Dropbox på Linux: installasjon fra kilde, kommandoer og arkiver

Oppdatert Sep 02, 2024
Dropbox-skrivebordsappen er tilgjengelig på Linux-operativsystemer som støttes. Hvis du bruker Dropbox på en Linux-maskin, anbefaler vi at du laster ned og installerer den riktige Linux-pakken til Dropbox-skrivebordsappen.
highlighter icon

Merk: Hvis du bruker Single Sign-On (SSO), må du logge på dropbox.com før du installerer Dropbox-skrivebordsappen.

Slik installerer du Dropbox på Linux

For å installere Dropbox på Linux-skrivebordet må du laste ned og installere den aktuelle pakken:

Når den er installert, blir du bedt om å enten logge på eller opprette en ny konto.

Slik bygger du Dropbox-installatøren for Linux fra kilde

Kilden til Dropbox-installasjonspakken har blitt utgitt til offentligheten via en GPL-lisens. Dette betyr at selv om vi ikke har installasjonspakker for Linux- eller Unix-distribusjonen din, kan du fortsatt kompilere en versjon selv.

Vil du bidra?

Som nevnt ovenfor er nautilus-dropbox utgitt på en GPL-lisens. På grunn av lovkrav kan vi imidlertid bare akseptere patcher i vår utgivelse hvis du sender ut patchen din i offentlig domene. Ikke vær bekymret – vi vil fortsatt kreditere deg i CONTIBUTORS-filen som følger med hver pakke. For å sende inn patchene dine kan du kontakte oss. Hvis du vil utvikle på Dropbox-plattformen, kan du besøke utviklernettstedet vårt og sjekke ut API-en vår.

Hvilke Linux-kommandoer er tilgjengelig for Dropbox?

Dropbox-skrivebordsprogrammet kan styres med Linux-kommandolinjen (CLI). Før du kjører kommandoer, må du sørge for at du kjører de tilgjengelige kommandoene mens kommandolinjen er i rotkatalogen (øverste nivå) til Dropbox-mappen.

Som standard ligger Dropbox-mappen i ~/Dropbox (eller ~/Dropbox (Ditt teamnavn), hvis du har en Dropbox-teamkonto ). Hvis du har flyttet Dropbox-mappen til et annet sted, må du sørge for at du navigerer til rotkatalogen til den faktiske Dropbox-mappen før du kjører kommandoene nedenfor.

Kommando

CLI

Formål

autostart

dropbox autostart [y/n]

Alternativene her inkluderer:

• n: Dropbox vil ikke starte automatisk ved pålogging
  • y: Dropbox vil starte automatisk ved pålogging (standard)

Det kan hende denne kommandoen bare vil fungere på Ubuntu-distribusjoner som støttes på nåværende tidspunkt.

exclude

dropbox exclude [list]

Når list brukes eller ikke har noen argumenter, vil det vises en liste over kataloger som for øyeblikket er ekskludert fra synkronisering.

dropbox exclude add [KATALOG] [KATALOG] …

Legger til én eller flere kataloger i listen over ekskluderinger, og synkroniserer deretter Dropbox på nytt.

dropbox exclude remove [KATALOG] [KATALOG] …

Dette fjerner én eller flere kataloger fra listen over ekskluderinger, og synkroniserer deretter Dropbox på nytt. Vær oppmerksom på at enhver spesifisert bane må være i Dropbox-mappen.

filestatus

dropbox file status [-l] [-a] [FIL] …

Viser den nåværende statusen til hver FIL. Alternativer:

• -l eller --list: viser informasjonen i et format som ligner den integrerte Linux-kommandoen ls
  • -a eller --all: ikke ignorer oppføringer som begynner med «.»

Aliaser vil inkludere stat.

hjelp

dropbox help [command]

Uten argumenter vil det vises en liste over kommandoer og en kort beskrivelse av hver av dem. Med en kommando vil det vises en beskrivende forklaring på hvordan du bruker kommandoen.

lansync

dropbox lan sync [y/n]

Alternativene her inkluderer:
  • y: Dropbox vil bruke LAN-synkronisering (standard)
  • n: Dropbox vil ikke bruke LAN-synkronisering

ls

dropbox ls [FIL] …

Dette er et alias for filestatus -l.

proxy

dropbox proxy MODE [TYPE] [HOST] [PORT] [BRUKERNAVN] [PASSORD]

Dette angir manuelt Proxy-innstillinger for Dropbox:

MODE En av følgende: none, auto, manual

Kun gyldig i manual-modus:

• TYPE En av følgende: https, socks4, socks5
  • HOST Proxy-vertsnavn
  • PORT Proxy-port
  • BRUKERNAVN Proxy-brukernavn (valgfritt)
  • PASSORD Proxy-passord (valgfritt)

running

dropbox running

Dette returnerer 1 hvis daemon kjører og 0 hvis den ikke kjører. Denne kommandoen kan bare brukes i skript for å sjekke om Dropbox kjører. Denne kommandoen sender ikke noe til kommandolinjen.

sharelink

dropbox sharelink FIL

Dette skriver ut en delt slink for FIL.
  • FIL Absolutt bane til FIL

start

dropbox start [-i]

Dette starter Dropbox-daemonen. Hvis daemon allerede kjører, vil ikke dette gjøre noe. Du kan bruke alternativene -i eller i--install for å automatisk installere Dropbox-daemon hvis den ikke er tilgjengelig på systemet.

status

dropbox status

Dette skriver ut den nåværende statusen til Dropbox-daemon.

stop

dropbox stop

Dette stopper Dropbox-daemonen.

throttle

dropbox throttle DOWNLOAD UPLOAD

Dette setter båndbreddegrenser for filsynkronisering:
  • DOWNLOAD Enten unlimited (ubegrenset) eller en manuell grense i KB/s
  • UPLOAD En av følgende: unlimited, auto eller en manuell grense i KB/s