Hvordan kjøre en avansert ominstallasjon av Dropbox på datamaskinen din

Oppdatert Jan 10, 2024
person icon

Denne artikkelen beskriver en funksjon som er tilgjengelig for alle kunder på Dropbox.

Denne artikkelen forklarer hvordan du kjører en avansert reinstallasjon av Dropbox-skrivebordsprogrammet på en Windows-, Mac- eller Linux-datamaskin. Dette er et ekstra trinn du kan utføre utover en grunnleggende ominstallasjon for deg som ønsker å fjerne lagrede innstillinger fra en tidligere installasjon av Dropbox skrivebordsprogrammet, eller i noen tilfeller når det anbefales av vårt team for å feilsøke et problem.

Hvis du kun ønsker å fjerne Dropbox-skrivebordappen fra datamaskinen din, finner du informasjon om hvordan du kan avinstallere Dropbox på en trygg måteher.

Når ominstallasjonen er fullført, kan det ta litt tid før filene er ferdig synkronisert. Endringer som ble gjort i filer i Dropbox-mappen mens den var i frakoblet modus – på dropbox.com eller på andre tilkoblede enheter – kan føre til kopier i konflikt.

Denne prosessen fungerer bare når du tilknytter nøyaktig samme konto som tidligere var knyttet til denne datamaskinen. Om ønskelig kan du slå sammen kontoer i stedet.

highlight icon

Merk: Hvis du trenger å installere Dropbox-mobilappen på nytt, må du se hvordan du sletter og reinstaller Dropbox på iPhone eller iPad eller på Windows Phone. Du kan også lære hvordan du løser problemer med Dropbox Android-installasjoner.

Før en avansert ominstallasjon kjøres

Bruker du ikke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox hjelper deg å administrere oppgaver helt enkelt.

1. Avslutt Dropbox-skrivebordsprogrammet.
    • Klikk på Dropbox-ikonet i Systemfelt, klikk på avatar din (profilbilde eller initialer), og klikk på Avslutt.
    • Klikk på avatar din (profilbilde eller initialer), og
    • Klikk på Avslutt.
  1. Avinstaller Dropbox-skrivebordsprogrammet fra datamaskinen:
  2. Start datamaskinen på nytt.
  3. Åpne registerredigeringsprogrammet for Windows.
  4. Dobbeltklikk på mappen med navnet «HKEY_LOCAL_MACHINE» for å åpne den.
  5. Søk i mappene som heter «SOFTWARE» og «WOW6432Node» inne i denne mappen for å finne mappene «Dropbox» og «DropboxUpdate» . De ligger på ett av eller begge disse stedene.
  6. Slett mappene «Dropbox» og «DropboxUpdate». (Slik gjør du det: Høyreklikk på hver enkelt mappe og klikk på Slett.

• Merk: Ikke slett hovedmappen til Dropbox på datamaskinen. Ikke på noe tidspunkt i prosessen skal du slette denne mappen.

7. Åpne Filutforsker og søk etter mappen «%LOCALAPPDATA%».
  8. Slett mappen «Dropbox» som ligger i denne mappen.

• Merk: Ikke slett Dropbox-hovedmappen (med filene dine) i Filutforsker på datamaskinen. Ikke på noe tidspunkt i prosessen skal du slette denne mappen.

9. Gjenta trinn 8 til 10 for de følgende mappene, og slett «Dropbox»-mappen i hver av dem: «%APPDATA%», «%PROGRAMFILES%» og «%PROGRAMFILES(x86)%».

• Merk: Hvis du ikke finner mappene, betyr det at de allerede er slettet, og du kan gå videre til neste steg.

10. Last ned og installer Dropbox-skrivebordsappen.
    • Den opprinnelige Dropbox-mappen ligger fortsatt på datamaskinen, så hvis du ikke vil opprette en ny, kan du klikke på Avanserte innstillinger i bekreftelsene for nedlastinger og klikke på plasseringen til den eksisterende Dropbox-mappen. Eksempel: Hvis Dropbox-mappen ligger på «D:\AnnenStasjon\Mappe\Dropbox», velger du «D:\AnnenStasjon\Mappe».
highlight icon

Merk: Hvis du bruker Dropbox for macOS på File Provider, vil du ikke kunne kjøre en avansert ominstallasjon ved å følge trinnene nedenfor. Kontakt Dropbox’ kundestøtte for å få hjelp.

