Dropbox på Linux: installation fra kilde, kommandoer og lagre

Opdateret Sep 02, 2024
Dropbox-programmet til computeren er tilgængeligt til understøttede Linux-operativsystemer. Hvis du bruger Dropbox på en Linux-maskine, anbefaler vi, at du downloader og installerer den relevante Linux-pakke til Dropbox på computeren.
highlighter icon

Bemærk! Hvis du bruger single sign-on (SSO), skal du logge på Dropbox.com, før du installerer Dropbox-computerappen.

Sådan installerer du Dropbox på Linux

For at installere Dropbox på dit Linux-skrivebord skal du downloade og installere den relevante pakke:

Efter installationen bliver du bedt om at logge på eller oprette en ny konto.

Sådan opbygger du Dropbox-installationsprogrammet til Linux ud fra kilden

Kilden til Dropbox-installationspakken er blevet udgivet til offentligheden via en GPL-licens. Det betyder, at selvom vi ikke har valgfri installationspakker til din Linux- eller Unix- distribution, så kan du stadig selv kompilere en version.

Vil du bidrage?

Som nævnt ovenfor er nautilus-dropbox udgivet på en GPL-licens. På grund af lovkrav kan vi dog kun acceptere patches i vores udgivelse, hvis du udgiver din patch til det offentlige domæne. Bare rolig, vi krediterer dig stadig i filen BIDRAGSYDERE, der følger med hver pakke. Kontakt os for at indsende dine patches. Hvis du vil udvikle på Dropbox-platformen, kan du besøge vores udviklerwebsted og tjekke vores API.

Hvilke Linux-kommandoer kan bruges til Dropbox?

Dropbox til computeren kan styres fra kommandolinjen (CLI – Command Line Interface) i Linux. Når du vil udføre kommandoer, skal du skifte til Dropbox-mappens øverste niveau og udføre kommandoerne derfra.

Som standard er Dropbox-mappen placeret i ~/Dropbox (eller ~/Dropbox (Dit teams navn ), hvis du har en Dropbox-teamkonto). Hvis du har flyttet Dropbox-mappen til en anden placering, skal du skifte til det øverste niveau i Dropbox-mappens nye placering, før du udfører nedenstående kommandoer.

Kommando

Kommandolinje

Formål

autostart

dropbox autostart [y/n]

Valgmulighederne her er:

• n: Dropbox startes ikke automatisk, når du logger på
  • y: Dropbox startes automatisk, når du logger på (standard)

Kommandoen virker måske kun i de Ubuntu-distributioner, der understøttes i øjeblikket.

exclude

dropbox exclude [liste]

Når list bruges uden argumenter, vises der efter denne kommando en liste med mapper, der i øjeblikket er udeladt i synkroniseringen.

dropbox exclude add [BIBLIOTEK] [BIBLIOTEK] …

Føjer et eller flere biblioteker til udeladelseslisten og synkroniserer derefter Dropbox igen.

dropbox exclude remove [BIBLIOTEK] [BIBLIOTEK] …

Dette fjerner en eller flere mapper fra udeladelseslisten og synkroniserer derefter Dropbox igen. Bemærk venligst, at enhver specificeret sti skal være inden for Dropbox-mappen.

filestatus

dropbox file status [-l] [-a] [FIL]…

Dette viser den aktuelle status for hver FIL. Du har følgende muligheder:

• -l eller --list: viser oplysninger i et format, der ligner formatet på Linux-kommandoen ls
  • -a eller --all: ignorer ikke poster, der starter med "."

Et alias er stat.

help

dropbox help [kommando]

Uden argumenter vises nu en liste med kommandoer og en kort beskrivelse af hver af dem. Med en kommando vises hjælp til, hvordan du bruger kommandoen.

lansync

dropbox lan sync [y/n]

Valgmulighederne her er:
  • y: Dropbox bruger LAN-synkronisering (standard)
  • n: Dropbox bruger ikke LAN-synkronisering

ls

dropbox ls [FIL]…

Et alias for filestatus -l.

proxy

dropbox proxy MODE [TYPE] [VÆRT] [PORT][BRUGERNAVN] [ADGANGSKODE]

Dette angiver proxyindstillinger for Dropbox manuelt:

MODE En af følgende værdier: none, auto, manual

Kun gyldige i tilstanden manual:

• TYPE En af følgende værdier: http, socks4, socks5
  • VÆRT Proxyservers værtsnavn
  • PORT Proxyport
  • BRUGERNAVN Brugernavn til proxy (valgfrit)
  • ADGANGSKODE Adgangskode til proxy (valgfrit)

running

dropbox running

Returmeldingen er 1, hvis Dropbox-daemon kører, og 0, hvis den ikke kører. Kommandoen kan kun bruges i scripts til at kontrollere, om Dropbox kører. Kommandoen viser ikke noget output på kommandolinjen.

sharelink

dropbox sharelink FIL

Dette viser et delt link til fil.
  • FIL absolut sti til FIL

start

dropbox start [-i]

Dette starter Dropbox-daemon. Kommandoen gør ingenting, hvis Dropbox-daemon allerede kører. Parameteren -i eller i--install installerer automatisk Dropbox-daemon, hvis den ikke findes på systemet.

status

dropbox status

Dette viser den aktuelle status for Dropbox-daemon.

stop

dropbox stop

Dette stopper Dropbox-daemon.

throttle

dropbox throttle DOWNLOAD UPLOAD

Dette indstiller båndbreddegrænser for filsynkronisering:
  • DOWNLOAD Enten unlimited eller en manuel grænse angivet i KB/s
  • UPLOAD En af følgende: unlimited, auto eller en manuel grænse angivet i KB/s