Dropbox op Linux: installeren op basis van broncode, opdrachten en opslagplaatsen

Bijgewerkt Sep 03, 2024
De Dropbox desktop-app is beschikbaar voor ondersteunde Linux-besturingssystemen. Als je Dropbox op een Linux-computer gebruikt, raden wij aan om het gewenste Linux-pakket van de Dropbox desktop-app te downloaden en te installeren.
highlighter icon

Opmerking: Als je SSO (eenmalige aanmelding) gebruikt, moet je je aanmelden op dropbox.com voordat je de Dropbox desktop-app installeert.

Dropbox installeren op Linux

Om Dropbox te installeren op je Linux-computer, download en installeer je het gewenste pakket:

Voer de installatie uit en meld je aan bij je account of maak een nieuw account als daarom wordt gevraagd.

Het Dropbox-installatieprogramma voor Linux samenstellen op basis van de broncode

De broncode van het Dropbox-installatiepakket is openbaar gemaakt via een GPL-licentie. Zelfs als we geen installatiepakketten voor de Linux- of Unix-distributie van jouw keuze hebben, kun je toch zelf een versie samenstellen.

Wil je bijdragen?

Zoals hierboven vermeld, is nautilus-dropbox uitgebracht onder een GPL-licentie. Vanwege wettelijke vereisten kunnen we alleen patches voor onze release accepteren als je je patch uitbrengt in het publieke domein. Geen zorgen, we vermelden je als bijdrager in het bestand CONTRIBUTORS dat bij elk pakket wordt meegeleverd. Om je patches in te dienen, neem je contact met ons op. Als je op het Dropbox-platform wilt ontwikkelen, bezoek dan onze ontwikkelaarssite en bekijk onze API.

Welke Linux-opdrachten zijn beschikbaar voor Dropbox?

De Dropbox-desktopapp kan worden bediend met de opdrachtregelinterface (CLI) van Linux. Controleer voordat je van start gaat of je de beschikbare opdrachten uitvoert met de prompt in de hoofdmap (het hoogste niveau) van je Dropbox.

Standaard staat de Dropbox-map in ~/Dropbox (of ~/Dropbox (naam van je team ), als je een Dropbox-teamaccount hebt). Als je de Dropbox-map hebt verplaatst naar een andere locatie, ga je naar de hoofdmap van je Dropbox-map voordat je de onderstaande opdrachten uitvoert.

Opdrachten

CLI (opdrachtregelinterface)

Doeleinde

autostart

dropbox autostart [y/n]

Mogelijke opties zijn:

• n: Dropbox wordt na aanmelding niet automatisch gestart
  • y Dropbox wordt na aanmelding automatisch gestart (standaard)

Deze opdracht werkt mogelijk alleen voor momenteel ondersteunde Ubuntu-distributies.

exclude

dropbox exclude [list]

Wanneer list wordt gebruikt zonder argumenten, wordt een lijst weergegeven met mappen die momenteel zijn uitgesloten van synchronisatie.

dropbox exclude add [MAP] [MAP]…

Hiermee worden een of meer mappen toegevoegd aan de lijst met uitsluitingen, waarna Dropbox opnieuw wordt gesynchroniseerd.

dropbox exclude remove [MAP] [MAP]…

Een of meer mappen worden verwijderd uit de lijst met uitsluitingen, waarna Dropbox opnieuw wordt gesynchroniseerd. Let op: het opgegeven pad moet zich in de Dropbox-map bevinden.

filestatus

dropbox file status [-l] [-a] [BESTAND]…

Hiermee wordt de huidige status van elk BESTAND weergegeven. De opties zijn onder meer:

• -l of --list: geeft informatie weer in een indeling die vergelijkbaar is met de systeemeigen Linux-opdracht ls
  • -a of --all: negeer geen items die beginnen met "."

Aliassen bevatten stat.

help

dropbox help [opdracht]

Zonder argumenten wordt een lijst met opdrachten weergegeven, samen met een korte beschrijving van elke opdracht. Bij een opdracht wordt een beschrijving van het gebruik van de opdracht weergegeven.

lansync

dropbox lan sync [y/n]

Mogelijke opties zijn:
  • y: Dropbox maakt gebruik van LAN-synchronisatie (standaard)
  • n: Dropbox maakt geen gebruik van LAN-synchronisatie

ls

dropbox ls [BESTAND]…

Dit is een alias voor filestatus -l.

proxy

dropbox proxy MODUS [TYPE] [HOST] [POORT]
[GEBRUIKERSNAAM] [WACHTWOORD]

Hiermee worden de proxyinstellingen voor Dropbox handmatig ingesteld:

MODUS Een van de volgende: geen, automatisch, handmatig

Alleen geldig in handmatige modus:

• TYPE Een van de volgende: http, socks4, socks5
  • HOST Proxyhostnaam
  • POORT Proxypoort
  • GEBRUIKERSNAAM Proxygebruikersnaam (optioneel)
  • WACHTWOORD Proxywachtwoord (optioneel)

running

dropbox running

Retourneert 1 als de daemon actief is en 0 als deze niet actief is. Deze opdracht kan alleen in scripts worden gebruikt om te controleren of Dropbox actief is. Deze opdracht stuurt geen informatie naar de opdrachtregelinterface.

sharelink

dropbox sharelink BESTAND

Hiermee wordt een gedeelde link voor BESTAND weergegeven.
  • BESTAND Absoluut pad naar het BESTAND

start

dropbox start [-i]

Hiermee wordt de Dropbox-daemon gestart. Als de daemon al actief is, heeft deze opdracht geen effect. Je kunt -i of --install gebruiken om de Dropbox-daemon automatisch te installeren als deze niet beschikbaar is in het systeem.

status

dropbox status

Hiermee wordt de huidige status van de Dropbox-daemon weergegeven.

stop

dropbox stop

Hiermee wordt de Dropbox-daemon gestopt.

throttle

dropbox throttle DOWNLOADEN UPLOADEN

Hiermee worden bandbreedtelimieten voor bestandssynchronisatie ingesteld:
  • DOWNLOADEN Hetzij onbeperkt of een handmatige beperking in kB/s
  • UPLOADEN Een van de volgende: onbeperkt, automatisch of een handmatige beperking in kB/s