1. Avslutt Dropbox hvis det kjører.
    • Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen.
    • Klikk på avataren din (profilbildet eller initialene).
    • Klikk på Avslutt.
  2. Avinstallere Dropbox
    • Åpne Finder.
    • Klikk på Programmer.
    • Finn Dropbox-programmet og dra og slipp det til papirkurven. Du kan eventuelt høyreklikke på ikonet for Dropbox-programmet og velge Flytt til papirkurven.
  3. Start datamaskinen på nytt når avinstalleringen er ferdig.
  4. Slett de gjenværende Dropbox-systemmappene.
    • Åpne Finder.
    •  Klikk på Programmer.
    • Åpne terminal-programmet.
      • Terminalen på oppdaterte macOS-datamaskiner er /Applications/Terminal.app

Merk
        : Hvis du ikke finner Terminal-appen, sjekker du Utilities-mappen.
    • Kopier og lim inn de følgende linjene, én om gangen, i terminalvinduet. Trykk på Enter på tastaturet etter hver av dem.
      • Ikke skriv inn kommandoer for hånd.
      • Når du blir bedt om det, angir du datamaskinens administratorpassord (ikke Dropbox-passordet) og trykker på Enter på tastaturet.
warning icon

Viktig:
Dette forutsetter at Dropbox Folders dine er i standardbanen.Hvis du har lagt Dropbox-mappen i en egendefinert bane, erstatter du alle forekomster av ~/Dropbox med hele banen til Dropbox-mappen i anførselstegn.Hvis du for eksempel har Dropbox-mappen i banen /Volumes/AnnetSted/Dropbox, må du erstatte ~/Dropbox i følgende instruksjoner med «/Volumes/AnnetSted/Dropbox».

sudo chown "$USER" "$HOME"

sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox

sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox

sudo mv ~/.dropbox ~/.Trash/dropbox.old

sudo chmod -N ~

sudo mv /Library/DropboxHelperTools ~/DropboxHelperTools.old
warning icon

Viktig: Hvis du er en del av en teamkonto, er Dropbox-teamnavnet ditt inkludert i mappebanen.Derfor må du angi «/Dropbox-teamnavn]» i stedet for «/Dropbox» i linjene ovenfor.

5. Få den nyeste versjonen av Dropbox skrivebordsapp. Last ned nå.

6. Gå til mappen der du lastet ned installasjonsfilen, og dobbeltklikk på den.

7. Bruk de samme  innstillingene for selektiv synkronisering som du hadde før ominstallasjonen.

8. Velg Dropbox-mappens plassering, hvis den ikke ligger på standardplasseringen.

warning icon

Viktig: Denne prosessen fjerner de tidligere Dropbox-innstillingene og -konfigurasjonen.Hvis du ønsker å unngå resynkronisering av Dropbox-innholdet ditt, må du manuelt velge hvor Dropbox skal synkroniseres.Hvis du ikke gjør det, vil det opprettes en ny Dropbox-mappe og synkronisering av innholdet vil starte på nytt.

1. For å velge den etablerte Dropbox-mappen på enheten din, klikk på Avanserte innstillinger etter å ha valgt hvilke mapper som skal synkroniseres.
  2. Velg den overordnede mappen til dine allerede etablerte Dropbox-mapper. Hvis du for eksempel har Dropbox-mappen din i banen «/Volumes/AnnetSted/Dropbox», velger du mappen «/Volumes/AnnetSted».

Det kan hende du har Dropbox-filer på to ulike steder, avhengig av distribusjonen av operativsystemet ditt og pakken du brukte under installasjonen. Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for begge tilfeller, så det kan hende noen av kommandoene resulterer i feil.

