt nadat je de Dropbox-map naar een nieuwe locatie hebt verplaatst, raadpleeg dan dit artikel.

Je Dropbox-map verplaatsen

1. Sluit alle toepassingen op je computer die mogelijk gebruikmaken van je Dropbox-bestanden en -mappen.
  2. Open je voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  3. Klik op het tabblad Synchroniseren.
  4. Klik op Verplaatsen… (Linux en Windows) of op Dropbox-locatie (Mac).
  5. Selecteer de nieuwe locatie voor je Dropbox-map.
  6. Laat Dropbox de map en de inhoud ervan naar de nieuwe locatie verplaatsen.
  7. Meld je af en weer aan bij de Dropbox-desktopapp om ervoor te zorgen dat al je voorkeuren ook worden verplaatst.

Als je je Dropbox-accounts hebt gekoppeld,, staan beide Dropbox-accounts vermeld. Selecteer het juiste tabblad voordat je de Dropbox-map verplaatst.

Je Dropbox-map behoudt dezelfde naam. De naam kan niet worden gewijzigd met de functie Verplaatsen. Dropbox synchroniseert je Dropbox-map niet als je de map handmatig hebt hernoemd of verplaatst via je besturingssysteem. Als Dropbox je Dropbox-map kwijtraakt, wordt geprobeerd de map volledig opnieuw te synchroniseren op de laatst bekende locatie.

Windows: De Dropbox-map handmatig terugzetten op de standaardlocatie

1. Sluit alle toepassingen op je computer die mogelijk gebruikmaken van je Dropbox-bestanden en -mappen.
  2. Open je voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  3. Klik op het tabblad Synchroniseren.
  4. Klik op Verplaatsen onder Locatie van Dropbox-map.
  5. Typ $Home in het tekstvak naast Map:
  6. Klik op OK.
  7. Je wordt gevraagd te bevestigen of je de locatie van je Dropbox-map wilt verplaatsen. Klik op OK.
  8. Meld je af en weer aan bij de Dropbox-desktopapp om ervoor te zorgen dat al je voorkeuren ook worden verplaatst.

macOS: De Dropbox-map handmatig terugzetten op de standaardlocatie

1. Sluit alle toepassingen op je computer die mogelijk gebruikmaken van je Dropbox-bestanden en -mappen.
  2. Open je voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  3. Klik op het tabblad Synchroniseren.
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu naast de Dropbox-locatie.
  5. Selecteer Andere...
  6. Open de lijst Programma's.
  7. Klik op het vervolgkeuzemenu van Programma's en selecteer je harde schijf.
  8. Open de map Gebruikers.
  9. Selecteer de gebruikersnaam van je computer (meestal staat er een huispictogram naast).
  10. Klik op Selecteer.
  11. Bevestig je keuze door te klikken op Verplaats.
  12. Meld je af en weer aan bij de Dropbox-desktopapp om ervoor te zorgen dat al je voorkeuren ook worden verplaatst.