Dropbox på Linux: installation från källa, kommandon och databaser

Uppdaterat Sep 03, 2024
Dropbox-klienten är tillgänglig för de Linux-operativsystem som stöds. Om du använder Dropbox på en Linux-maskin rekommenderar vi att du laddar ner och installerar lämpligt Linux-paket för Dropbox-klienten.
highlighter icon

Obs: Om du använder samlad inloggning (SSO) måste du logga in på dropbox.com innan du installerar Dropbox-klienten.

Installera Dropbox på Linux

För att installera Dropbox på din Linux-dator behöver du ladda ner och installera lämpligt paket:

När du har installerat blir du instruerad att antingen logga in eller skapa ett nytt konto.

Bygg Dropbox-installationsprogrammet för Linux från källan

Källan för Dropbox-installationspaketet har släppts offentligt via en GPL-licens. Det betyder att även om vi inte har installationspaket till din Linux -eller Unix-distribution kan du fortfarande kompilera en version på egen hand.

Vill du bidra?

Som nämnts ovan är nautilus-dropbox lanserad på en GPL-licens. Men på grund av juridiska krav kan vi endast acceptera patchar i vår version om du gör din patch offentligt tillgänglig. Oroa dig inte, vi kommer fortfarande att kreditera dig i filen CONTRIBUTORS som ingår i varje paket. Kontakta oss för att skicka in dina patchar. Om du vill utveckla på Dropbox-plattformen kan du besöka vår utvecklarwebbplats och kolla in vårt API.

Vilka Linux-kommandon är tillgängliga på Dropbox?

Dropbox-klienten kan hanteras med Linux Command Line Interface (CLI). Säkerställ att du står med prompten i Dropbox-mappens rotmapp (högsta nivån) innan du kör några kommandon.

Som standard finns Dropbox-mappen i ~/Dropbox (eller ~/Dropbox (Ditt team) om du har ett Dropbox-teamkonto). Om du har flyttat Dropbox-mappen till en annan plats ska du gå till Dropbox-mappens rotmapp innan du kör kommandona nedan.

Kommando

CLI

Syfte

autostart

dropbox autostart [y/n]

Alternativen här inkluderar:

• n: Dropbox startar inte automatiskt vid inloggning
  • y: Dropbox startar automatiskt vid inloggning (standard)

Observera att detta kommando kanske endast fungerar på de Ubuntu-distributioner som för närvarande stöds.

exclude

dropbox exclude [list]

När list används eller inte har några argument skriver kommandot en lista med de kataloger som för närvarande är exkluderade från synkronisering.

dropbox exclude add [KATALOG] [KATALOG] …

Lägger till en eller flera kataloger i exkluderingslistan och synkroniserar sedan om Dropbox.

dropbox exclude remove [KATALOG] [KATALOG] …

Detta tar bort en eller flera kataloger från exkluderingslistan och synkroniserar sedan om Dropbox. Observera att varje angiven sökväg måste finnas inom Dropbox-mappen.

filestatus

dropbox file status [-l] [-a] [FIL] …

Detta skriver ut aktuell status för varje FILE. Följande alternativ ingår:

• -l eller --list skriver ut information i ett format som liknar det egna Linux-kommandot ls
  • -a eller --all: ignorera inte poster som börjar med ”.”

Alias kommer att inkludera stat.

help

dropbox help [command]

Utan några argument skriver detta en lista med kommandon och en kort beskrivning av dessa. Med ett kommando skriver den ut beskrivande hjälp om hur du använder kommandot.

lansync

dropbox lan sync [y/n]

Alternativen här inkluderar:
  • y: Dropbox använder LAN-synk (standard)
  • n: Dropbox använder inte LAN-synk

ls

Dropbox ls [FIL] …

Det här är alias för filstatus -I.

proxy

dropbox proxy MODE [TYPE] [HOST] [PORT] [USERNAME] [PASSWORD]

Detta ställer in proxyinställningar för Dropbox manuellt:

MODE Ett av följande: none, auto, manual

Gäller enbart i läget manual :

• TYPE En av följande: https, socks4, socks5
  • VÄRD Proxyvärdnamn
  • PORT Proxyport
  • ANVÄNDARNAMN Proxyanvändarnamn (valfritt)
  • LÖSENORD Proxylösenord (valfritt)

running

dropbox running

Detta returnerar 1 om daemon körs och 0 om den inte körs. Kommandot kan användas enbart i skript för att kontrollera om Dropbox körs. Kommandot skickar ingenting till CLI.

sharelink

dropbox sharelink FIL

Detta skriver ut en delad slink för FILE.
  • FIL Absolut sökväg till FIL

start

dropbox start [-i]

Detta startar Dropbox-daemonen. Om daemon redan körs händer ingenting. Alternativen inkluderar -i eller i--install för att automatiskt installera Dropbox-daemon om den inte finns i systemet.

status

dropbox status

Detta skriver ut aktuell status för Dropbox-daemonen.

stop

dropbox stop

Detta stoppar Dropbox-daemonen.

throttle

dropbox throttle NERLADDNING UPPLADDNING

Detta ställer in bandbreddsgränser för filsynkning:
  • NERLADDNING Antingen unlimited eller en manuell begränsning angiven i kB/s
  • UPPLADDNING Ett av följande: unlimited, auto eller en manuell begränsning angiven i kB/s