De Dropbox-map verplaatsen naar een nieuwe locatie

Bijgewerkt Oct 03, 2023

Wanneer u de Dropbox desktop-app op uw computer installeert, is de standaardlocatie van uw Dropbox Folders in uw bestandsverkenner (Windows) of Finder (Mac). U kunt deze Folders echter naar een nieuwe locatie op uw computer verplaatsen.

Als je Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder gebruikt, kun je de Dropbox-map niet meer verplaatsen. Meer informatie over de wijzigingen bij de update van Dropbox voor macOS.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de Dropbox-bureaubladmap naar een andere locatie op je computer kunt verplaatsen via de voorkeuren van je Dropbox desktop-app. Als je het materiaal van je Dropbox-account wilt organiseren, lees je hier hoe je Dropbox-bestanden en -mappen verplaatst.

highlight icon

Opmerkingen:

Als je problemen ondervindt bij het synchroniseren van je bestanden nadat je de Dropbox-map naar een nieuwe locatie op je computer hebt verplaatst, lees dan hier hoe je synchronisatie- en opstartproblemen met Dropbox oplost.

Werk je nog niet met Dropbox? Ontdek hoe je met Dropbox moeiteloos mappen kunt delen.

Je Dropbox-map verplaatsen

highlight icon

Let op: Verplaatsing van je Dropbox-map op computers waarop de bijgewerkte versie van Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder draait, wordt niet langer ondersteund.

1. Sluit alle toepassingen op je computer die mogelijk je Dropbox-bestanden en -mappen gebruiken, en schakel je computerback-up uit.
  2. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  3. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  4. Klik op Voorkeuren.
  5. Klik op het tabblad Synchronisatie.
  6. Klik op Verplaatsen… (Windows en Linux) of Dropbox-locatie (Mac).
  7. Selecteer de nieuwe locatie voor je Dropbox-map.
  8. Laat Dropbox de map en de inhoud ervan naar de nieuwe locatie verplaatsen.
  9. Meld je af en weer aan bij de Dropbox desktop-app om ervoor te zorgen dat al je voorkeuren ook worden verplaatst.

Als je je Dropbox-accounts hebt gekoppeld, worden beide Dropbox-accounts weergegeven. Selecteer het juiste tabblad voordat je de locatie van de Dropbox-map wijzigt.

Je Dropbox-map behoudt dezelfde naam. De naam kan niet worden gewijzigd met de functie Verplaatsen. Dropbox synchroniseert je Dropbox-map niet als je de map handmatig hebt hernoemd of verplaatst via je besturingssysteem. Als Dropbox je Dropbox-map kwijtraakt, wordt geprobeerd de map volledig opnieuw te synchroniseren op de laatst bekende locatie.

Windows: De Dropbox-map handmatig terugzetten op de standaardlocatie

1. Sluit alle toepassingen op je computer die mogelijk gebruikmaken van je Dropbox-bestanden en -mappen.
  2. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk.
  3. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  4. Klik op Voorkeuren.
  5. Klik op het tabblad Synchronisatie.
  6. Klik onder Locatie van Dropbox-mapop Verplaatsen.
  7. Typ “$Home” in het tekstvak naast Map:.
  8. Klik op OK.
  9. Je wordt gevraagd te bevestigen dat je de locatie van je Dropbox-map wilt verplaatsen. Klik op OK.
  10. Meld je af en weer aan bij de Dropbox desktop-app om ervoor te zorgen dat al je voorkeuren ook worden verplaatst.

macOS: de Dropbox-map handmatig terug verplaatsen naar zijn standaardlocatie

highlight icon

Let op: Verplaatsing van de Dropbox-map wordt niet langer ondersteund als je hebt geüpdatet naar Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder. Meer informatie over wijzigingen bij deze update

1. Sluit alle toepassingen op je computer die mogelijk gebruikmaken van je Dropbox-bestanden en -mappen.
  2. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk.
  3. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  4. Klik op Voorkeuren.
  5. Klik op het tabblad Synchronisatie.
  6. Klik op het vervolgkeuzemenu naast de Dropbox-locatie.
  7. Selecteer Andere...
  8. Open de lijst Programma's.
  9. Klik op het vervolgkeuzemenu van Programma's en selecteer je harde schijf.
  10. Open de map Gebruikers.
  11. Selecteer de gebruikersnaam van je computer (meestal staat er een huispictogram naast).
  12. Klik op Selecteer.
  13. Bevestig je keuze door te klikken op Verplaats.
  14. Meld je af en weer aan bij de Dropbox desktop-app om ervoor te zorgen dat al je voorkeuren ook worden verplaatst.