1. Åpne terminal-programmet.
  2. Kopier og lim inn de følgende linjene, én om gangen, i terminalvinduet. Trykk på Enter på tastaturet etter hver av dem.
    • Ikke skriv inn kommandoer for hånd.
    • Du vil kanskje bli bedt om å oppgi passordet for datamaskinen (ikke Dropbox-passordet) etter å ha skrevet inn kommandoene. Passordfeltet i terminalvinduet står tomt mens du skriver inn passordet. Etter at du har skrevet det inn, trykker du på Enter på tastaturet.
    • Du vil se at disse instruksjonene fullføres normalt når den første tekstlinjen (kalt ledetekst) vises.

advarsel Viktig: I kommandoene nedenfor antas det at Dropbox Folders dine er i standardbanen.Hvis du har plassert Dropbox-mappen på en egendefinert plassering, erstatter du alle forekomster av ~/Dropbox med hele banen til Dropbox-mappen i anførselstegn.Hvis du for eksempel har Dropbox-mappen i banen «/Volumes/AnnetSted/Dropbox», erstatter du ~/Dropbox fra følgende kommandolinjer med «/Volumes/AnnetSted/Dropbox».

• Når terminalvinduet dukker opp igjen etter en kommando, vil instruksjonen for den forespurte oppgaven være fullført, og terminalen er nå klar for neste kommando. Hvis du ikke har fått svar fra noen av kommandoene etter en time, kan du forsøke å starte datamaskinen på nytt og prøve disse trinnene på nytt.
  3.

`dropbox stop`
`dropbox status  # Should report "not running"`
`rm -rf ~/.dropbox-dist`
`rm -rf /var/lib/dropbox`
`rm -rf ~/.dropbox*`
`sudo apt-get remove nautilus-dropbox`
`sudo apt-get remove dropbox`
`rm /etc/apt/source.d/dropbox`
`sudo chown "$USER" "$HOME"`
`sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox`
`sudo chattr -R -i ~/Dropbox`
`sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox`
highlight icon

Merk: Hvis du sletter noen av disse mappene, vil ikke det slette filene i Dropbox-mappen.

warning icon

Viktig: Hvis du er en del av en teamkonto, er Dropbox-teamnavnet ditt inkludert i mappebanen.Derfor må du angi «/Dropbox-teamnavn]» i stedet for «/Dropbox» i linjene ovenfor.

3. Start datamaskinen på nytt.

• Ved installasjon på en støttet Linux-distribusjon med grafisk brukergrensesnitt:
    • Sørg for at du har riktig pakke for operativsystemet og arkitekturen du har. Last ned nå.
    • Gå til mappen der du lastet ned installasjonsfilen, og dobbeltklikk på den.
    • Bruk de samme innstillingene for selektiv synkronisering som du hadde før ominstallasjonen.
    • Velg Dropbox-mappens plassering, hvis den ikke ligger på standardplasseringen.
warning icon

Viktig: Denne prosessen fjerner de tidligere Dropbox-innstillingene og -konfigurasjonen.Hvis du ønsker å unngå å synkronisere Dropbox-innholdet ditt på nytt, må du manuelt velge plasseringen Dropbox skal synkronisere til.Hvis du ikke gjør det, vil det opprettes en ny Dropbox-mappe og synkronisering av innholdet vil starte på nytt.

1. Du velger den etablerte Dropbox-mappen på enheten din ved å klikke på Avanserte innstillinger etter å ha valgt hvilke mapper som skal synkroniseres.

Ved installasjon på en støttet Linux-distribusjon uten grafisk brukergrensesnitt:

1. Angi følgende kommando i terminalvinduet:
  • Hvis du har en 32-biters datamaskin:
cd ~ && wget -O - "https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86" | tar xzf -
  • Hvis du har en 64-biters datamaskin:
cd ~ && wget -O - "https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86_64" | tar xzf -
2. Kjør Dropbox-daemon fra den nylig opprettede .dropbox-dist- mappen:
~/.dropbox-dist/dropboxd

3. Når installeringen av Dropbox er fullført, logger du på og velger de innstillingene for listen over ekskluderte elementer, som du hadde før ominstallasjonen.

Få mer informasjon om installasjon og CLI.