Flytte Dropbox-mappen til et nytt sted

Oppdatert Oct 04, 2023

Når du installerer Dropbox-skrivebordsappen på datamaskinen, vil standardplasseringen for Dropbox Folders være i filutforskeren (Windows) eller Finder (Mac). Du kan imidlertid flytte denne mappen til en ny plassering på datamaskinen.

Hvis du bruker Dropbox for macOS på File Provider, kan du ikke lenger flytte Dropbox Folders. Finn ut mer om endringene med Dropbox for macOS-oppdateringen.

Denne artikkelen forklarer hvordan du kan flytte Dropbox-skrivebordsappen til en annen plassering på datamaskinen din med innstillingene for Dropbox-appen. Hvis du vil organisere innholdet på Dropbox-kontoen din, kan du se hvordan du flytter Dropbox-filer og mapper.

highlight icon

Merknader:

Hvis du har problemer med å synkronisere filene dine etter å ha flyttet Dropbox Folders til en ny plassering på datamaskinen din, kan du se hvordan du fikser Dropbox-synkroniseringsproblemer og oppstartsbedriftproblemer.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å dele mapper.

Slik flytter du Dropbox-mappen

highlight icon

Merk: Flytting av Dropbox-mappen på datamaskiner som kjører oppdateringsversjoneringen av Dropbox for macOS på File Provider støttes ikke lenger.

1. Lukk alle programmer på datamaskinen din som kan bruke Dropbox-filene og mappene dine, og deaktiver sikkerhetskopiering av datamaskinen.
  2. Klikk på Dropbox-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac).
  3. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  4. Klikk på Innstillinger.
  5. Klikk på Synkroniser-fanen.
  6. Klikk på Flytt … (Windows og Linux) eller Dropbox-plassering (Mac).
  7. Velg den nye plasseringen for Dropbox-mappen.
  8. La Dropbox flytte mappen med innhold til den nye plasseringen.
  9. Logg av og på Dropbox-skrivebordsappen for å forsikre deg om at alle innstillingene dine også er flyttet.

Hvis du har koblet til Dropbox-kontoene dine, ser du begge Dropbox-kontoene dine oppført. Velg riktig fane før du flytter Dropbox-mappen.

Dropbox-mappen vil beholde samme navn som før, og dette navnet kan ikke endres mens flytt-funksjonen er i bruk. Dropbox vil ikke synkronisere mappen hvis den manuelt er gitt nytt navn eller flyttet via operativsystemet. Hvis Dropbox mister oversikten over mappen, vil den prøve å synkronisere mappen i sin helhet ved hjelp av siste kjente plassering.

Windows: Flytte Dropbox-mappen tilbake til standardplasseringen manuelt

1. Lukk alle programmer på datamaskinen som bruker Dropbox-filer og ‑mapper.
  2. Klikk på Dropbox-ikonet på oppgavelinjen.
  3. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  4. Klikk på Innstillinger.
  5. Klikk på Synkroniser-fanen.
  6. Under Plasseringen til Dropbox-mappe klikker du på Flytt.
  7. I tekstboksen ved siden av Mappe: skriver du inn «$Home».
  8. Klikk OK.
  9. Du vil bli bedt om å bekrefte om du ønsker å flytte plasseringen til Dropbox-mappen. Klikk OK.
  10. Logg av og på Dropbox-skrivebordsappen for å forsikre deg om at alle innstillingene dine også er flyttet.

macOS: Flytte Dropbox-mappen tilbake til standardplasseringen manuelt

highlight icon

Merk: Flytting av Dropbox Folders støttes ikke lenger hvis du har oppdatert til Dropbox for macOS på File Provider. Finn ut mer om endringer med denne oppdateringen

1. Lukk alle programmer på datamaskinen som bruker Dropbox-filer og ‑mapper.
  2. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen.
  3. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  4. Klikk på Innstillinger.
  5. Klikk på Synkroniser-fanen.
  6. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Dropbox-plassering.
  7. Velg Annet …
  8. Åpne Programmer-listen.
  9. Klikk på Programmer-rullegardinmenyen og velg harddisk.
  10. Åpne mappen Brukere.
  11. Velg brukernavnet ditt på datamaskinen (det vil sannsynligvis ha et «hjem»-ikon ved siden av seg).
  12. Klikk på Velg.
  13. Bekreft ved å klikke på Flytt.
  14. Logg av og på Dropbox-skrivebordsappen for å forsikre deg om at alle innstillingene dine også er flyttet.